Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Φυτεύοντας βολβούς

Τη Δευτέρα επιστρέφοντας με τα παιδιά σπίτι, βρήκα κρεμασμένα στη μικρή μας λεμονιά δύο σακουλάκια. Ένα με macarons και ένα με μικρά καλλωπιστικά μήλα. Τα είχε αφήσει η αδερφή μου, η οποία αψήφισε της προσπάθειες που κάνω ν' αποφύγω τα γλυκά.  Κι αν ήταν οτιδήποτε άλλο δε θα μ' ένοιαζε, αλλά... macarons; Ε όχι! 


Αν τα δοκίμασα; Εχμμμ ναι ναι το ομολογώ, δοκίμασα μερικά και ήταν υπέροχα. Ειδικά αυτό με το άρωμα και τη γεύση του λεμονιού ήταν ονειρεμένο. Όσα δεν φαγώθηκαν (ακόμη) στολίζουν την τραπεζαρία, εκεί δίπλα στους βολβούς, τους οποίους περιποιήθηκα και φύτεψα επιτέλους.


Κάποιοι μούχλιασαν και τους πέταξα και όσοι ήταν εντάξει, έδειξαν όμορφοι στις γυάλες και τα μικρά γλαστράκια.


Κράτησα λίγους μέσα στο σπίτι να τους βλέπω με ανυπομονησία, περιμένοντας ν' ανθίσουν. Λίγα ζουμπούλια και λίγα μούσκαρι, τα οποία μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.


Όλους τους υπόλοιπους βολβούς τους άφησα στο μπαλκόνι και για να είναι λίγο συμμαζεμένα, τους φύτεψα και μάζεψα όλες τις γλάστρες στο τραπέζι του μπαλκονιού. 


Μαζί με λίγα κλαδιά και ξύλα που μάζευα κατά καιρούς από τις βόλτες μας, με μανιτάρια και κουκουνάρια, αλλά και τις κόκκινες πιπεριές - δικής μας παραγωγής -, έδειξαν αμέσως πιο όμορφα και περιποιημένα. Κι αν είχα κήπο, τις τελευταίες ημέρες που ήταν τόσο ζεστές και ηλιόλουστες, θα τις περνούσα εκεί έξω, γιατί η ενασχόληση με τη γη και τα λουλούδια είναι απίστευτα θεραπευτική διαδικασία! Προς το παρόν όμως, ασχολούμαι με το μπαλκόνι μας, το οποίο ομολογώ ότι παραμελώ πολύ τους χειμερινούς μήνες και μοιάζει παρατημένο...


Τώρα που τελείωσα και με αυτή τη διαδικασία και δε δείχνουν πια όλα παραμελημένα, πίνω την πρώτη γερή γουλιά απ' τον μυρωδάτο καφέ μου και τρέχω να γεμίσω την ημέρα μας, αφού έχω σπίτι και τα δυο μου αγόρια, μιας και ο Φαίδωνας δεν έχει σχολείο για λίγες ημέρες.


Καλημέρα σε όλους!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook
https://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

15 σχόλια:

  1. Βρε Λιτσάκι έτσι είναι τα παραμελημένα σπίτια;;;Απορώ που βρίσκεις χρόνο ΚΑΙ για τις βεράντες ΚΑΙ για ανάρτηση!!!! Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα με τα χαρούμενα φωτεινά γλαστράκια με τους βολβούς. Τι όμορφα που έγιναν όλα στο μπαλκόνι. Αντε να προετοιμαστούμε για μπαλκονάτους καφέδες πια...Μπαίνει η Ανοιξηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίτσα μου,είναι όλα τόσο όμορφα!!Περίμενα να δω και τους δικούς σου βολβούς και αυτοί έχουν πάρει τα πάνω τους για τα καλά!!
    Τα πον πον στη γυάλα στολίζουν πολύ και στο μπαλκόνι όλα μαζεμένα και περιποιημένα!Όλα υπέροχα!Με το καλό ν'ανθίσουν όλοι και να γεμίσουν το σπίτι σου με χρώμα και άρωμα!!Σε φιλώ!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω όταν ανθίσουν όλα αυτά θα είναι ονειρεμένα...! Ναι ναι λιγη άνοιξη δε θα μας χάλαγε αλλά νομίζω έχουμε μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα. Υπέρορχη έκπληξη από την αδερφούλα σου! Τόσο γλυκό! Οσο για τους βολβούς όλο λέω να το κάνω κι εγώ κι όλο δεν παίρνει σειρά. Ελπίζω φέτος να τα καταφέρω... να τους δω να ανθίζουν και να χαρώ!!! Καλημέρα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου μύρισε Άνοιξη.... Υπέροχο πραγματικά το μπαλκόνι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω να τα δω και ανθισμένα - θα είναι Τέλεια!!! Αχχχχ με ξεσικώνετε. Μου βάζετε ιδέες να τρέχω να φυτεύω βολβούς. Αχ
    Πάντως είναι πολύ όμορφα όπως τα στόλισες. Και το μπαλκόνι σου θα είναι περιποιημένο. Εμένα το μπαλκόνι πλήρη εγκατάληψη... σνιφφφφφφφφφφ
    φιλάκια - καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφα όλα Λίτσα. Όπου νά' ναι έρχεται κι η άνοιξη και θα περιποιηθούμε και τα μπαλκόνια μας και τις αυλές μας . Και θα πίνουμε τα καφεδάκια μας έξω. Ανυπομονώ.Παερμπιπτόντως , δοκίμασα το κεϊκ με τα βατόμουρα και έχω να πω οτι φαγώθηκε "εν ριπή οφθαλμού"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις κήπο, επιτραπέζιο και μάλιστα πανέμορφο! Πολύ όμορφη η γυάλα με τα πον πον! Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αχ πως σε σκεφτεται η αδερφουλα :) :)
    Πολυ ομορφοι οι βολβοι σου, ειδικα στα δυο πουα μωβ γλαστρακια μεσα στο σπιτι. Αντε με το καλο να ανθισουν :)

    Καλο μεσημερακι Λιτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θαυμαζω με ποση αγαπη και μερακι φτιαχνεις ολα αυτα,αλλα και ποσο ομορφα τα παρουσιαζεις!
    Να σαι καλα και να εχεις μια ομορφη και δημιουργικη βδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολυ ομορφα τα καινουρια σου εκανα και εγω την ιδια κινηση το Σαββατο Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του stars and icicles μην ξεχνάς το επόμενο ξεκινάει το Νοέμβρη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ αυτή η άτιμγ η αδελφή σου η ξεμυαλίστρα!!!!
    Είναι πάντα πανεμορφα οσα μας δείχνεις Λιτσάκι. Καλό μηνα καλόγουστο κοριτσάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!