Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το τριήμερο της συμφοράς!

Χαμός!
Λίγο πριν το τριήμερο, το οποίο περιμέναμε με λαχτάρα, μας πήρανε τηλέφωνο τα κουμπαράκια από Κέρκυρα (ο Θωμάς και η Κατερίνα) και μας ανακοίνωσαν με χαρά ότι θα έρθουν να μας δούνε!
Πάρτι στο σπίτι. Ο Φαίδωνας περίμενε την νονά, εγώ την κολλητή μου, ο Ανδρέας τον κουμπάρο του να δούνε κανέναν αγώνα και γενικότερα να κάνουμε μια ωραία μάζωξη με το τρελοπαρεάκι... (το μισό, γιατί κάποιοι λείπανε)

ΧΑΧΑ

Ο Ανδρέας όλη την Παρασκευή δεν μπορούσε να ισιώσει από πόνο στην μέση. Ο Φαίδωνας ανέβασε πυρετό, το μικρό μας είχε δέκατα και ήταν άφωνο εξαιτίας μιας λαρυγγίτιδας, εμένα με ταλαιπωρούσε μια ίωση που γύρισε σε φαρυγγίτιδα, μπήκανε στο σπίτι μιας φίλης και το κλέψανε και ΤΕΛΟΣ... την τελευταία μέρα η κουμπάρα μου ήταν κρεβατωμένη, γιατί υποφέρει από ισχυρές ημικρανίες και δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι... Αυτάάά

Εγώ όμως κρατάω μόνο τα καλά.
Και τελικά περάσαμε όμορφα!

Ο Φαίδωνας ξετρελαμένος, έδειξε όλα του παιχνίδια στην νονά του και δεν ξεκόλλησε από την αγκαλιά της. Η καημένη αν και πολύ ταλαιπωρημένη ανεχόταν όλες τις φωνές, τα ουρλιαχτά, τα πειράγματα. Διότι όταν "κουδουνίζει" το κεφάλι και μάλιστα για μέρες, είναι δύσκολο να τα αντέξεις όλα αυτά γύρω σου!
Αλλά το Κατερινάκι άντεξε!


Η μόνη μέρα που καταφέραμε να διασκεδάσουμε ήταν η Παρασκευή (βέβαια ο Ανδρέας έμεινε σπίτι, γιατί η μέση του δεν αστειευόταν).
Βγήκα επιτέλους, παρά το χάλι μου και τον απίστευτο πόνο που ένιωθα όταν μιλούσα.
Είδα τα παιδιά μετά από πολύ καιρό και είπαμε πολλά... Είναι πάντα όμορφα όταν βρισκόμαστε. Σαν να είμαστε ακόμη στα 25, σαν να μην πέρασε μια μέρα...
Πήγαμε αλλού για καφέ, αλλού για ποτό και κλείσαμε με μπριζολάκια στην Βαλαωρίτου.
Δεν θυμάμαι από πότε είχα να κατέβω στο κέντρο, πάνω από χρόνο σίγουρα! Συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά πόσο όμορφα είναι εκεί!
Επισκέφθηκα επιτέλους και το μπαράκι του Γιώργου και της Θοδώρας, το Down Town - Ερμού με Συγγρού γωνία. Μικρό, ζεστό και παρεΐστικο.   
Ο Γιώργος μάς έπαιζε μουσική κι εμείς κουτσομπολεύαμε ασταμάτητα και λέγαμε τα νέα μας για τη δουλειά, τα παιδιά, τις δίαιτες! Κι ο καημένος ο Θωμάς, μόνος, μας άκουγε χωρίς να παραπονιέται.

Αν αναρωτιέστε, εγώ είμαι το ταλαίπωρο με το άσπρο κασκόλ

Φυσικά δεν έλειψαν τα ωραία φαγοπότια.
Να 'ναι καλά τα πεθερικά μου που στείλανε δέμα από Κρήτη με χίλια δυο καλούδια.
Σταμναγκάθι, βολβούς, τσακιστές ελιές (αγαπημένες), λουκάνικα, τυριά και καλό κρασί! Και τα καταβροχθίσαμε παρέα με μια μακαρονάδα με κιμά!!


Το πρωί της Κυριακής μαζευτήκαμε όλοι σπίτι και κάναμε ένα καλό πρωινό, για να πούμε με ησυχία όσα ξεχάσαμε...
Φυσικά έκανα διπλή δόση Kaiserschmarrn στο φούρνο.
Και πριν με κατηγορήσουν τα κορίτσια, θα σας εξομολογηθώ ότι έκαψα τις αυγόφετες, γιατί μιλούσα στο τηλέφωνο (δεν φαντάζεστε τι άκουσα). Ευτυχώς που είχαν φέρει μπουγάτσες.


Τα παιδιά μες στην καλή χαρά, το σπίτι γεμάτο κόσμο, αγκαλιές και παιχνίδια.


Σήμερα το πρωί το σπίτι άδειασε. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του κι επιστροφή στη ρουτίνα μας και στις δουλειές μας. 
Ήπια μόνη μου τον καφέ μου και διαπίστωσα ότι τελικά με τα κορίτσια δεν είπαμε ούτε τα μισά κι ότι ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός!!


Καλή εβδομάδα!

9 σχόλια:

  1. Παρόλο που ήταν της συμφοράς φαίνεται να περάσατε ωραία και να το ευχαριστηθήκατε!!! Πάντα τέτοια αδερφούλα.Χαμόγελα, φίλοι, γεμάτα τραπέζια! Στη φώτο δεν φαίνεσαι καθόλου ταλαίπωρη...είσαι μια κούκλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά σας οικογενειακώς! Πάντως εγώ και όμορφες φωτογραφίες σε όμορφες στιγμές βλέπω, και εξαιρετικά τραπέζια βλέπω, που και να μην ήσαστε άρρωστοι!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω ταλαιπωρία.. Περαστικούλια σε όλους σας γλυκιά μου!! Πάλι καλά που είχατε και κάποιες όμορφες στιγμές!! Καλή εβδομάδα να έχεις..
    Φιλάκια Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦραουΛίτσα μου φρόντισε να ξεκουραστείς γιατί κι εγω κάπως έτσι την έπαθα προσφατα...Ασε δε μπορω να συνέρθω και έχω πάθει ζημια με την αυπνία πάλι! Περαστικά σας! Το ξέρω πως μόνο μαγειρεύεις και προσφέρεις στην οικογένεια αλλά εσύ είσαι εγκρατης και προφανώς θα χασεις 6 κιλα ως τα Χριστούγεννα μαζί μας! ε? Ζηλεψα το σταμναγκάθι! Μου αρεσει το ζουμί του με λαδάκι και λεμονάκι πολύ! Αμα αγαπηθούμε και τολμήσουμε να γνωριστούμε κάποια μέρα θα παραγγείλω κι εγω στην πεθερά σου λίγο! Γειά σου φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρρωστούλια ξεαρρωστούλια περάσατε υπέροχα και αυτό μετράει!
    Όλοι πανέμορφοι, χαμογελαστοί και ευτυχείς!
    Πολύ όμορφα FraouLitsa!
    Πάντα τέτοια!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περαστικά σας κορίτσι!!!!Και εγώ ζηλεύω,γιατί όταν έρχονται οι φίλοι μας από Αθήνα,οι μέρες, μου φαίνονται πολύ λίγες και περνάνε σαν νεράκι, όταν έχεις καλή παρέα και περνάς τέλειαααα!!!!!!!καλή συνέχεια στην εβδομάδα σου.....φιλιάαα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικά !!!Οι φωτογραφίες καταπληκτικές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους access to the Internet again! Λιτσάκι οι φωτο είναι υπέροχες! Είσαι καλλιτλεχνης! Και ξέρεις κάτι? Γέλασα πάρα πολύ με την περιγραφή σου! Το καλό ξέρεις ποιο είναι? Πάρά τον ανείπωτο πόνο που βίωσα εκείνο το τριήμερο, μόνο όμορφες στιγμές υπάρχουν στο μυαλό μου. Είναι αναπόφευκτο, αυτό συμβαίνει όταν είσαι με ανθρώπους που λατρεύεις! Το Φαιδωνάκι κουκλι! Σας αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pros stigmin nomisa pos imoun ki ego ekei...toso omorfa kai parastatika mas ta dihghthikes litsaki mou!euxomai panta etsi na pernate teleia akoma kai sta duskola!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!