Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Όσο είναι Χειμώνας...

Και να 'μαστε στην καρδιά του Χειμώνα, με το σπίτι γυμνό πια από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και το δέντρο να στέκει ακόμη εκεί, στη γωνιά του, άδειο, στεγνό και άχρωμο. Ελπίζω ότι αυτό το Σαβ/κο θα συντονιστούμε με τον Ανδρέα και θα βρούμε το χρόνο να το αποθηκεύσουμε.

Κάθε Γενάρη δεν έχω όρεξη για διακοσμήσεις, αφού όλη μου την ενέργεια την έχει ρουφήξει το χριστουγεννιάτικο στόλισμα και ξεστόλισμα. Η διάθεση είναι πεσμένη και οι ιδέες ανύπαρκτες. Είναι κι αυτή η μουντή περίοδος, που στη φύση όλα μοιάζουν άχρωμα και μονότονα.

Όπως και να 'χει όμως, δεν άντεχα πια να βλέπω τις επιφάνειες κενές. Έβγαλα όλα τα κεριά και κηροπήγια στις αποχρώσεις του λευκού και του γκρι. Επίσης κράτησα τις χιονονιφάδες έξω από τα κουτιά με τα χριστουγεννιάτικα, το ίδιο και τα μικρά χιονισμένα δέντρα και τα ελάφια. Δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια και χωρίς υπερβολές, ο χώρος ζωντάνεψε ξανά κι ας είναι τα χρώματα ουδέτερα. Μόνο ο τοίχος της εισόδου έχει λίγο χρώμα, που του το προσδίδουν τα κόκκινα διακοσμητικά μανιτάρια.


Κι επειδή είχα ζωγραφίσει μια πέτρα για το Φθινόπωρο, έκανα το ίδιο και τώρα. Ετοίμασα μία πέτρα με χιονισμένο μοτίβο και μια φράση που χαρακτηρίζει την εποχή αυτή.


Ένα χρώμα που αγαπώ κάθε εποχή είναι το μωβ σε όλες του τις αποχρώσεις, οπότε μαζί με κομμάτια ξύλου και κουκουνάρια, τα μωβ κεριά στολίζουν μια μικρή γωνιά.


Στο pinterest πριν καιρό είχα πετύχει μια εικόνα με χιονισμένα βάζα που είχαν ένα κερί στο εσωτερικό τους. Μου είχε αρέσει, οπότε έφτιαξα κάτι παρόμοιο. Πανεύκολο και γρήγορο. Στο χείλος ενός άδειου βάζου άλειψα υγρή κόλλα και το βούτηξα σε συνθετικό χιόνι, με το οποίο γέμισα και το εσωτερικό του βάζου. Έπειτα πήρα δύο μικρά κουκουνάρια και έβαψα με άσπρο χρώμα τις άκρες τους. Έδεσα ένα σχοινάκι γύρω από το λαιμό του βάζου και πάνω του κόλλησα τα κουκουνάρια. Έβαλα μέσα ένα λευκό κερί και έτοιμο το ρομαντικό αυτό κηροπήγιο.


Τοποθετήθηκε μαζί με άλλα κηροπήγια στο τραπέζι της έμπνευσης, της δημιουργικότητας, του φαγητού, της δουλειάς, στο τραπέζι της καρδιάς μας, με λίγα λόγια στην τραπεζαρία, που μπορεί να μην αδειάζει ποτέ από πράγματα, ωστόσο θέλω να το βλέπω στολισμένο!


Εδώ είμαστε φίλοι αγαπημένοι και συνεχίζουμε. Με ήλιο, με χιόνι, με κρύο, με καλή ή πεσμένη διάθεση, με πλάνα ή χωρίς, με άγχος ή χαλαρά (λέμε τώρα), συνεχίζουμε όλοι και τα καλά νέα είναι ότι το Σαββατοκύριακο είναι και πάλι μπροστά μας! Εύχομαι να το απολαύσετε και περάσετε όμορφα! 


Καλημέρα!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

3 σχόλια:

  1. πραγματικά η περίοδος μετά τα χριστούγεννα είναι η πιο άχαρη από θέμα διακόσμησης στο σπίτι.εσύ όμως κατάφερες να δώσεις στο σπίτι μια χειμωνιάτικη αίσθηση χωρίς τη φορτωμένη εικόνα των Χριστουγέννων!Μπράβο σου!
    καλό ΣΒ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίτσα με κάνεις να νιώθω καλύτερα... και σε μας το χριστουγενιάτικο δέντρο έμεινε στο σαλόνι γυμνό. Λες να το αφήσουμε μέχρι το Πάσχα για κρεμμάσουμε αυγά? χαχαχα
    Μου αρέσει το πως δίνεις ζωή σε κάθε γωνιά. Καλό Σαββατοκυρίακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χουχουλιαρικη διακοσμηση! μου αρεσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!