Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τα πλάνα και η ομορφιά τους

"Go to bed with dreams. Wake up with plans."
Πλάνα, όχι στόχοι. Πλάνα είναι αυτά που φέτος μου τριβελίζουν το μυαλό. Σχέδια για το πώς θα πάω παρακάτω... Πλάνα για αλλαγή, πλάνα για δημιουργικότητα, πλάνα για ταξίδια, πλάνα για περιπέτεια, για φροντίδα, για μικρές χαρές, για συγγενείς και φίλους. Πόσες αλλαγές, πόσα πλάνα χωρούν άραγε μέσα σε μια χρονιά; Ωωω πολλά! Κι αν πάλι τίποτα δεν αλλάξει, κι αν το τέλος του '17 με βρει στην ίδια φάση με το τέλος του '16, δεν πειράζει. Ωρίμασα πια και με το ρεαλισμό κάνουμε στενή παρέα, στενότερη απ' ότι με το ρομαντισμό... Μα για ένα πράγμα είμαι σίγουρη: οι στόχοι είναι υπερτιμημένοι, είναι το όραμα που ξεστομίζεις με ευκολία, μια οπτασία σχεδόν, καρφιτσωμένη στον τοίχο σου, που είτε θα κοιτάζεις πάντα με σταυρωμένα χέρια, είτε θα καταστρώσεις σχέδια για να τη φτάσεις...

Φέτος έφτασαν στα χέρια μου τρία ημερολόγια. Υπέροχα και τα τρία και εξίσου χρήσιμα. Λίγο μετά την Πρωτοχρονιά κάθισα με μια κούπα αχνιστό καφέ στο μεγάλο τραπέζι, το τραπέζι της έμπνευσης (που λέγεται και τραπεζαρία) και άνοιξα τα ημερολόγιά μου.



 Άρχισα να καταγράφω σκέψεις και να καταστρώνω σχέδια. Θυμάστε αλήθεια πόση ομορφιά κρύβουν μέσα τους τα σχέδια, πόση μαγεία; Ένιωσα ακριβώς όπως τότε που ήμουν παιδί κι έκανα σχέδια για κρυμμένους θησαυρούς μαζί με φίλους. Η ίδια έξαψη, η ίδια χαρά, η ίδια αγωνία, ο ίδιος προβληματισμός... Κι αν τα πλάνα δεν πετύχουν; Κι αν έχουν κενά τα σχέδια; Κι αν κάτι πάει στραβά; Ε τότε, θα 'χω ζήσει τη μαγεία του ταξιδιού! Κι αν... αν όμως πετύχουν; Αν πραγματικά πετύχουν; 


via 

Οι μικροί και σπουδαίοι βοηθοί μου στο φετινό ταξίδι, είναι η ατζέντα της Ιωάννας, η γνωστή μας Πυγολαμπίδα, είναι το ημερολόγιο της Κλαίρης του Feminine Boudoir, ενώ το τρίτο ημερολόγιο δεν είναι δημιούργημα κάποιας φίλης.

Η μικρή πράσινη ατζέντα, μπήκε κατευθείαν στην τσάντα μου, μιας και είναι σε βολικό μέγεθος. Ένας μικρός θησαυρός, ειδικά για όσους ζουν στη Θεσσαλονίκη, μα και για μένα τελικά, που ποτέ δεν είχα ατζέντα στην τσάντα μου. Έτσι θα μπορώ επιτέλους να σημειώνω κάθε αυθόρμητη και στιγμιαία σκέψη, κάθε έμπνευση, κάθε ιδέα που δεν θέλω να χαθεί...



Το Feminine Days 2017 είναι ένα πραγματικό εργαλείο. Ένας οδηγός που απευθύνεται σε γυναίκες κι έχει ως στόχο να ομορφύνει την καθημερινότητά τους! Οπότε αυτό το ημερολόγιο, όμορφο και φινετσάτο, καλύπτει άψογα τη θηλυκή μου πλευρά!


Το τρίτο και τελευταίο ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στις ιδέες, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση, οπότε είναι αναπόσπαστο κομμάτι του blog. Τα πάντα καταγράφονται εκεί, με την ελπίδα ότι θα καταφέρω μέσα στη χρονιά να τα υλοποιήσω και να τα μοιραστώ μαζί σας...


Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μια μικρή αλλαγή, μια έξυπνη και πολύ διαδεδομένη κατασκευή, που ως τώρα δεν είχαμε εφαρμόσει... Για το βάζο των αναμνήσεων είχα διαβάσει πριν χρόνια στο Aspaonline, όμως τα παιδιά ήταν τότε μικρά. Τώρα που έχουν πια μεγαλώσει και είναι σε θέση να γράφουν, ετοιμάσαμε το δικό μας βάζο, έτοιμο να υποδεχτεί τις πιο όμορφες αναμνήσεις του 2017. Στο τέλος της χρονιάς θα το ανοίξουμε, ώστε να θυμηθούμε από την αρχή τι καλύτερες στιγμές του έτους και τα παιδιά είναι ήδη ενθουσιασμένα!



Κατά τ' άλλα έκλεισε όμορφα η περασμένη εβδομάδα, μιας και την Κυριακή ξύπνησα πριν απ' όλους κι ετοίμασα pancakes, έτσι... για χαρά! Κι επειδή η χαρά ήταν μεγάλη, σκέφτηκα να το καθιερώσουμε, δοκιμάζοντας συχνά και κάτι διαφορετικό, φορτίζοντας έτσι μπαταρίες και παίρνοντας δύναμη για την εβδομάδα που ακολουθεί.


Γιατί τώρα πια γνωρίζω, ότι οι αλλαγές δε χρειάζεται να είναι μεγάλες για να φέρουν χαρά, ούτε τα πλάνα πολύπλοκα για να πετύχουν, ούτε οι στόχοι μεγαλεπήβολοι για να 'ναι σπουδαίοι. 

Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι! Η χρονιά ξεκινά με πλάνο. Κάτι παραπάνω θα ήξερε άλλωστε και ο Antoine, όταν ξεστόμισε τα παρακάτω λόγια. Ας τον εμπιστευτούμε!


via 

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

5 σχόλια:

  1. Μα συμφωνούμε αγαπημένη μου :-) Να κάνουμε πλάνα, να βάλουμε μια σειρά και με λίιιιγη (άντε και πολλή μερικές φορές) κάτι θα καταφέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο όμορφη και εμπνευσμένη η ανάρτησή σου!!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Καλά την τρίτη ατζέντα την λάτρεψα στην κυριολεξία!!! Καλή χρονιά Λίτσα μου γεμάτη όνειρα και πλάνα που θα υλοποιηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα,την απολαυσα την αναρτηση!και σ'ευχαριστω που μου θυμισες το βαζο των αναμνησεων!θα το εφαρμοσω με τα πιτσιρικια μου!!καλη χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 2017 ελπίζω να είναι μια γεμάτη χρόνια για σένα. Γεμάτη δημιουργίες, όμορφες αναμνησεις, λατρεμενες αναρτήσεις και πετυχημένους στόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπεροχή ανάρτηση...Καλή χρονιά με πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών μας και όχι μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!