Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Με τα χρώματα του καλοκαιριού

Μπήκε ο Ιούλης και αποφάσισα ότι η πρώτη ανάρτηση του μήνα πρέπει να έχει χαρακτήρα καλοκαιρινό. Τι πιο ταιριαστό από τη διακόσμηση του σπιτιού λοιπόν (μιας και δε βρίσκομαι σε κάποιο ελληνικό νησί, ώστε να ανεβάσω θαλασσινά τοπία...); Και όλα στο χρώμα του λευκού και του μπλε, με ένα τικ από κίτρινο. Δεν ήταν στόχος μου να περιοριστώ σε αυτά τα χρώματα, το διαπίστωσα μόλις είδα μαζεμένες τις φωτογραφίες. Ε, τι να κάνουμε; Η πατρίδα μας και τα καλοκαιρινά της χρώματα είναι χαραγμένα στο υποσυνείδητό μας...

Για αρχή ένα μάτσο από στάχυα, τα οποία μάζεψα έξω από το σπίτι της αδερφής μου. Και για να είμαι ακριβής, τα μάζεψε ο Ανδρέας, εγώ του έδινα από μακριά οδηγίες χοχο


Όπως κάθε καλοκαίρι, στις επιφάνειες των ραφιών θρονιάστηκαν πέτρες, θαλασσόξυλα, κοχύλια και κεριά.

Το περσινό στεφάνι που φτιάχτηκε ειδικά για το ενδέκατο τεύχος του Cook Craft Create

Άμμος, μικροσκοπικά κοχύλια και χρωματιστές πέτρες που φυλακίστηκαν σε βάζα, μαζί με ένα πιάτο γεμάτο θησαυρούς, που μάζεψαν πέρυσι τα παιδιά στις παραλίες.


Κι εκεί στην τραπεζαρία, στο αγαπημένο μας σημείο συγκέντρωσης και δημιουργικότητας (μετά την κουζίνα φυσικά), μια πιατέλα με ποτήρια/ρεσώ και οι ασπρόμαυρες πέτρες που ζωγραφίσαμε πέρυσι με τα παιδιά.


Το λιγοστό κίτρινο, το συναντάει κανείς στην γυάλα με τα κλαδιά που ετοίμασα την άνοιξη, πλάι στο αγαπημένο μου κερί, το οποίο φανερώνει τις καιρικές συνθήκες της εποχής.

Hot... oh so hot

Το πιο αγαπημένο δημιούργημα είναι ίσως και το πιο απλό, κρεμασμένο σε έναν άδειο τοίχο του σπιτιού. Ένα θαλασσόξυλο, στολισμένο με τρία χάρτινα καραβάκια. Τα έφτιαξα με χρωματιστά χαρτιά σε διαφορετικά μεγέθη και τα κόλλησα επάνω στο ξύλο. 'Eνα άλλο ξύλο με κοχύλια και κορδέλες, συμπληρώνει την εικόνα.



Με αυτές τις εικόνες θα σας ευχηθώ έναν υπέροχο μήνα γεμάτο φως, ξεγνοιασιά, βουτιές και εξερευνήσεις σε νέα μέρη.
Όσοι ξεκινήσατε ήδη τις διακοπές σας, ρίξτε μια δροσιστική βουτιά και για μένα παρακαλώ. 



Καλημέρα και καλό καλοκαίρι!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λιτσάκι! Πόσο θα ήθελα να ερχόσουν από εδώ να μου κάνει ένα total makeover του σπιτιού! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπεροχο και καλοκαιρινο!!! καλο υπολοιπο καλοκαιριου Λιτσα μου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κσλοκαιρινες πινελιες στο σπίτι μας φτιαχνουν την διαθεση. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι κσλοκαιρινες πινελιες στο σπίτι μας φτιαχνουν την διαθεση. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο καλοκαιρινό σκηνικό!!
    Καλό μήνα και καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ΄αρέσει πάντα τόσο πολύ η διακόσμηση που κάνεις. Καλό καλοκαίρι! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τόσο όμορφο, τόσο ελληνικό και τόσο καλοκαιρινό το νέο λουκ του σπιτιού σας Λιτσάκι μου!!!! Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το περσινό στεφάνι είναι πολύ ωραίο! και τα ζωγραφισμένα βότσαλα μου θυμίζουν τόσο πολύ κάτι καλοκαίρια.. πολλά πολλά χρόνια πριν... πολύ όμορφα όλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!