Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ένα boho στεφάνι για το σπίτι

Το στεφάνι που κρέμεται πάνω από την είσοδο της κουζίνας το έχετε δει αρκετές φορές διαδικτυακά, αφού κάθε τόσο αλλάζει η εικόνα του, ανάλογα πάντα με την εποχή που διανύουμε. Έτσι λοιπόν το έχετε δει π.χ. στολισμένο χριστουγεννιάτικο μα και καλοκαιρινό, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες κρεμόταν άδειο. Η όρεξη, όπως και η έμπνευση ήρθαν πριν περίπου 3 εβδομάδες, οπότε και αποφάσισα τελικά να ασχοληθώ μαζί του.


Για να το διακοσμήσω, έφτιαξα χάρτινα λουλούδια από γκοφρέ χαρτί σε παστέλ χρώματα. 
Έκοψα το χαρτί σε λωρίδες και στο επάνω μέρος τις έκοψα είτε κυματιστά, είτε οδοντωτά, πυκνά ή αραιά, ώστε να δώσω διαφορετικό σχέδιο στα λουλούδια. Τύλιξα την κάθε λωρίδα χαρτιού (περίπου 4 για κάθε λουλούδι) κι έπειτα τις ένωσα με συρραπτικό στο κάτω μέρος κι έτσι δημιουργήθηκαν τα λουλούδια. Θυμίζω και πάλι, ότι στο youtube θα βρείτε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ώστε να φτιάξετε τα δικά σας λουλούδια. 
Χρησιμοποίησα επίσης κορδέλες στα ίδια περίπου χρώματα κι έπειτα με λεπτά κορδόνια έφτιαξα μικρές φούντες, με πιο έντονα χρώματα αυτή τη φορά.


Τα λουλούδια περάστηκαν περιμετρικά στο στεφάνι, οι κορδέλες κρεμάστηκαν και οι μικρές φούντες επίσης, οπότε προέκυψε ένα στεφάνι με χαρακτήρα λιγάκι boho. Μέσα στη μόδα δηλαδή!


Έτσι το πέρασμα προς την κουζίνα έπαψε να είναι μονότονο και απέκτησε πάλι χρώμα και ζωντάνια, ενώ ο χώρος φωτίστηκε.


Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, θα ήθελα να αναφερθώ στην προηγούμενη ανάρτηση, που φαίνεται ν' αγαπήθηκε παρά την απλότητά της. Ίσως γι αυτό... Η ανταπόκρισή σας ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη! Σας ευχαριστώ για τα υπέροχα σχόλια, για κάθε κλικ και... αν έχετε ήδη φτιάξει τη δική σας θαλασσινή σύνθεση, αν έχετε κολλήσει κεριά σε βότσαλα, αν έχετε γεμίσει το σαλόνι με χάρτινα καραβάκια, στείλτε μου φωτογραφίες να τα χαρώ και να τα θαυμάσω!

Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι!

Litsa


 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

10 σχόλια:

  1. Πανέμορφο έγινε FrauLitsa μου! τόσο χαρούμενο και χρωματιστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α! υπέροχο!!! και λατρευω τα χρωματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερούδες! Πολύ όμορφο το στεφανάκι έτσι χρωματιστό. Όντως σου φτιάχνει τη διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο! Πώς το έχεις στηρίξει στο ταβάνι?? από πού το πήρες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τόσο χαρούμενα τα χρωματα που ειμαι σιγουρη οτι σας φτιαχνει τη διαθεση. Και ειναι πολυ σημαντικο που κάθε τόσο αλλαζει. Δεν μου αρεσουν οι χωροι που παραμένουν πάντα ιδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι τόσο χαρούμενα τα χρωματα που ειμαι σιγουρη οτι σας φτιαχνει τη διαθεση. Και ειναι πολυ σημαντικο που κάθε τόσο αλλαζει. Δεν μου αρεσουν οι χωροι που παραμένουν πάντα ιδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο βρε Λιτσάκι μου! Υπέροχα τα λουλούδια και οι φουντίτσες!! Το πέρασμα σου πραγματικά ζωντάνεψε!!! Όσο για την προηγούμενη ανάρτηση, απλή και τόσο καλοκαιρινή!!! Τα καραβάκια τα τιμήσαμε κι εμείς φέτος. Μέχρι τώρα στόλιζα τα παράθυρα του σχολείου αυτή τη φορά τα έβαλα και στο μπαλκόνι μας! Καλό καλοκαίρι γλυκά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υ-π-έ-ρ-ο-χ-ο !!! Λατρεύω τα χαρούμενα χρώματα που επέλεξες και τα κρόσια!!! Καλό καλοκαίρι να έχουμε, έτσι χρωματιστό και χαρούμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υ-π-έ-ρ-ο-χ-ο !!! Λατρεύω τα χαρούμενα χρώματα που επέλεξες και τα κρόσια!!! Καλό καλοκαίρι να έχουμε, έτσι χρωματιστό και χαρούμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι χαρουμενα χρωματα!!ετσι χαρουμενη ευχομαι να φτιαχνει τη διαθεση σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!