Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Μια ανοιξιάτικη σύνθεση για την τραπεζαρία

Κι αφού οι γιορτές πέρασαν και κατάφερα επιτέλους να μαζέψω τα πασχαλινά, ετοίμασα μια μικρή και απλή σύνθεση για την τραπεζαρία, μέχρι να αντικατασταθούν όλα από τα καλοκαιρινά. 
Η αλήθεια είναι, ότι αυτή την εποχή το σπίτι είναι στη χειρότερη φάση του. Ο καιρός είναι ζεστός, αλλά εγώ δεν έχω καταφέρει να μαζέψω ακόμη τα χαλιά, οπότε αν δεν τελειώσω με τις χοντρές και βαριές δουλειές, η διακόσμηση δεν αλλάζει!

Τα ράφια είναι ψιλοάδεια και το μόνο που στολίζει αυτή τη στιγμή το σπίτι είναι ένα βάζο με κλαδιά και με χαρακτήρα ανοιξιάτικο.


Πήρα ένα μεγάλο βάζο, το γέμισα με συνθετικά βρύα και τοποθέτησα στο κέντρο του ένα μικρότερο βαζάκι γεμισμένο με ρύζι, ώστε να σταθεροποιήσω τα κλαδιά. Στα δε κλαδιά, στερέωσα δύο πεταλούδες, ενώ γύρω από το βάζο έδεσα ένα κρεμαστό με ξύλινα μικρά λουλούδια. Έτοιμο.


Απλό και χαριτωμένο περιμένει τη σειρά του να αντικατασταθεί από λευκά βότσαλα, κοχύλια, καραβάκια και ό,τι άλλο τέλος πάντων μας παραπέμπει στην εποχή που ακολουθεί και που περιμένουμε πια με ανυπομονησία. 

Όλα στην ώρα τους όμως, οπότε απολαμβάνουμε ακόμη τις ανοιξιάτικες, φωτεινές ημέρες. Νομίζω ότι αυτή την περίοδο περισσότερο απ' όλα απολαμβάνω τα λουλούδια στο μπαλκόνι μας. Χαίρομαι με κάθε νέο μπουμπούκι, κάθε ανθισμένο λουλούδι, κάθε μικρό ώριμο καρπό, κάθε φιντανάκι που ξεπετάγεται καταπράσινο και γυαλιστερό. Αν είχαμε κήπο, εκεί θα περνούσα την ημέρα μου, παίζοντας με το φρέσκο χώμα, φυτεύοντας, φροντίζοντας, κλαδεύοντας, ποτίζοντας και πάει λέγοντας...

Προς το παρόν όμως, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, ώστε να κάνουμε λειτουργικό το μπαλκόνι μας, το οποίο είναι ακόμη παραμελημένο κι έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, αφού προτεραιότητα έχει το εσωτερικό του σπιτιού και οι δουλειές της εποχής αυτής... Αχ!


Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε όμως, γι αυτό θα σας ευχηθώ καλή εβδομάδα με δυναμικό ξεκίνημα! Εγώ πάντως το χρειάζομαι...

Καλημέρα σε όλους εκεί έξω και με χαμόγελα!

Litsa


 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

6 σχόλια:

  1. Πάντα έχεις τον τρόπο απλά και όμορφα να στολίζεις το σπιτάκι σου!!! Καλές ´´χοντρές´´ δουλειές σου εύχομαι Λιτσάκι, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι η εποχη με τις πιο πολλες δουλειες. Χαλια, ντουλάπες κτλ δεν αφηνουν χρόνο για δημιουργικότητα. Θα τελειώσουν ελπίζω και θα αρχισουμε τις κατασκευες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλό αλλά πολύ όμορφο & ανοιξιάτικο! Εγώ μάζεψα τα χαλιά το Σάββατο και ήθελα μετά διακοπές για να ξεκουραστώ! Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη εβδομαδα Λιτσακι!! Εγω παλι τα μαζεψα τα ανοιξιατικα... κι αρχιζω τα καλοκαιρινα!!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ μου αρέσουν αυτά που φτιάχνεις! Μικρές πινελιές που μας φτιάχνουν τη διάθεση!

    Φιλιά,

    Βάσω η μαμά πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ πολυ ομορφο και ακρως χρωματιστο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!