Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα και στην κουζίνα

Αυτή την περίοδο η κουζίνα μοιάζει έτσι κι αλλιώς στολισμένη, αφού τα καλάθια και όλα τα μπολ γεμίζουν με πορτοκάλια, μανταρίνια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και τόσα άλλα που μου φτιάχνουν τη διάθεση και τα θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι του χειμώνα. 
Πώς θα μπορούσαν όμως να λείπουν και λίγα στολίδια, όπως για παράδειγμα όλα εκείνα τα ζαχαρωτά μπαστούνια, οι χριστουγεννιάτικες κούπες, αλλά και το μικρό δεντράκι με τις λιγοστές του μπάλες, που παρά την ταλαιπωρία του, δείχνει ακόμη όμορφο, ειδικά στα μάτια των παιδιών...


Μια γιορτινή γιρλάντα, χριστουγεννιάτικα μεταλλικά κουτιά, κάρτες με εικόνες από γιορτινές λιχουδιές κι άλλα μικρά και μεγάλα δώρα από φίλους αγαπημένους, συνθέτουν το στολισμένο σκηνικό της κουζίνας, που της έχω έτσι κι αλλιώς αδυναμία, αφού είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο περνάω αρκετές ώρες της ημέρας.


Φέτος όμως δεν έψησα πολλά γλυκά, ούτε καν λίγα μπισκότα, έτσι για να μοσχοβολήσει το σπίτι. Φταίει που ο ελεύθερος χρόνος λιγοστεύει όλο και περισσότερο, ενώ τα Σαββατοκύριακα όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο πιο γεμάτα είναι με πάρτι, φίλους, γιορτές, μπαζάρ και άλλα όμορφα δρώμενα, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για ψησίματα!

Τα μοναδικά μπισκότα που στολίστηκαν φέτος, δεν ήταν φτιαγμένα στη δική μας κουζίνα, αλλά στης Σοφίας και είχαμε τη χαρά να πάρουμε δύο "αστεροδεντράκια" σπίτι και να τα στολίσουμε.


Η μοναδική μέρα που πέρασα αρκετές ώρες μπροστά από το φούρνο και το ευχαριστήθηκα, ήταν την παραμονή της γιορτής του Ανδρέα, όταν αποφάσισα ότι τα κεράσματα για τους συναδέλφους του θα ήταν σπιτικά και όχι αγοραστά. 
Έτσι, ετοίμασα τα καθιερωμένα πια τρουφάκια κι ένα ταψί  πολυαγαπημένα lamingtons.


Κι όταν βραδιάζει, η γιρλάντα με τα λαμπιόνια στο παράθυρο φωτίζεται για ν' αφήσουμε λίγη από τη μαγεία των ημερών, να τρυπώσει στο σπιτικό μας.


Σας αφήνω φίλοι μου, με μια "καλημέρα" χαρωπή, αφού πλησιάζει Σαββατοκύριακο!
Καλημέρα λοιπόν!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

10 σχόλια:

  1. Λίτσα μου το σπίτι σου είναι η εικονοποίηση ενός παραμυθιού... κοίταγα να δω από που θα ξεπεταχτούν ο Χανς και η Γκρέτελ! Μαγεία... αυτό χρειάζεται και συ ξέρεις την συνταγή να την σκορπάς εδώ κι εκεί. Καλημέρα και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλη! Αυτή η κουζίνα σου με κάνει να σκέφτομαι πώς να βάλω κι εγώ στη δική μου ανοιχτά ράφια! Κουκλίστικη είναι ρε παιδί μου!
    Καλά, φαντάζομαι πόσο όμορφα θα στόλισες με τα παιδιά τα αστεροδεντράκια σας! Είμαι σίγουρη ότι έπιασαν τόπο! :D Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στο πάρτι μας, αλλά κι εγώ ειδικά extra για την αναφορά. Ποιος να μας το έλεγε βρε Λιτσάκι πριν 1 1/2 χρόνο ότι θα είμασταν μαζί σε πάρτι των παιδιών μας. <3 Magic happens! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, πωπω ομορφιές και νοστιμιές ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα μου αρέσει να χαζεύω το σπιτικό σας με τις εποχιακές διακοσμήσεις του... πολύ όμορφες εικόνες Λιτσάκι! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα επαθα πλακα...σα να εγινα παιδι παλι! Η κουζινα σου ειναι καταπληκτικη!!!! ποτε κερνας καφε να φερω φωτογραφικη?????

    Χρονια Πολλα κουκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποσο μου αρεσει η κουζινα σου!!! μαγικη και παραμυθενια!!! καλημερα Λιτσα μου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά τι όμορφα όλα! Η κουζίνα σου είναι σαν ζαχαροπλαστείο!!! Και τα γλυκά φαίνονται τόσο λιμπιστερά!!! Σρλουπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφη η διακόσμηση στην κουζίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο ολο σου το σπιτι, περισσοτερο απο ολα μου αρεσει η κουζινα σου...Ειναι τοσο ζεστη και χουχουλιαρικη, τοσο μεσα παντα στην εποχη...Καλες γιορτες Λιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!