Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πασχαλινή διακόσμηση

Φέτος δεν είχα όρεξη για πασχαλινές διακοσμήσεις, παρόλα αυτά στόλισα, μπας και μπούμε στο πνεύμα. Τα παιδιά φυσικά χαίρονται κι επεξεργάζονται τα πάντα, σαν να τα βλέπουν για πρώτη φορά. Είναι μάλλον το πάρτι των γενεθλίων τους, που δεν με αφήνει να σκεφτώ τίποτε άλλο την τελευταία εβδομάδα.
Αυτό που μας ανέβασε όλους, ήταν το πασχαλινό μπαζάρ του σχολείου, που πήγε αναπάντεχα καλά! Τόσο καλά, που απ΄τη χαρά μας, σχεδόν αρχίσαμε να προγραμματίζουμε το χριστουγεννιάτικο. Αλλά ας έρθει το καλοκαίρι πρώτα...

Υπήρχαν πολύ εμπνευσμένα πράγματα εκεί, κάποια από τα οποία αγόρασα, οπότε ήταν αδύνατο να μη στολίσω.
Αυτά τα αυγά ας πούμε, τα φτιαγμένα από κλωστές και ατλακόλ, έκλεψαν την παράσταση στο μπαζάρ. 


Φυσικά, όλες οι μαμάδες ψάχναμε τα δημιουργήματα των παιδιών μας. Αναζητούσαμε παντού τα αρχικά τους και τελικά εγώ στάθηκα τυχερή και βρήκα το κατακόκκινο, γύψινο αυγό του Φαίδωνα.


Αυτές ήταν οι φετινές μας πασχαλινές αγορές και όλα τα υπόλοιπα είναι τα παλιά μας στολίδια, απλωμένα στο σπίτι. Οι λαγοί και τα κοτόπουλα, στρογγυλοκάθισαν παιχνιδιάρικα για άλλη μια χρονιά στα ράφια.


Απαραίτητο αξεσουάρ στη διακόσμηση, είναι φυσικά τα κλαδιά. Δεν λείπουν ποτέ και κρέμονται από τα παρακλάδια τους αυγά, λαγοί και διάφορα μικρά στολίδια.


Αγαπημένο μου κλαδί αυτή την εποχή, είναι αυτό που φιλοξενεί μια μικρή φωλιά, δώρο της μαμάς μου. Γεμίζω πάντα τη φωλιά με αυγά ορτυκιών και λίγα φτερά, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα...



Το μικρό θερμοκήπιο, που μέχρι προχθές ήτανε στο μπαλκόνι, τώρα γέμισε με βρύα, μικρά αυγά κι ένα τεμπέλικο πρόβατο.


Σήμερα είναι ημέρα γιορτής στο σπίτι μας, αφού είναι τα γενέθλια των αγοριών!
Είναι ημέρα γιορτής, ημέρα χαράς και διασκέδασης, με δεδομένο πάντα ότι είναι Τρίτη και δεν χωράνε πολλά γλέντια στις καθημερινές. Η μεγάλη γιορτή θα είναι το Σαββατοκύριακο και το πάρτι οργανώνεται... 


Όπως φαντάζεστε, είναι φορτωμένες οι ημέρες που έρχονται, τόσο με δουλειές, όσο και με ευχαρίστηση βέβαια. Προς το παρόν, φουσκώνω μπαλόνια...

Στέλνω την καλημέρα μου εκεί έξω! Όμορφη, όμορφη μέρα...

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

11 σχόλια:

  1. Να χαίρεσαι τα γλυκά σου τα αγόρια Λίτσα μου! Να τα εκατοστήσουν ευτυχισμένοι, υγιείς, ολοκληρωμένοι άνθρωποι με εμπειρίες που θα τους χαρίζουν χαμόγελα και ευγνωμοσύνη. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    Κατα δευτερον ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΟΥ! να είναι πάντα γερά τα αγόρια σου!
    Για την διακόσμηση τι να πω? υπέροχη όπως πάντα! εγώ φέτος προσπάθησα να περιοριστώ σε λιγότερα χρώματα αλλά τώρα που βλέπω αυτήν την πολυχρωμία και πόσο όμορφα δένει μάλλον δεν θα αντισταθώ άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιτσακι μπαίνω γρήγορα να σας ευχηθώ τα καλύτερα για τα αγόρια σας. Έκανες θαύματα πάλι! Δεν έχω λόγια! Καλημέρα από τα βροχερα Χανιά (τι πρωτότυπο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά στα ομορφα αγοράκια σου. Να τα χαιρεσαι κοριτσι μου και να περάσετε υπέροχα. Την τεχικη με τα αυγα και τις κλωστες την εχω βαλει στο νου μου καιρό αλλα δεν το εχω τολμλήσει. Ειναι εντυπωσιακά. Αλλά πιο ομορφο ειναι να στολίζεις με τις δημιουργίες των παιδιών σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημενη μου σου στελνω για ακομη μια φορα ευχες για τα αγορια μας. Το Πασχα ηρθε και φετος σπιτι σας και το γεμισε χρωμα...ολα τελεια ο δισκος με τα κερια και τα αυγα πανεμορφος. Ερωτηση...το προβατο γιατι ειναι τεμπελικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να χαιρεσαι τα αγορια σου Λιτσακι!! περιμενω να δω τι ετοιμασες για το πάρτι τους!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποτέ δεν χορταίνω να βλέπω τη διακόσμηση σου! Και του χρόνου! <3 Χρόνια πολλά στα αγόρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να το χαίρεστε το πολύχρωμο πασχαλιάτικο σπίτι σας και τα αγόρια σας φυσικά!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμάν Πασχαλιάτικα και το πάρτυ! Ϊσως βεβαια να είναι και καλύτερα γιατί σπάνια θα έχετε αυτή την τύχει να έχει και εποχιακή διάθεση! Τα αυγουλάκια ορτυκιών έδειξαν πολύ όμορφα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περιμένουμε πάντα με ανυπομονησία την εποχιακή σου διακόσμηση!! Είναι όλα τόσο εμπνευσμένα!!! Χρόνια πολλά και καλά στα αγόρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!