Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Πασχαλινές κατασκευές για το μπαζάρ του σχολείου

Με αφορμή το πασχαλινό μπαζάρ του σχολείου, στρώθηκα τις προηγούμενες ημέρες και ετοίμασα λίγα στολίδια, με την ευχή να ξεπουληθούν τα πάντα! Όχι μόνο οι δικές μου κατασκευές φυσικά, αλλά και των υπολοίπων!

Ο μήνας αυτός ήταν και είναι φορτωμένος, οπότε δεν έκανα τίποτε πολύπλοκο και χρονοβόρο. Εκτός από το περιοδικό που βγήκε πριν λίγες ημέρες, αλλά και το μπαζάρ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, έχω και τα γενέθλια των αγοριών... Αποσιωπητικά... 
Είμαι εντελώς απροετοίμαστη για το πάρτι τους, αν και εχθές φρόντισα να κάνω μια αρχή και να οργανωθώ λιγάκι, αφού ο καιρός δεν μας επέτρεψε να κάνουμε τίποτε άλλο... 

Στο θέμα μας όμως, που δεν είναι άλλο από τις πασχαλινές κατασκευές για το μπαζάρ! Με το πάρτι των αγοριών θα ασχοληθούμε όταν φτάσει εκείνη η ώρα.

Εξ αρχής γνώριζα τι θα φτιάξω, οπότε πήρα όσα υλικά χρειαζόμουν και στρώθηκα στην τραπεζαρία, εκεί όπου πάντα ετοιμάζω τις κατασκευές μου, αφού ο χώρος είναι μπόλικος και μπορώ να απλώσω τα σύνεργα. Τα παιδιά, μου έφεραν κι ένα μπουκέτο με αγριολούλουδα, να μου κρατούν παρέα! Με έχουν πάρει πια χαμπάρι και γνωρίζουν τις αδυναμίες μου...


Έφτιαξα τέσσερις γιρλάντες με απλά υλικά. Έκοψα πασχαλινές και ανοιξιάτικες φιγούρες από χοντρό χαρτί, με τη βοήθεια των κουπ πατ και τις κόλλησα σε σπάγκο. Σε δύο γιρλάντες (μία με κοτόπουλα και μία με λαγούς) πέρασα και ριγέ καλαμάκια, τα οποία έκοψα στο μέγεθος που ήθελα. Για την γιρλάντα με τις πεταλούδες, δε χρειάζεται να γράψω τίποτα παραπάνω, αφού είναι μια πανεύκολη κατασκευή. Το αποτέλεσμα είναι γενικά παιχνιδιάρικο, αφού τα προϊόντα του μπαζάρ, απευθύνονται, μεταξύ άλλων, και σε παιδιά.


Το "EASTER" το έφτιαξα, γιατί διαπίστωσα ότι το "SPRING" που είχα ετοιμάσει για το σπίτι μας, είχε επιτυχία. Μη με ρωτήσετε κι εσείς, όπως ο Ανδρέας, γιατί Easter και όχι Πάσχα;! Εντάξει; 


Επόμενη κατασκευή, ένα μόμπιλε. Χελιδόνια και σύννεφα, φτιαγμένα από χαρτί, δεμένα με σιέλ κορδέλες επάνω σε ένα κλαδί. Και για να αποκτήσει πιο όμορφη και... "πλούσια" όψη, κόλλησα λίγο βαμβάκι στα σύννεφα.


Όταν βρέθηκα σε ένα κατάστημα με υλικά κατασκευών, ώστε να προμηθευτώ όσα χρειαζόμουν, έπεσα επάνω σε fimo, με παστέλ αποχρώσεις. Ήθελα έτσι κι αλλιώς να φτιάξω μερικά στολίδια και όταν αντίκρισα τα χρώματα, τα λάτρεψα! Είχα ξαναδουλέψει με αυτό το υλικό, οπότε το επέλεξα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Διάλεξα τέσσερα διαφορετικά χρώματα για τα στολίδια μου. Πήρα τα κουπ πατ και τον πλάστη και άρχισα να "δουλεύω" το fimo, σαν να ήταν ζυμάρι. Καμία σχέση βέβαια, δεν είναι τόσο εύπλαστο υλικό, αλλά με υπομονή και επιμονή, όλα γίνονται. 
Ετοίμασα περίπου 30 στολίδια, τα οποία τρύπησα πριν τα ψήσω για μισή ώρα, όπως απαιτείται, ώστε να μπορέσω να περάσω σε όλα σπάγκο.


Ε ναι, το αποτέλεσμα το αγάπησα! Με χρώματα απαλά και σχήματα πασχαλινά, τα ξερά καφέ κλαδιά ζωντάνεψαν και πάλι!


Τα κομμάτια fimo που περίσσεψαν, τα ανακάτεψα μεταξύ τους κι έτσι προέκυψαν δύο πολύχρωμα αυγά-στολίδια. 


Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς μπαίνετε σε κλίμα γιορτινό και πιθανόν κάποιοι, να έχετε τοποθετήσει έστω και ένα διακοσμητικό κούνελο στο σπίτι σας ή έστω, να έχετε ξεκινήσει με τις πρώτες πασχαλινές σας αγορές.


Εύχομαι καλή αρχή σε όλη αυτή την όμορφη διαδικασία και φυσικά, εύχομαι καλή άνοιξη!
Ζεστή, ηλιόλουστη, λαμπερή, πολύχρωμη άνοιξη!

Καλημέρα

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

15 σχόλια:

  1. Δύο μέρες τώρα ο μικρός μου ζητάει να κάνουμε πασχαλινές κατασκευές και τον αποφεύγω αλλά τώρα που είδα τις δικές σου-πανέμορφες, by the way, μου ήρθε η όρεξη και θα ανασκουμπωθώ. Καλή επιτυχία στο μπαζάρ! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ομορφα ολα Λιτσακι!! Τα στολιδια σου τα λάτρεψα!!! καλη σου μερα!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγάπησα τα στολιδάκια. και τα κουπ πατ σου φοβερά σχέδια αλλά και τα χρώματα τόσο ονειρεμένα! Κι εμείς στολίσαμε φέτος! Θα είμαστε σπίτι το πάσχα οπότε είπαμε να το ευχαριστηθούμε!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά υπέροχο! Και μόνο τα τόσα χρώματα σου φτιάχνουν τη διάθεση! Καλή επιτυχία στο bazaar!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια στα χέρια σου Λίτσα. Λάτρεψα το μομπιλε με τα χελιδόνια. Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία προς μία ονειρεμένες όλες οι κατασκευές Λίτσα! Αγαπημένη μου η παιχνιδιάρικη γιρλάντα με τις πεταλούδες! Εύχομαι να έχετε τεράστια επιτυχία στο πασχαλινό bazaar!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θαυμάζω τις αναρτήσεις σου Λιτσάκι! Έχουν πάντα χρώμα και φως, μια αισιοδοξία στις "μαύρες" μέρες που ζούμε! Υπέροχες κατασκευές, όλες τους μία προς μία! Καλή επιτυχία στο Bazaar σας! φιλιά
    Υ.Σ.: Δε γνώριζα καθόλου το υλικό fimo soft που χρησιμοποίησες για την κατασκευή των στολιδιών. Μόλις την πέρασα στο σημειωματάριο μου για να την αγοράσω, ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο σου και πάλι είναι όλα υπέροχα θα τα αγόραζα οοολα χαλαρά.Αλλά βρε παιδί μου έχω μια ερώτηση γιατί easter και όχι Πάσχα ε γιατί; Φιλάκια πολλά σε όλους σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανέμορφα χρώματα όπως πάντα! Γιατί easter και όχι Πάσχα είπες; :p Μη βαράς ντεεεεεε...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. aaaaaaaaaaa μου εφτιαξαν την διαθεση οι κατασκευες σου ειδικα με τον πηλο. Καλημερα απο τον βροχερο Βόλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τρις χαριτωμενααααααααααα.........μπραβο σας να τα χαρειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λάτρεψα τα στολιδάκια σου! Και η γιρλάντα με τα καλαμάκια πολύ ιδιαίτερη και το Easter επίσης! Σούπερ όλα!
    Εγώ το Πάσχα δε στολίζω συνήθως, όμως το σπίτι μας φέτος είναι σχεδόν στολισμένο. Ξέμεινε από το πάρτι. Χαχα. Οπότε το Πάσχα θα είναι γιορτινό.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ με βάζεις σε πειρασμό με τις παστελ αποχρώσεις και ειχα παρει κοκκινο και κιτρινο . Λες να κάνω μια σταση στο βιβλιοπωλειο; Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου αρεσει το blog σου είναι σα μυρωδάτο ζαχαρωτό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!