Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μπολάκια σιλικόνης

Ναι το ξέρω... Ότι "επέστρεψα" έγραψα την τελευταία φορά και από τότε πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες. Εμ, από το "γύρισα" μέχρι το "ανεβάζω ανάρτηση κάθε τρεις, τέσσερις ημέρες", μεσολαβούν χίλιες δυο υποχρεώσεις, ανάγκες, δουλειές και πάει λέγοντας.
Κι επειδή δεν είμαι ακόμη σε φάση να ψήσω γλυκά, να φτιάξω την οποιαδήποτε μικροκατασκευή ή έστω, να σας δείξω λίγη από την ανύπαρκτη διακόσμηση του σπιτιού, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας το θέμα που είχα ετοιμάσει για το περιοδικό μας Cook Craft Create. Είχαμε αποφασίσει με τα κορίτσια να βγει το νέο τεύχος Σεπτέμβριο, οπότε, όταν προέκυψε η μετακόμιση και πριν πακετάρω όλα τα πράγματα, αποφάσισα να φτιάξω κάτι σχολικό για το περιοδικό. Τα είχα υπολογίσει όλα, έφτιαξα την κατασκευή μου, έβγαλα τις φωτογραφίες, αλλά δεν υπολόγισα ότι θα είμαι δίχως internet για περίπου 40 ημέρες... Έτσι, δεν μπόρεσα να το συντάξω και να το στείλω εγκαίρως στην Αθηνά.
Το έβδομο και φθινοπωρινό τεύχος του Cook Craft Create, βέβαια, κυκλοφόρησε και ήταν πανέμορφο. Με ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση, με έξυπνες κατασκευές, με μικρές νοστιμιές, αλλά και με θέματα σχολικού περιεχομένου, μιας και οι πρωταγωνιστές του Σεπτεμβρίου είναι οι μαθητές και τα δωμάτιά τους. Εκεί επικεντρώθηκα κι εγώ κι έφτιαξα κάτι για το παιδικό δωμάτιο, που θα μπορούσε όμως άνετα να χρησιμοποιηθεί και στην κουζίνα. Μπολάκια και ποτήρια, φτιαγμένα από χρωματιστή σιλικόνη.



Η διαδικασία απλή, αρκεί να έχετε ένα πιστόλι σιλικόνης και μπάρες σιλικόνης σε διάφορα χρώματα. Επιλέγετε κεραμικά ή γυάλινα ποτήρια και μπολ, των οποίων το σχήμα και μέγεθος σας εξυπηρετεί και απλώνετε επάνω τους τη σιλικόνη. 



Προσπαθείτε όσο μπορείτε να μην αφήνετε μεγάλα κενά. Αφήνετε να κρυώσει καλά η σιλικόνη κι έπειτα την αφαιρείτε από τα σκεύη. 



Επειδή είναι μαλακή και εύκαμπτη, βγαίνει σχετικά εύκολα. Εγώ δυσκολεύτηκα λιγάκι στο ποτήρι, αλλά το γέμισα με πολύ ζεστό νερό, ώστε να μαλακώσει λιγάκι η σιλικόνη και βγήκε εύκολα. 
Μία άλλη λύση είναι, να απλώσετε επάνω στα σκεύη διαφανή μεμβράνη και πάνω σε αυτήν να απλώσετε τη σιλικόνη. Η μεμβράνη δεν λιώνει και η σιλικόνη κολλάει επάνω της. Μόλις κρυώσει, κόβετε τα κομμάτια της μεμβράνης που εξέχουν ή περισσεύουν κι έτσι στο εσωτερικό των μπολ σας θα υπάρχει μια διακριτική μεμβράνη. Η αλήθεια είναι πως αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή από την πρώτη. 

Αυτά που έφτιαξα βρίσκονται προς το παρόν σε μια κούτα, αλλά όταν ετοιμάσουμε το δωμάτιο των αγοριών, θα πάρουν θέση στο γραφείο του Φαίδωνα και πιθανόν να κρατήσω ένα και για το δικό μου γραφείο.

Το κόκκινο έχει στο εσωτερικό του διαφανή μεμβράνη

Θα μπορούσαν όμως να διακοσμήσουν και την κουζίνα, γεμίζοντάς τα με κουταλάκια, κλιπς, λαστιχάκια και άλλα μικροαντικείμενα.


Πριν κλείσω τη σημερινή ανάρτηση κι εφόσον γράφτηκε με αφορμή το Cook Craft Create, να μην ξεχάσω να σας ενημερώσω, ότι το περιοδικό απέκτησε δική του σελίδα, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε πατώντας ΕΔΩ

Σας αφήνω δίχως υποσχέσεις, αφού πραγματικά δεν ξέρω πότε θα είμαι σε θέση να ξαναγράψω. Σας εύχομαι όμως να περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο ή και τετραήμερο.
Πολλά φιλιά και καλές βόλτες!


Litsa 

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λιτσάκι με μια ιδέα που απλά με ενθουσίασε.Τέλεια τα μικρά χρωματιστά σιλικονούχα σκεύη. Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα και πολύ πρωτότυπα! Δεν θα περίμενα να έχουν την στιβαρότητα να αντέξουν αντικείμενα μέσα τους αλλά από όσο βλέπω από τις φωτογραφίες σου, μια χαρά φέρνουν την δουλειά εις πέρας!
    Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χαρούμενα είναι!Μου αρέσουν! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι μαθαίνω βρε παιδάκι μου από σας..θα το φτιάξω να αγοράσω χρωματιστές σιλικόνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καυτή σιλικόνη κάνει θαύματα!!!!
    Τα μπολάκια σου με την σιλικόνη είναι τέλεια!!!
    Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειδικά για το παιδικό γραφείο είναι τέλεια!!! Πολύ ωραία λύση girl :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιτσάκι!! καλως επέστρεψες!!! φοβερή η ιδέα σου!! έχω κάτι χρωματιστές σιλικόνες...και δεν ηξερα τι να τις κάνω!!!
    ευχαριστουμε για τις ιδέες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανέξυπνη ιδέα!!! Πραγματικά εντυπωσιάστηκα και ομολογώ ότι ποτέ δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο, παρόλο που έχω "πρόσβαση" σε πιστόλι σιλικόνης! Θα το τολμήσω!!! Ευχαριστούμε!
    Καλή προσαρμογή και μην ανησυχείς, σίγουρα θα επανέλθεις στους παλιούς ρυθμούς σου σιγά σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει και χρωματιστή σιλικόνη; Αυτο το κοκκινο χρωμα θα είναι πολύ ωραίο τα Χριστουγεννα. Δεν ειχα σκεφτει να την χρησιμοποιήσψ για κατι αλλο από το να κολάω! Φιλάκια και καλή προσαρμογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΄Πολύ ωραία ιδέα,μου αρέσουν πάρα ΄πολύ,θα τα φτιάξω σίγουρα!!!Καλό ΠΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!