Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Βόλτα στην αγορά και μια ευχάριστη έκπληξη

Λόγω του επικείμενου πάρτι, αλλά και για να ξεφύγω από τη ρουτίνα μου, βγήκα εχθές μια βόλτα στην αγορά. Είχα να πάω κάτι μήνες στα αγαπημένα μου μαγαζιά.
Πήρα λοιπόν το μικρό ζουζούνι και ξεχυθήκαμε στα εμπορικά!
Η βόλτα ήταν άκρως απολαυστική, παρόλο που δεν αγόρασα τίποτα προσωπικό.
Περάσαμε μια στιγμή και από το υπέροχο Μaison στα Hondos (Apollonia Politia), γιατί ήθελα να ρίξω μια ματιά στα είδη ζαχαροπλαστικής και γιατί ήθελα να πάρω ιδέες για το πάρτι.
Δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν (ακόμη ελπίζω) καταστήματα του Σ. Παρλιάρου, ώστε να προμηθευτώ όλα αυτά που χρειάζομαι και επίσης δεν μου είναι καθόλου εύκολο να κατέβω στο κέντρο. 
Eνθουσιάστηκα λοιπόν με την εικόνα που αντίκρισα στο Maison.
Με μεγάλη χαρά ανακάλυψα ότι το τμήμα αυτό μεγαλώνει όλο και περισσότερο και εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα διαφόρων εταιριών. Αρχικά υπήρχαν μόνο προϊόντα της Birkmann, αργότερα έφεραν και της Takling Tables και σήμερα είδα ότι προστέθηκαν και κάποια της ScrapCooking.
Πλέον έχει τα πάντα, ότι χρειάζεται δηλαδή κανείς για να φτιάξει τούρτες και γλυκά, αλλά και για να στήσει μια όμορφη γιορτή, στολίζοντας άψογα το τραπέζι.
Πλαστικά πιάτα και ποτήρια, κάρτες, προσκλήσεις, σημαιάκια, θήκες για cupcakes, τουρτιέρες, χαρτοπετσέτες, ζαχαρωτά για να στολίσετε τα γλυκά σας, πέρλες και τρούφες, χρώματα ζαχαροπλαστικής, έτοιμες ζαχαρόπαστες, γλάσα, φόρμες σιλικόνης, κουπάτ... τα πάντα και για κάθε περίσταση: γενέθλια, γάμο, βάφτιση...
Και είναι πανέμορφα!
Όσοι έχετε τη δική μου τρέλα με τη ζαχαροπλαστική, είμαι σίγουρη ότι με καταλαβαίνετε. Ξετρελάθηκα, δεν ξεκολλούσα με τίποτα.
Οι τιμές είναι τσιμπημένες, αλλά η ζαχροπλαστική δεν είναι και τόσο φθηνό hobby... Όμως τι να κάνουμε; Η ομορφιά έχει το κόστος της...
Δυστυχώς δεν μπορούσα να βγάλω φωτογραφίες, συνήθως αυτό απαγορεύεται, μπορώ όμως να σας δείξω αυτά που έχω αγοράσει κατά καιρούς.
Όπως για παράδειγμα χάρτινες θήκες για cupcakes, χρωματιστές τρούφες ζάχαρης και διακοσμητικά χαρτιά, τα οποία χρησιμοποιώ και στις χειροτεχνίες.




Εχθές αγόρασα ζαχαρωτά αστεράκια και μια χάρτινη τουρτιέρα. Έψαχνα κανονική αλλά δεν μου άρεσε τίποτα, μάλιστα κάποιες ήταν πανάκριβες, οπότε αγόρασα μία από σκληρό χαρτόνι, την οποία μπορεί κανείς να ξαναχρησιμοποιήσει.




Μένει μόνο να γίνει το πάρτι και να σας μεταφέρω καινούριες εικόνες!
Και τώρα σας αφήνω γιατί πρέπει να μπω επειγόντως στην κουζίνα και ν΄αρχίσω τα ψησίματα, αλλιώς δεν θα προλάβω...
Ελπίζω μόνο να πετύχουν όλα!!


Σας φιλώ



Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook
http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286    

51 σχόλια:

  1. Λιτσάκι με κάνεις και ζηλεύω!
    Τι όμορφα καλούδια είναι αυτά!?!?
    Με το καλό το παρτάκι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω-πω! Ανυπομονώ να δω τι έχεις σκοπό να ετοιμάσεις! Είμαι σίγουρη ότι όλα θα είναι καταπληκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιτσακιμου όμορφα χρώματα όμορφες φωτογραφίες. Είμαι σίγουρη ότι το πάρτι σου θα είναι πολύ χρωματιστο και πετυχημένο. Περιμένω με αγωνία φωτογραφίες από αυτό

    Οσο για τα γλυκά σου με τις ζαχαροπλαστικές σου ικανότητες θα γίνουν πολύ πολύ νόστιμα!

    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε κοριτσάκι, με το καλό οι προετοιμασίες!! Τέλεια όσα πήρες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφες εικόνες!
    Καλή επιτυχία στο πάρτυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπεροχα!!! Και να φανταστεις οτι δεν ασχολουμαι πολυ με την ζαχαροπλαστικη. Αλλα τρελλαινομαι κι εγω για αξεσουαρ κουζινας. Τετοια χαρτακια εχω παραγγειλει και απο το etsy.com σε πολυ καλες τιμες.
    Ανυπομωνω να δω φωτογραφιες απο το παρτυ :)
    Καλες ετοιμασιες και πολυ εμπνευση σου ευχομαι :)

    καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειμαι σιγουρη οτι θα μεινουν ολοι με ανοιχτο το στομα!...προχτες περασα απο τη μανουλα σου και μου ειπε για τα γενεθλια των παιδιων,να τα χαιρεσαι και να τα καμαρωσεις οπως επιθυμεις Λιτσακι μου!καλα να περασετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίες οι αγορές σου και υπέροχες οι φωτογραφίες τους!!!Εύχομαι να περάσετε τέλεια στο πάρτυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή επιτυχία με τις ετοιμασίες!! Ποιο ζουζούνι σου έχει γενέθλια;; Να τους χαίρεσαι πάντως και τους δυο!! Καλή έμπνευση και να περάσετε αξέχαστα!! φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η επιτυχία είναι σίγουρη...και μόνο το κέικ Nutella να φτιάξεις!!!Τι να κάνω μου άρεσε πολύ!!!Για μένα η ζαχαροπλαστική είναι κάτι το ακατόρθωτο γι' αυτό θαυμάζω αυτούς που ασχολούνται, όπως εσύ!!!Επίσης, δεν ξέρω αν γνωρίζεις το Tiger (στο κέντρο), έχει μερικά φθηνά εξαρτήματα-υλικά-στολίδια ζαχαροπλαστικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μμμμ, αυτά τα αστεράκια είναι σκέτος πειρασμός! Τι χρώματα! Τι τσαχπινια! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κορίτσια μου σας ευχαριστώ όλες! Η αλήθεια είναι ότι μια αγωνία την έχω, γιατί έβαλα πολλά στο πρόγραμμα! Λυπάμαι που δεν απαντώ σε κάθε μία χωριστά, μάλιστα εδώ και λίγες μέρες ούτε καν σας έχω επισκεφθεί στα μπλογκόσπιτά σας, λόγω τρεξίματος. Θα σας πω λεπτομέρειες το ΣΚ και υπόσχομαι να επανορθώσω!!
    Σας φιλώ όλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάρτυ!! Η χάρα κάθε παιδιού!!
    Μπράβο που του το οργανώνεις μόνη σου!
    Σε συγχαίρω γι΄αυτό!

    Μου άρεσαν πολύ τα αστεράκια και τα ζαχαρωτά μπιλάκια που είχες από παλιότερα!
    Καλά να περάσετε, καλά να σου πάνε όλα και φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωωωωω! Τι όμορφα όλα!!!! To ωραίο σου γούστο σε συνδιασμό με τα υπέροχα υλικά, τη φαντασία και την καλή διάθεση σίγουρα "θα σκίσει" το πάρτυ! Να περάσετε σούπερ!!!!! Πολλά φιλάκια! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βάλε τα δυνατά σου, ξέρεις εσύ! Σίγουρα θα τα κάνεις ωραία! Καλή επιτυχία και να περάσετε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τί όμορφα χρώματα που έχουν όλα!!! Σε γλυκαίνουν από μόνα τους, πόσο μάλλον να συνοδεύονται κι από γλυκάκια! Καλή επιτυχία στο πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τί ωραία χρώματα, μυρίζει Άνοιξη κάθε σου ανάρτηση darling...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλές προετοιμασίες Λίτσα!Όμορφες δουλειες τα παιδικά παρτυ!Τις δικες μας τουρτες τις επιμελειται η μαμα μου αλλα ειμαι πολύ περιεργη να δω τα όμορφα που θα φτιαξεις και να παρουμε ιδεες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν ήξερα γι αυτό το τμήμα στο hondos! Σίγουρα θα το επισκεφτώ. Χαρτάκια εγώ αγοράζω από το IKEA αλλά δεν έχει πολλά σχέδια. Ό Μασούτης είναι πανάκριβος και είναι σκέτα άσπρα! Θα πάω να πάρω για να φτιάξω τα cupcakes σου (όλο το αναβάλω)! Λίγο με στεναχώρες που είπες ότι είναι ακριβά αλλά από το να τα δίνω στις βενζίνες για να πάω στο κέντρο....
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή επιτυχία σε ότι και να φτιάξεις. Έχεις τα υλικά βάλε και την φαντασία (που από ότι βλέπω έχεις περίσσια ) και δημιούργησε. Ααααα και στείλε και κανένα γλυκάκι και σε μας.....χα χα χα.

    Καλή διασκέδαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαλή επιτυχία Λιτσάκι στα μαγειρέματά σου, αν και είμαι σίγουρη ότι θα καταπλήξεις όλους τους προσκεκλημένους του παρτυ!!!!Οι φωτογραφίες με τις κατά καιρούς αγορές σου είναι μια τρέλα!!!κι ειδικά τα χρωματιστά τουρτοχαρτάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή επιτυχία!!! Τη λατρεύω αυτή την προετοιμασία! Να είμαστε καλά να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας να σβήνουν κάθε χρόνο το κεράκι τους, που με τόση λαχτάρα ετοιμάζουμε! Ευχές πολλές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλή επιτυχία!!Όλα θα γίνουν πολύ όμορφα! πολύ μου αρέσουν τα πραγματάκια που πήρες, το στάντ υπέροχο!! είναι όντως ακριβά, αγόρασα κι εγώ προχθές θήκες για cupcakes που μου τελείωσαν και δεν τις λες και φθηνές. Τα χαζεύω με τις ώρες στα μαγαζιά όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΛΙΤΣΑΚΙ Κ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ ΚΛΠ ΤΟΥ HONDOS ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ!! ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ.... ΟΑΣΗ!! ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΑΓΟΡΑΣΕΙΣ!! ΧΕΧΕΧΕΧΕ ΕΧΩ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΚΑΙ CUPCAKES ΤΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ! ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ...!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αχ το maison! Θέλω να τα πάρω όλα! Και όποτε πάω όλο και κάτι θα φέρω στο σπίτι! Το post με τον οδηγό το είδες; Δες και το site του sweet trends για είδη ζαχαροπλαστικής και πάρτυ.
    Καλή επιτυχία και αν θες βοήθεια εδώ είμαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αντε καλή αρχή, είμαι σίγουρη οτι θα μας καταπλήξεις....Τέλειες οι αγορές σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλή επιτυχία Λίτσα μου, αν και πιστεύω ότι όλα θα πάνε τέλεια!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Mε γειά..τι όμορφα είναι όλα..και τα αστεράκια!!Τι ωραίο χρώμα!!
    Σίγουρα θα σου πετύχουν όλα, γιατί θα είναι φτιαγμένα με αγάπη..
    φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λιτσάκι περιμένω με αγωνία! Είμαι σίγουρη πως θα είναι ένα αξέχαστο πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ωραία αυτά που πήρες! Με το καλό οι προετοιμασίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανυπομονώ να δω τα υπέροχα καλούδια που θα ετοιμάσεις για το πάρτυ!!!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Υπέροχες οι αγορές σου!Ανυπομονώ να δω φωτογραφίες από το πάρτυ!Καλή συνέχεια!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν ξερω αν προλαβαινεις να παραγγειλεις μεχρι το παρτυ κι αν σε ενδιαφερει. Βρηκα αυτο και ειπα να στο δειξω :)


    cake stand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αχ Λιτσάκι μου, τι όμορφα πραγματάκια που ψώνισες! Εδώ στη Ρόδο δεν έχουμε τίποτα, δυστυχώς! Πριν κάποια χρόνια υπήρχε Vefa's House αλλά έκλεισε κι αυτό! Έχω κι εγώ τρέλα με τα είδη ζαχαροπλαστικής, αρκούμε όμως στο να τα βλέπω μόνο! Ανυπομονώ για φωτογραφίες από το πάρτυ!!! Φιλιά κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το ήξερα το κατάστημα , ψώνισα πράγματα τέτοια μα οι τιμές είναι ακριβές για να πάρεις όλα τα μπιχλιμπίδια..είναι σαν τα μαγαζιά με τις χάντρες..παθαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανυπομονώ να δω το επόμενο ποστ σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΙΝΑΙ....ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΡΤΙΕΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ BHS ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΥΚΗ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ....ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λατρευω να τα κοιταζω....ολα αυτα τα χρωματα και μονο που τα βλεπεις σου φτιαχνουν την διαθεση!Ευχομαι καθε επιτυχια στο παρτυ που οργανωνεις και φυσικα περιμενουμε φωτογραφιες!!
    καλο σου ξημερωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πραγματικά πολύ όμορφες οι αγορές σου!!! Καλή επιτυχία με το πάρτυ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τα αστεράκια απίθανα!!! Περιμάνουμε πολλές φωτογραφίες από το πάρτυ. Καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τυχερές όσες μένετε σε μεγάλες πόλεις και έχετε ολ'αυτά τα καταστήματα κοντά σας!!!
    Εδώ προσπαθούμε με λίγα και με δικές μας πατέντες να διακοσμήσουμε τα γενέθλια ή την κουζίνα μας...!Με το καλό το πάρτυ σας και όλα θα τα προλάβεις ,δεν σε φοβάμαι εσένα.Με το πρόγραμμα όλα θα γίνουν στην ώρα τους.Το άγχος της προετοιμασίας πάντα υπάρχει αλλά είναι τόοοοοσο όμορφο !!!!!!!!!!!!
    Σε φιλώ Λιτσάκι μου και περιμένουμε τα νέα σας με πολλέεεεεεεες φωτογραφίες!!Ξέρεις εσύ!!!χιχιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Λιτσα μου, καλή επιτυχία στο παρτυ (αλήθεια, για το μικρό ή το μεγάλο ζουζούνι είναι;) Σημασία έχει να διασκεδάσεις εοιμάζοντάς το κι όχι να είναι όλα τέλεια!! είμαι σίγουρη ότι όλες σου οι δημιουργίες θα είναι υπέροχες!!Julie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλή επιτυχία στο πάρτυ σου,Λιτσάκι....είμαι σίγουρη πως θα τα προλάβεις όλα!!!πολλά φιλιά κορίτσι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα Λίτσα και καλώς σε βρήκα!
    Ξετρελάθηκα με τις αγορές σου, ειδικά με τα paper doilies και τις χάρτινες θήκες των cupcakes... Πανέμορφα ♥♥♥
    Καλή επιτυχία εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Όλα θα πετύχουν!!!
    Καλά να περάσετε στο πάρτυ!!!

    Τι τέλεια τα αστεράκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τι τυχεροί όσοι παραβρεθούν στο παρτύ!
    Καλή επιτυχία, οι φωτογραφίες και μόνο μας ανοίγουν την όρεξη για όλα όσα θα ετοιμάσεις!
    Περιμένουμε νέα!
    Να χαίρεσαι τα αγγελούδια σου και να περάσετε υπέροχα
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τι ομορφα ψωνια!!!! Ανυπομονω για το αποτελεσμα!!!
    Φιλια και καλη επιτυχιαααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τα ζαχαρωτά αστεράκια απ΄που τα αγοράζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αγόρασα από το maison στο Hondos Θεσσαλονίκης. Νομίζω ότι το αναφέρω και στην παραπάνω ανάρτηση

      Διαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!