Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο δικός μας κόσμος

Σκέτη τρέλα οι τελευταίες μέρες.
Η χώρα μας φαίνεται να διαλύεται, οι άνθρωποι χάνονται και δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει. Τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο.
Δεν θέλω πια να βλέπω ειδήσεις, δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον. "Οι στιγμές είναι κρίσιμες, κρίσιμες, κρίσιμες...", αυτό λένε μόνο. Ανοίγουν 5-6 παράθυρα και αλληλοσκοτώνονται.
Η κατάσταση απογοητευτική και οι εικόνες από τον υπόλοιπο κόσμο σκληρές...
Είναι στιγμές που νιώθω την επανάσταση να βράζει μέσα μου, να κοχλάζει ο θυμός. Κι όταν κοπάζει, παίρνει τη θέση του η ανασφάλεια... Και είναι χειρότερη!
Της αντιστέκομαι όμως, έχω αναπτύξει διάφορους μηχανισμούς οι οποίοι, προς το παρόν τουλάχιστον, λειτουργούν μια χαρά.
Το σίγουρο είναι ότι εξαφανίζεται μόλις κλείσω πίσω μου την πόρτα του σπιτιού μας. Τουλάχιστον εδώ, είναι κόσμος μας όπως τον φτιάξαμε εμείς.
Τώρα πια είναι χειμωνιάτικος!! Στρώσαμε επιτέλους τα χαλιά και το τζάκι ανάβει σχεδόν καθημερινά.
Ο Φαίδωνας, μόλις είδε τα χαλιά, κουβάλησε όλα του τα τραίνα για να τα εγκαινιάσει. Επιτέλους μπορεί να ξαπλώσει και να παίξει στα πατώματα, δίχως γκρίνιες (από μέρους μου φυσικά). Το δε μικρό και τρινταφυλλένιο βρήκε ευκαιρία να μας δείξει τα κατορθώματά του, ναι ναι μπουσουλάει. Μπερδεύεται και το χάνει ακόμη, αλλά μετακινείται! 6,5 μηνών και τα έχει ήδη καταφέρει. Βέβαια δεν είναι πάντα καλό αυτό, διότι μαντέψτε ποιοι θα τρέχουν ξωπίσω...;;
Αφήστε που έτσι φτάνει στις ράγες που στήνει ο Φαίδωνας, τις χαλάει και το τι επακολουθεί υποθέτω ότι το φαντάζεστε... Μεγάλος σαματάς.


Ο Φαίδωνας έχει κι άλλον λόγο να είναι χαρούμενος: επιτέλους δεν θα τον κυνηγάω με τις παντόφλες στο χέρι!! Χαχα Αρνείται πεισματικά να τις φορέσει.
Δεν ξέρω αν περνάτε κάποιες από εσάς τα ίδια με τα δικά σας τριανταφυλλένια, αλλά εγώ προς μεγάλη μου χαρά βρήκα την λύση!! Ορίστε:


Παντοφλοκαλτσάκια με δερματίνη από κάτω! Χα, έτσι κατάφερα να τον ξεγελάσω, χώρια που έχουν τον περιβόητο "Κεραυνό" επάνω! Που τα βρήκα; Στο H&M, με 9,95  ευρώ. 'Εχει διάφορα σχέδια για αγόρια και κορίτσια!

♥♥♥

Αυτά ζούμε τις τελευταίες μέρες!
Βλέπουμε τα παιδιά μας να χαίρονται και να χωροπηδάνε, απλά και μόνο επειδή στρώσαμε τα χαλιά... 
Έτσι έπρεπε να είναι ο κόσμος.
Εύκολος και ολιγαρκής... 
Ευτυχισμένος!


Χαρούμενο Σαββατοκύριακο

18 σχόλια:

  1. Αααα τι γλυκός που είναι ο μικρός!!! Να τους χαίρεσαι γλυκιά μου!!
    Καλό ΣΚ να έχετε!! Φιλάκια Πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ! Κι εμείς έτσι είμαστε Λιτσάκι μου, μια από τα ίδια! Η μικρή πριγκίπισσα περιμένει πώς και πώς να στρώσω τα χαλιά για να κάνει "τουμπίτσες"! Και φυσικά η χαρά της δεν περιγράφεται! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιτσάκι μου,μου αρέσουν τέτοιες στιγμές...είμαι παιδί του χειμώνα!!Να κλείνεσαι σπίτι,και να τα ξεχνάς όλα!!!Καλό σου Σαββατοκύριακο, γλυκιά μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπουτσοκαλτσάκια πήρα και εγώ μόλις σήμερα (πρώτη μέρα που βγήκα να περπατήσω μετά το χειρουργείο)για τη μικρή μου, από το Peekaboo. Τα φόρεσε και τη βόλεψαν πολύ! Και εγώ το ίδιο είπα, "να μη σε κυνηγάω με τις παντόφλες".
    Οι φωτο στο χαλί είναι υπέροχες!
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημένη Λίτσα, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.Και εγώ δεν αντέχω πλέον να βλέπω ειδήσεις!!Παντού μιζέρια, γκρίνια ,θυμός.Προτιμώ να ζω στον δικό μου κόσμο!!
    Τι χαριτωμένα που είναι τα μικρά σου!!Να τα χαίρεσαι.
    Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τις βολτούλες που μου κάνεις και τα γλυκά σου μηνυματάκια!!Το πήρα το μήνυμα για την Κομοτηνή!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!Αν προλάβω θα δοκιμάσω και το γλυκό που μας έδειξες!!Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά τα απλά πράγματα και τα ανθρωπάκια μας να δίνουν νόημα!!! Καληνύχτα μικρή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου!!!!!Κι εγώ ,σήμερα που έστρωσα,περισσότερο χάρηκα με την αντίδρασή τους!!!Τι ωραία!!!Σήμερα έδειξα μια φωτο του Φαίδωνα στη Χρυσάνθη και ξέρεις τι μου είπε;;;"Μαμά ,όταν ήμουν μωράκι,τον Φαίδωνα τον έλεγα "Νένωνα",ενώ τώρα άκου"ΦΑΙ-ΔΩ-ΝΑ"...μεγάλωσα μαμά!!!!"....Μας λείπετε!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι όμορφες στιγμές!!!!
    Το γλυκάκι εύκολο και γρήγορο!!Φαίνεται και νόστιμο.Θα το δοκιμάσω!Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να χαίρεσε την οικογένειά σου και μακάρι να είστε πάντα αγαπημένοι και ευτυχισμένοι..πράγματι ο χειμώνας μας φέρνει πιο κοντά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίτσα, μόλις πριν λίγες μέρες ανακάλυψα την ομορφιά και την γλύκα της σελίδας σου...Σήμερα έγινα κι εγώ ένα από τα μέλη της..
    Όπως ακριβώς τα περιγράφεις..., όμορφες απλές στιγμές μέσα στην μαυρίλα που μας περιβάλλει. Μέσα σ' αυτές όμως βρίσκεται η πραγματική ευτυχία! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!
    Φιλάκια από Χανιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ Λιτσάκι , είσαι τυχερή που ο Φαίδωνας συμβιβάζεται με τα παντοφλοκαλτσάκια. Η δικιά μου βγάζει μέχρι και τις κάλτσες όταν μπαίνει στο σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να 'σαι καλα! μας γέμισες σκληρή πραγματικότητα αλλά και όμορφες εικόνες.
    Ένα βραβείο σε περιμένει στο blog μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντιστεκόμαστε με πείσμα στα σημεία των καιρών,με απλά καθημερινά πράγματα που κάνουν την ζωή μας καλύτερη και μας κάνουν να ξεχνάμε την σκληρή πραγματικότητα!!!Καλημερα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λίτσα μου καλησπέρα. Πρώτα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις ευχές και τη θετική σου ενέργεια για τον πατέρα μου και μετά να σε παρηγορήσω λέγοντας ότι κι εμείς με τις μικρές μας τα ίδια περνάμε... δεν φορούν ποτέ κάλτσες και πράγματι τα χαλιά είναι η λύση!!! Όσο για τα όσα περνάμε ...νομίζω ότι όλοι στην ίδια ψυχολογική κατάσταση είμαστε και κανένας δεν θέλει να βλέπει πια τηλεόραση!!! Τί να πω...τουλάχιστον να έχουμε την υγεία μας...εγώ τις τελευταίες ημέρες αυτό συνειδητοποίησα!!! Πολλά φιλιά και Καλή Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΄Γλυκεία μου Λίτσα πάντα η ευτυχία έρχεται από τα απλά γιατί συνήθως είναι και απρόσμενα.
    Φίλησε μου αυτά τα γλυκά πλασματάκια...και κυλήσου και εσύ μαζί τους στην "χαρά"
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κορίτσια μου σας ευχαριστώ από καρδιάς. Για τα καλά σας λόγια σε ό,τι αφορά τα παιδάκια μας, αλλά και το γλυκό... Να το φτιάξετε, το ξαναλέω. Γελάω με όσες μου γράφετε για τα παντοφλοκαλτσάκια, τελικά δεν είμαι η μόνη που ανεβαίνει αυτόν τον Γολγοθά...χαχα.
    ΔΕΣΠΟΙΝΑ καλωσόρισες στην παρέα, χαίρομαι που παρνάς καλά εδώ μέσα. Υποθέτω πως δεν έχεις δικό σου blog, αν όμως έχεις, σε παρακαλώ γράψτο μου για να σε επισκεφθώ! Ευχαριστώ για όλα τα όμορφα που μου γράφεις.
    Sophia ευχαριστώ για το βραβειάκι, έρχομαι να το πάρω!!
    Να είστε όλες καλά!!
    ΣΑΣ ΦΙΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό χειμώνα λοιπόν, τώρα που στρώσατε και τα χαλιά!! Ναι το θέμα με τις παντόφλες το' χουμε κι εμείς(!!)και μου άρεσαν πολύ αυτά τα καλτσοπαντοφλάκια!
    Μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς σαν τα παιδιά να χαιρόμαστε με τις απλές καθημερινές χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ίδιο ακριβώς έζησα και΄γω πριν μία βδομάδα που στρώσαμε χαλιά.Τέλεια!!!Να΄ναι πάντα καλά τα παιδάκια μας και όλου του κόσμου τα παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!