Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πολύχρωμα cupcakes

Προ ημερών έφτιαξα μία συνταγή, τη οποία βρήκα στο περιοδικό "Γλυκές ιστορίες" του Στέλιου Παρλιάρου. Είναι νόστιμα κι εντυπωσιακά, ότι πρέπει για παιδικό πάρτι. Και μιας κι ο ανιψιός μου έχει σήμερα γενέθλια... τα θυμήθηκα και είπα να σας τα δείξω.

Αν ενδιαφέρεστε, τα βρήκα στο τεύχος 12 (Ιούνιος 2011), σελ.11, με τον ίδιο ακριβώς τίτλο, τον οποίο και δανείστηκα.
Ώρα για cupcakes λοιπόν:

Για τη βάση
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ ζάχαρη
4 αυγά
300γρ αλεύρι
10γρ μπέικιν πάουντερ
180γρ γάλα

Για την επικάλυψη
40γρ νερό
180γρ ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών

Βάση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Τοποθετούμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα και έπειτα, σε φόρμες των muffins. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160  βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και ζαχαρένια λουλούδια.

Επικάλυψη
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 115 βαθμούς. Σ' αυτό το στάδιο, χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 123-125 βαθμούς. Τότε, την αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στη μαρέγκα, συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Αν θέλουμε, χρωματίζουμε προσθέτοντας σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.

Το δικό μου αποτέλεσμα ήταν αυτό, του κυρίου Παρλιάρου βέβαια πολύ καλύτερο!



Δοκιμάστε τα! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

L.
Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

1 σχόλιο:

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!