Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

DIY μπάλες Χριστουγέννων

Δεν είχα σκοπό να κάνω τόσο νωρίς χριστουγεννιάτικη ανάρτηση, όμως δύο είναι οι λόγοι που τελικά το έκανα...
Αρχικά δεν άντεχα να βλέπω πια αυτά τα πολύχρωμα, ανοιξιάτικα λουλούδια να κρέμονται από το θαλασσόξυλο. Πέρασε, η άνοιξη, το καλοκαίρι, κοντεύει να περάσει και το φθινόπωρο, μα τα λουλούδια εκεί, αμετακίνητα! Κι ενώ σε όλο το υπόλοιπο σπίτι τα χρώματα είναι ζεστά και φθινοπωρινά, ο τοίχος αυτός έμοιαζε βγαλμένος από άλλη εποχή. Κυριολεκτικά!



Δεύτερον κυκλοφόρησε το φυλλάδιο, το οποίο στάθηκε αφορμή να ετοιμάσω μια σειρά από χριστουγεννιάτικες μπάλες. Αναφέρομαι στο φυλλάδιο της Leroy Merlin και τις diy μπάλες σε διάφορα μεγέθη, που διαθέτει στην γκάμα της.

Τις μπάλες λίγο-πολύ τις γνωρίζουμε πια όλοι. Είναι αυτές που ανοίγουν και μέσα τους τοποθετείς ό,τι θέλεις. Εγώ ετοίμασα μία για κάθε στυλ (Art Deco, Traditional, Nordic, Botanic) και αφού φωτογραφήθηκαν για το φυλλάδιο (κλικ εδώ αν θέλεις να τις δεις), επέστρεψαν στα χέρια μου. Ευκαιρία λοιπόν να φύγουν τα λουλούδια από τη μέση και να κρεμαστούν οι μπάλες!

Γεμισμένες με χρυσές και ασημένιες πέρλες, με συνθετικό χιόνι και γκι, με φυσικά υλικά όπως κουκουνάρια, πεύκο ή τούγια, με ένα παραμυθένιο σπιτάκι ή ακόμη και με σοκολατένια κουφέτα σε κόκκινο και πράσινο, έδειξαν πολύ όμορφα στο θαλασσόξυλο!



Το κομμάτι ξύλου στολίστηκε επιπλέον με μια πράσινη γιρλάντα, ενώ πάνω του κόλλησα ψεύτικα δέντρα και σπιτάκια, ώστε να δείξει πιο πλούσιο.


Κι επειδή στολισμοί δίχως λαμπιόνια δε γίνονται, έβαλα και μια σειρά από λαμπάκια γύρω γύρω, που με τη λάμψη τους ομορφαίνουν τα βράδια μας. 


Το υπόλοιπο σπίτι ωστόσο, δεν είναι στολισμένο. Φοράει ακόμη τα φθινοπωρινά του, αν και τα παιδιά μας παρακαλάνε σχεδόν καθημερινά να κατεβάσουμε το δέντρο. Θα έρθει κι η σειρά του κάπου εκεί προς το τέλος του μήνα... Ως τότε όμως πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν.

Καλημέρα σε όλους εκεί έξω. Μια ανάσα πριν το Σαβ/κο κι εύχομαι να περάσετε όμορφα!

Litsa

5 σχόλια:

  1. Είναι πανέμορφες!!! Και ταίριαξαν τόσο όμορφα με την πράσινη γιρλάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι όμορφο που εγινε το θαλασσόξυλό σου!!!
    μπαίνετε κ εσείς στο κλίμα σιγά σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζευτηκαμε πολλες Λιτσες αλλα ειναι για καλο.και φυσικα να σε παινεψουμε για τις ομορφες μπαλες και το τελικο αποτελεσμα.περιμενουμε και αλλα χριστουγενιατικα.και μεχρι τοτε να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θαλασόξυλο και Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τι ωραιος συνδιασμός σαν να κανεις γιορτες στην παραλία Λίτσα μου .. εξαιρετικες οι γυαλινες μπάλες σου.. καλη αρχή στο στολισμό σας.. να περνας ομορφα... φιλακιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφες που είναι όλες...υπέροχη ιδέα το ξύλο ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!