Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Πάει ο παλιός ο χρόνος

Τι έγινε ρε παιδιά; Πότε έφτασαν οι γιορτές και πότε πέρασαν; Πότε στόλισα και τώρα πρέπει κιόλας να ξεστολίσω; Γιατί; Αρνούμαι, αρνούμαι. Δεν το χάρηκα αρκετά φέτος, δεν το χόρτασα, δεν ξεκουράστηκα και το κυριότερο: δεν έφαγα αρκετούς κουραμπιέδες, παρά μόνο έναν κι αυτόν κερασμένο σε ένα φούρνο. Πώς έγινε αυτό; Τι πήγε στραβά;
Λοιπόν... είχα αυτή τη φορά την ανάγκη να ρουφήξω τις ημέρες μέχρι το μεδούλι. Φόρτωσα το σπίτι με στολίδια, άναψα κεριά και όποιο λαμπιόνι υπήρχε, κάλεσα φίλους, μας κάλεσαν κι εκείνοι, στρώσαμε και ξεστρώσαμε τραπέζια, μπήκα στην κουζίνα και έψησα για ώρες μπισκότα και γλυκά, ήρθαν συγγενείς, μας είπανε τα κάλαντα, κάναμε βόλτες, είδαμε και λίγο χιόνι... μα δεν μου έφτασε, όχι!
Κι έφτασε η σημερινή Δευτέρα που το μάτι μας το πρωί δεν άνοιγε με τίποτα και τα παιδιά ντύθηκαν γκρινιάζοντας, γιατί όλα αποτελούν πια παρελθόν. Ήρθε η Δευτέρα της ρουτίνας, του προγράμματος και των υποτιθέμενων στόχων. Τόσοι στόχοι πού να χωρέσουν μωρέ σε έναν χρόνο; Βουνό μου φαίνεται κι άρχισα ήδη τις περικοπές, μα μη μου δίνετε σημασία... Φταίει η σημερινή ημέρα μόνο και από αύριο θα είναι όλα καλύτερα!

Φέτος δεν μετακινηθήκαμε κι αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα. Η αλήθεια είναι ότι οι γιορτές αυτές τα είχαν... σχεδόν όλα, αφού πάντα κάτι λείπει ή πιο σωστά... κάποιοι λείπουν, μιας και οι δικοί μας άνθρωποι είναι όλοι μακριά. Κατάφεραν όμως να έρθουν οι KaPa (κοινώς η αδερφή μου) για ένα τριημεράκι και πασπάλισαν με χρυσόσκονη τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τα πάντα ήταν γύρω μας δοσμένα σε μεγάλες δόσεις, έτσι νιώθαμε τουλάχιστον... Η χαρά των παιδιών μα και η δική μας, τα πρώτα δώρα, οι συζητήσεις, η τρέλα, τα αστεία, το φαγητό, τα γλυκά, οι βόλτες, όλα όσα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα τριήμερο... χώρεσαν!


Κι όταν πια έφτασε η στιγμή του αποχαιρετισμού, δεν μας έπεσε βαρύς, γιατί είχαμε κι άλλες ημέρες χαράς μπροστά μας. Οι ημέρες που χάνομαι στην κουζίνα ετοιμάζοντας γιορτινές λιχουδιές, είναι μέρες χαράς. Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία είχα ετοιμάσει για το μπαζάρ βαζάκια με το γάλα του Αϊ Βασίλη, μα δεν κατάφερα ποτέ να ετοιμάσω το σχετικό ποστ, οπότε θα το κάνω τώρα... 
Μικρά βαζάκια, γεμισμένα με γλυκό κακάο σε σκόνη, marshmallows και κας κας, στολίστηκαν με ένα καραμελένιο μπαστούνι και πουλήθηκαν στο μπαζάρ, ως βασικό συστατικό για το γάλα του Αϊ Βασίλη.



Οι ημέρες που ετοιμάζω τα δώρα των φίλων, είναι επίσης ημέρες χαράς. Μπορεί φέτος να μην πρόλαβα να φτιάξω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, κατάφερα όμως να ψήσω μπισκότα για εμάς αλλά και για φίλους. 


Μπήκαν σε κουτιά, χωρίστηκαν σε κατηγορίες βάσει των υλικών τους και προσφέρθηκαν με πολλή αγάπη.


Και τα τραπέζια συνέχισαν να στρώνονται γιορτινά, είτε για να υποδεχτούμε φίλους... 


 ...είτε για να μας υποδεχτούν εκείνοι στα δικά τους σπιτικά και τα υπέροχα, στολισμένα τραπέζια τους! 


Και μόλις ο χρόνος άλλαξε, Εκείνος ήρθε κι άφησε τα δώρα του μα κι ένα γράμμα για τα παιδιά.  


Η πρώτη ημέρα του χρόνου είναι συνήθως η ημέρα του σπιτιού και του καναπέ. Ο χρόνος κυλά αργά και οι κινήσεις μας είναι νωχελικές, ακόμη και των παιδιών. Το τραπέζι στρώνεται γιορτινά για τελευταία φορά μέσα στην περίοδο των γιορτών, αλλά είναι το πρώτο γιορτινό τραπέζι της νέας χρονιάς! Όλα τα όμορφα στημένα εκεί. Τα κεριά, οι χαρούμενες χαρτοπετσέτες, η Βασιλόπιτα, τα μικρά δωράκια, ενώ φέτος το γιορτινό τραπέζι πλαισίωναν τα ξεχωριστά ποτήρια που 'χουν γραμμένα τα ονόματά μας. Φτιαγμένα και δωρισμένα από τους KaPa, μας έδωσαν μεγάλη χαρά!


Και κάπως έτσι όλα όσα περιμέναμε, πέρασαν ξανά στο παρελθόν και η ξημέρωσε η σημερινή Δευτέρα... Και τώρα; Τι γίνεται; Όλα αυτά τα όμορφα στολίδια και λαμπιόνια πρέπει πάλι να μαζευτούν και να κλειστούν στα κουτιά τους... Ωωωω δύσκολη Δευτέρα!!


Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι! Μακάρι και οι δικές σας μέρες να ήταν όμορφες και χαλαρές!
Όσο για το νέο έτος, εύχομαι να είναι ήρεμο, ναι! Εύχομαι όλοι να βρούμε την ηρεμία που ψάχνουμε, εύχομαι υγεία, πολλά απολαυστικά ταξίδια, μα και επιτυχίες και δημιουργικότητα!

Φύγαμε!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

10 σχόλια:

  1. Οι δικές μου οι μέρες δεν έμοιαζαν με τίποτα με τις δικές σου, αλλά πόσο χαίρομαι όταν βλέπω τόσο όμορφες εικόνες! Και του χρόνου!!! Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα δίπλα σε αγαπημένα σας πρόσωπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Λίτσα μου!! Υπέροχη η ανάρτηση αυτή καθώς συμπεριλαμβάνει λίγο από όλα! Η μαγεία όμως των Χριστουγέννων είναι καλά κρυμμένη σε αυτήν!! Οι φωτογραφίες υπέροχες, τα μπισκότα λαχταριστά και τα τραπέζια αξιοζήλευτα!! Και του χρόνου με υγεία!! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Λίτσα μου και καλή χρονιά!Όλα τόσο όμορφα!!Τόσο γλυκές εικόνες,τόσο γιορτινές και στολισμένες!!Και δυστυχώς έπρεπε να έρθει αυτή η Δευτέρα....Μια μελαγχωλία την έχω σήμερα...Αλλά θα μας περάσει ε????Καλή συνέχεια με περισσότερες αναρτήσεις αυτήν την χρονιά!!(το λέω για να το ακούω κι εγώ!!)Πολλά φιλιά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....και του χρόνου με υγεία αδερφή μου! Μαγικές πανέμορφες εικόνες....Καλό χρονιά να έχουμε. Υγεία κι αγάπη στο σπιτικό σας και του χρόνου πάλι μαζί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα ευχηθώ γλυκιά μου μία όμορφη και εύκολη χρονιά και του χρόνου να μας δείξεις τόσα και άλλα τόσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλη χρονια Λιτσα!! τι ομορφες εικονες!! Μαγικές και λαμπερες!! και του χρονου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά Λιτσάκι! Τί όμορφες, ζεστές εικόνες από το σπιτικό σας! Αν ξανακατέβει η Κατερίνα, πάρε την κι ελάτε προς θάλασσα μεριά για καφέ. Θα σας περιμένω με χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπώ Χριστούγεννα, αγαπώ γλυκάκια, αγαπώ όμορφες περιγραφές που με ταξιδεύουν... αγαπώ να σε διαβάζω και να βλέπω τις όμορφες εικόνες σου! Να είσαι καλά και να περάσουμε όλοι μια υπέροχη αγαπησιάρικη χρονιά!
    Σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπορεί να τελειωσαν οι γιορτές αλλά μας ταξίδεψες για λίγο πίσω σε αυτές μεσα από τις υπέροχες εικόνες σου!
    χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία!
    να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!