Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Στο σπίτι με φίλες και καφέ

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται... και η κακή το ίδιο! Μια τέτοια μέρα ήταν η περασμένη Τετάρτη. Έκανα το ένα λάθος πίσω από το άλλο, το διόρθωνα κι έκανα ένα άλλο. Φαύλος κύκλος. Κι αφού κατάφερα να τα βάλω όλα σε μια σχετική τάξη, μπήκα το απόγευμα (ήδη αποκαμωμένη) στην κουζίνα, να ψήσω ένα κέικ για τους καλεσμένους που περίμενα το πρωί της Πέμπτης. Μια συνταγή χιλιοφτιαγμένη είτε στην απλή της εκδοχή είτε σε διάφορες παραλλαγές, μια συνταγή που κάνω πια με κλειστά μάτια, μια συνταγή που πάντα πετυχαίνει, μα όχι σε μια κακή μέρα. Σε μια κακή μέρα το κέικ δε θα φουσκώσει αρκετά και θα είναι άψητο. "Δεν πειράζει" σκέφτηκα κι αποφάσισα να φτιάξω κι ένα ρυζόγαλο, που επίσης το 'χω εύκολο. Αμ δε! Θύμωσα, εκνευρίστηκα, έσκασα από το κακό μου και τελικά έπεισα τον εαυτό μου, ότι οι φίλοι δεν έρχονται για να βαθμολογήσουν τις δημιουργίες μου, αλλά για να βρεθούμε επιτέλους, να πούμε όλα τα νέα μας, να χαρούμε ο ένας τον άλλο.
Έτσι λοιπόν λίγο πριν έρθουν, τα κεριά άναψαν, το cd με τα χριστουγεννιάτικα άρχισε να παίζει, το σπίτι φόρεσε τα καλά του και η κανάτα γέμισε με καφέ.


Το τραπέζι είχε στρωθεί από βραδύς και στην πραγματικότητα είχε έναν πολύ απλό στολισμό. Η θήκη ψησίματος των cupcakes γέμισε με μικρά βάζα, κεριά, κανέλες, κουκουνάρια και ξηρούς καρπούς και πλαισιώθηκε από τα εδέσματα.


Τα κορίτσια, φίλες της μπλογκόσφαιρας, άρχισαν να καταφθάνουν, εκτός από δύο που "χτυπήθηκαν" από την άτιμη γαστρεντερίτιδα... Οι χριστουγεννιάτικες κούπες μοιράστηκαν και ο καφές άρχισε να ρέει. Οι γλώσσες μας ροδάνια και τι να πρωτοπούμε... Δεν λέγονται όλα σε τρεις ώρες, αυτές φτάνουν μόνο για το "καλημέρα σας". 


Κι είχα δίκιο τελικά, αφού όλα τους φάνηκαν υπέροχα, ακόμη και όλα όσα εγώ θεωρούσα αποτυχημένα. Εκείνες μόνο καλά είχαν να πουν! Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή, η κουβέντα μας χαλαρωτική και τη χρειαζόμουν πολύ μετά από μια περίοδο απόλυτου στρες...


Κάθε μία έφυγε κρατώντας στο χέρι της μια μικρή ζωγραφισμένη πετρούλα κι εγώ έμεινα να χαζεύω τα όμορφα δώρα, με τα οποία κατέφθασαν στο κατώφλι μου! Σοκολατάκια, χριστουγεννιάτικο τσάι, ένα μουσικό κουτί, ένα βιβλίο κι ένα βάζο για τα μπισκότα μας θα με συντροφεύουν τις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν... Τι χαρά! 


Μακάρι τέτοιες να 'ναι για όλους σας οι μέρες που θα έρθουν! Μέρες με φίλους κι ανθρώπους αγαπημένους. Μέρες χαράς σε γιορτινή ατμόσφαιρα!

Να περάσετε όμορφα φίλοι μου αγαπημένοι!
Καλές γιορτές ❤

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

13 σχόλια:

  1. Λιτσάκι μου γλυκό καλημερούδια!!!! Η άτιμη η γαστρεντερίτιδα δεν μας άφησε να χαρούμε το ωραίο σκηνικό που έστησες, την cozy ατμόσφαιρα και το ατελείωτο μπουρου μπουρου μας!Μετά τις γιορτές όμως θα βρεθούμε πάλι!! Ανυπομονώ!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!Επιτέλους έμειναν 6 μέρες για τα Χριστούγεννα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία.Τι ωραία!!!Μπράβο Λιτσα. Υπέροχη ατμόσφαιρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή βδομάδα σε όλους με πολύ γιορτινή διάθεση. Πανέμορφα είναι όλα που ετοίμασες.Κρίμα που δεν είμαι κοντά σας να απολαύσω τέτοιες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ομορφα που τα ετοιμασες Λιτσακι!! σιγουρα το ευχαριστηθηκατε πολυ!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν όλα τόσο ζεστά :-) και πανέμορφα. Πιο πολύ από όλα η παρέα μας όμως... love you τρελοκόριτσο :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ αυτές οι συναντήσεις είναι που κάνουν τις γιορτινές μέρες να έχουν νόημα και να είναι ακόμη πιο γιορτινές! Πάντα γεμάτο να είναι το σπίτι σας, με φίλους καρδιακούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνωμη!!!αυτο ειναι το κεικ που δε φουσκωσε;;;;;;;;αν φουσκωνε που θα εφτανε;;!!!!ποσο ομορφα τα ετοιμασες ολα!!κ μεσα στο κλιμα των ημερων....με το καλο να το επαναλαβετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ τι αξιοζήλευτο σκηνικό ετοίμασες, Λιτσάκι! Η ιδέα με τις θήκες μάφινς απίστευτη (θα την κλέψω...χιχιχι)! Πάντα τέτοια σου εύχομαι, παρέα με καλούς κι αγαπημένους φίλους! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι όμορφο σκηνικό και τι ζεστή ατμόσφαιρα έφτιαξες!!! Δεν ήθελα να τελειώσουν οι φωτογραφίες!!! Και του χρόνου να είστε γερές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ομορφα! Ειδικα η ιδεα για το ταψακι των καπκεικς απλα θεικη! Εμενα παντως το κεικ της φωτογραφιας μου φαινεται εκπληκτικο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είχα ξεχάσει οτι πρέπει απλά να διαβάζω τα κείμενά σου και να βλέπω τις φωτογραφίες σου για να μου αλλάζει η διάθεση και να σκέφτομαι οτι η ζωή είναι ωραία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχα στρωμένο τραπέζι! Πάντα να περνάτε τόσο όμορφα!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!