Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Όλη μου η διάθεση σε έναν πίνακα

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Φλεβάρη και λίγο πριν εκπνεύσει, είπα να τον αποχαιρετήσω με χρώματα ανοιξιάτικα. Ελπίζω μόνο όπως θα φεύγει, να πάρει μαζί του και το χιονιά! Όχι τίποτε άλλο, μπαίνει ο Μάρτιος και είναι επικίνδυνος... Τέλος πάντων.
Έλεγα λοιπόν, ότι ετοίμασα κάτι με χρώματα και εικόνες που αποπνέουν ανοιξιάτικη, αλλά και καλοκαιρινή διάθεση. Όλα αυτά, αναρτήθηκαν σε έναν πίνακα, γνωστός και ως moodboard. Καιρό τώρα πέφτω επάνω σε τέτοιου είδους κορνίζες και πίνακες, στους οποίους συγκεντρώνει κανείς εικόνες και αντικείμενα που του φτιάχνουν τη διάθεση, ή έχουν κάτι να του πουν ή απλά του θυμίζουν κάτι. Ένα όμορφο κολάζ δηλαδή.
Έλεγα να φτιάξω κι εγώ έναν, αλλά δεν ήταν η διάθεσή μου πολύ ανεβασμένη, μέχρι που το προηγούμενο Σάββατο βγήκε ο ήλιος και μαζί του ανέτειλε και το κέφι μου. Τόσο απλά! Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο. Είμαι εύκολος άνθρωπος τελικά κι ας έχουν πολλοί διαφορετική άποψη (γκούχου γκούχου)!
Στο θέμα μας όμως και ας πάρω τα πράγματα από την αρχή. 
Αυτή λοιπόν, την ευχάριστη διάθεση, θέλησα να την "παγιδεύσω", για να φωτίζει τις γκρίζες μέρες.
Εδώ και χρόνια έχω έναν πίνακα ανακοινώσεων, εντελώς παραμελημένο και τον κουβαλάω από σπίτι σε σπίτι, σε κάθε μετακόμιση.
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, ήταν ώρα να τον αξιοποιήσω. Αποφάσισα ότι το φυσικό του χρώμα δεν ταιριάζει στο περιβάλλον για το οποίο προορίζεται, οπότε έβαψα την κορνίζα του λευκή. Με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με μπογιά και πινέλο, πέρασα δύο χέρια.


Για να γίνει πιο τσαχπίνικος, τον έκανα πουά, με τη βοήθεια ενός μπρονζέ-μεταλλικού μαρκαδόρου. 


Μάζεψα όλα τα αχρείαστα πια περιοδικά και άρχισα να τα ξεφυλλίζω με προσοχή, κόβοντας ό,τι μου έκανε "κλικ".


Τελευταίο βήμα, η δημιουργία του κολάζ. Φυσικά, πέρα από τις πινέζες που βοήθησαν το έργο μου, δεν έλειψαν τα washi tapes και οι κορδέλες. Αποτελούν πλέον απαραίτητο αξεσουάρ στις περισσότερες κατασκευές μου.


Και να τος λοιπόν, έτοιμος! Αν τον κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι η διάθεση μου είναι μάλλον καλοκαιρινή... Υπάρχουν παντού λουλούδια, ένα μαγικό ταξίδι, μια πολύχρωμη σαλάτα και κατακόκκινα κεράσια, αφού βρίσκομαι σε δίαιτα και μου ανεβάζουν το κέφι, εικόνες από όμορφες κατασκευές, ένα ωραίο outfit, ένα πολύχρωμο παγωτό, ένα καλοκαιρινό γλυκό, ιδέες διακόσμησης και λόγια που εμπνέουν. Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν το δικό μου moodboard, τουλάχιστον για την ώρα. Αργότερα βλέπουμε...


Ο πίνακας βρήκε τη θέση του επάνω στο γραφείο μου, εκεί που ετοιμάζω τις αναρτήσεις, εκεί απ' όπου επικοινωνώ μαζί σας. Το γραφείο όμως και ο περιβάλλων χώρος έχουν πολλή δουλειά ακόμη, γι αυτό και περιόρισα το φωτογραφικό φακό, στο να αποτυπώσει μόνο τους πίνακες που βλέπετε και τίποτα περισσότερο. 


Και μπορεί να μην είναι ακόμη όλα στρωμένα και τακτοποιημένα, αλλά τα λουλούδια δε λείπουν ποτέ. Αυτό το μικρό μπουκετάκι, το φτιαγμένο από μαργαρίτες και αγριολούλουδα, το μαζέψαμε μαζί με τον Ορφέα από ένα πάρκο.


Γιατί η ομορφιά υπάρχει παντού κι εμείς την προσπερνάμε. Τα βλέπουμε καθημερινά φυτρωμένα εδώ κι εκεί, σε τεράστιες εκτάσεις και αδιαφορούμε. Για δείτε τα στο μικρό βαζάκι όμως! Δεν είναι μια ομορφιά;

Καλημέρα φίλοι μου και καλό Σαββατοκύριακο!
Κοντοσταθείτε για λίγο στις ομορφιές...

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λιτσάκι... Τί όμορφος, χαρούμενος και παιχνιδιάρικος ! Πόσο girly...
    Εύχομαι να εκτελεί το καθήκον του και να σε ξεσηκώνει... Βενετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όμορφος και χαρούμενος, σου αλλάζει τη διάθεση.Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο μου αρέσει που μαθαίνεις στα παιδιά σου να βρίσκουν την ομορφιά σε μικρά πράγματα. Και ο πίνακάς σου πόσο χαρούμενος! Καλό Σαββατοκύριακο με full διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Λιτσα μου!! Τι ομορφος ο πινακας σου!! Πολύχρωμος κι χαρούμενος!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηρθε αραγε το προηγουμενο σχολιο? Ωραιος πινακας και μπορει να αλλαζει υφος και στυλ αναλογα με το ατομο που το φτιαχνει. Καλο μας Σ/Κ. Καλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Λίτσακι!!! Μου άρεσε πολύ ο πίνακας που έφτιαξες και πραγματικά σου φτιάχνει την διάθεση!!!! Ομορφες εικόνες, μηνύματα και χρώματα για να μας θυμίζουν πως όταν βγαίνει ο ήλιος όλα είναι πιο φωτεινά και πιο χαρούμενα!!!! Σε φιλώ! Καλό Σαβ/κο!!! Λευκή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω και tutorial απ'το μικρό βαζάκι,πανέμορφο.
    Ο πίνακας έχει πολύ όμορφα και κυρίαρχα χρώματα το μπλε και το κίτρινο που σε ταξιδεύουν άμεσα σε εαρινά ταξίδια.
    Όσο για το φουξ καδράκι ,εύγε,το υπεραγαπημένο μου χρωματάκι.Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειος ο πίνακας σου! Όντως η ομορφιά βρίσκεται σε απλά πράγματα και αυτά πρέπει να βλέπουμε!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή ιδέα!! Την έβαλα και στο pinterest!!

    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένας πίνακας γεμάτος αισιοδοξία κι έμπνευση! Και πολύ σωστά όσα λες για τα "ταπεινά" αγριολούλουδα.
    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!