Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Το στεφάνι του χειμώνα

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε θα το χαρακτήριζα... δημιουργικό. Στα πλαίσια αυτής της δημιουργικότητας ανήκει και το στεφάνι που έφτιαξα για τους μήνες που απομένουν πριν μπει η άνοιξη. Ένα στεφάνι χειμωνιάτικο, για το οποίο είχα αρχικά μηδενική έμπνευση. Σκέφτηκα όμως ότι ο χειμώνας έχει χρώματα ουδέτερα και παγωμένα. Χρώμα ουδέτερο είναι το άσπρο αλλά και το μαύρο. Ωραία, είχα τη βάση και μου έλειπαν οι λεπτομέρειες, στο χρώμα του πάγου, κάτι που να "σιελίζει". Για να είμαι ειλικρινής έψαχνα κάτι στο χρώμα της μέντας, που τελευταία είναι πολύ μόδα και λατρεμένο μου, αλλά δεν βρήκα τίποτα. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω κάτι από σιέλ, πράσινο και μπλε.

Με ένα κομμάτι φελιζόλ, ένα ασπρόμαυρο ύφασμα, φτερά, pom poms, κορδέλες, σύρμα και καρφίτσες προέκυψε ένα χειμερινό στεφάνι, που έγινε ένα από τ' αγαπημένα μου.


Δεν ξέρω γιατί μου άρεσε τόσο, ίσως φταίνε τα χρώματα, ίσως τα φτερά, πάντως το ξεχώρισα μαζί με δύο τρία άλλα, που έχω φτιάξει στο παρελθόν.



Και είναι τόσο απλό, που δεν μου πήρε πάνω από 15 λεπτά να το φτιάξω. Ουσιαστικά έκοψα μια λωρίδα υφάσματος, την τύλιξα γύρω από το φελιζόλ, έδεσα κάτω αριστερά μια κορδέλα και επάνω τις καρφίτσωσα τα φτερά και ένα pom pom, ενώ τα άλλα δύο pom poms τα κρέμασα με χάλκινο σύρμα στο επάνω κεντρικό σημείο. Έτοιμο.


Για όποιον ενδιαφέρεται, τα υλικά - εκτός από το φελιζόλ και το ύφασμα -  τα αγόρασα από κατάστημα που πουλάει χάντρες και διάφορα άλλα υλικά για κοσμήματα.

Και πριν σας αφήσω, να σας δείξω το ημερολόγιο που κατέβασα για φέτος. Το βρήκα εδώ (κλικ) και υπάρχει σε 10 διαφορετικά σχέδια. Εγώ επέλεξα το λουλουδάτο, γιατί μου άρεσαν τα χρώματα. Η διαδικασία είναι απλή: επιλέγετε αυτό που σας αρέσει, το κατεβάζετε και το εκτυπώνετε δωρεάν.


Το έβαλα στον πίνακα ανακοινώσεων της κουζίνας και σε λίγο καιρό θα είναι γεμάτο με μπλε και κόκκινο μελάνι, με κυκλάκια και σημειώσεις.


Σας αφήνω φίλοι αγαπημένοι με ευχές για καλή εβδομάδα γεμάτη έμπνευση.
Καλημέρα!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook
https://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα, καλή εβδομάδα Λίτσα!!!
    Πολύυυυυ ιδιαίτερο το στεφάνι!
    Μου αρέσει!!!!! Τα φτερά εντυπωσιαζουν πάνω στο ασπρόμαυρο.
    Ναι, είναι όντως από τα καλύτερά σου!!

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφο το στεφάνι σας. Πολύ χαριτωμένο με τα φτεράκια του. Καλημέρα, φιλιά και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου έδωσες απαντήσεις για τα χρώματα του Χειμώνα. Είναι πολύ πρωτότυπο και πολύ όμορφο μαζί! Μπράβο σου, Λίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο το στεφάνι.Σε πολλά πράγματα μου αρέσουν οι πινελιές του μαύρου και το γαλαζοπράσιινο είναι από τα αγαπημένα μου χρώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφο το στεφάνι. Πολύ μου άρεσε το άσπρο μαύρο συνδυασμένο με τυρκουάζ! Καλημέρα & καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίτσα μου καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!
    Το στεφάνι είναι όντως πολύ όμορφο και πολύ ιδιαίτερο!

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφο!!!Λιτσάκι , μόλις το είδα σκέφτηκα πόσο θα ταίριαζε κρεμασμένο στο τζάκι ,πάνω από το HOME!Και το ημερολόγιο πολύ όμορφο,θα εκτυπώσω κι εγώ!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χειμωνιάτικο αλλά πολύ φωτεινό! Καλή βδομάδα Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ομορφα χρώματα. Και το απλό ασπρο-μπλε και οι πινελιές με χρώμα μέντας να δίνουν χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα! Έχεις ένα βραβειάκι όποτε μπορείς πέρασε να το πάρεις http://swanocean.blogspot.gr/2014/01/a-new-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!