Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Στολίζοντας με φύλλα, καρπούς και κολοκύθες

Χμμ, μπορεί εσείς να έχετε βαρεθεί να διαβάζετε παντού για το φθινόπωρο κι εγώ από την άλλη να γλυκοκοιτάζω ήδη τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, αλλά προς το παρόν έβαλα λίγες ακόμη φθινοπωρινές πινελιές στο σπίτι, πριν πάρουν τη θέση τους τα χριστουγεννιάτικα!

Γέμισα τα βάζα με πυράκανθους, που μάζεψα μια μέρα με την αδερφή μου. Μπορεί να μην προλαβαίνουμε να πιούμε ούτε έναν καφέ μαζί τον τελευταίο καιρό, αλλά κάθε εποχή βρίσκουμε χρόνο, ώστε να κουβαλήσουμε λίγη από τη φύση στα σπίτια μας.


Λατρεμένο το πρωινό φως που κάνει τα πάντα να λάμπουν -  και τα παράθυρά μου να φαίνονται τόσο βρώμικα! Βέβαια στα πλαίσια της γενικής τα καθάρισα, μην τα βλέπετε έτσι - (το ότι λίγες μέρες μετά έπιασε για 3 μέρες αέρας με βροχή και είναι σαν να μην τα έκανα ποτέ, το αντιπαρέρχομαι...).


Καιρό τώρα γλυκοκοίταζα όλα τα κόκκινα φύλλα που έβλεπα γύρω μου, οπότε κάποια στιγμή έκοψα λίγα και τα "πρέσαρα" με βαριά βιβλία, για να είναι επίπεδα. Ένα ζεστό πρωινό, έφτιαξα τον καφέ μου και βγήκα στο μπαλκόνι μαζί με τον Ορφέα. Εκείνος έπαιξε κι εγώ στόλισα ένα κασπώ με μικρά βάζα, βρύα, φύλλα και κάστανα.


Τώρα που θα κλειστούμε πάλι μέσα, νοστάλγησα τα κεριά, τα οποία συνηθίζω να ανάβω συχνότερα στα κρύα παρά στις ζέστες.


Μεταφύτεψα επιτέλους και όλα τα φυτά, τα οποία ασφυκτιούσαν στα μικρά τους γλαστράκια. Όταν τα είδα έτοιμα και τελειωμένα, με έπιασε το μεράκι και στόλισα την "πράσινη" γωνιά του σπιτιού με κολοκύθες και κουκουνάρια. 


Αυτά, για κανέναν μήνα ακόμη, μέχρι να τα αλλάξω όλα με τα χριστουγεννιάτικα. Τότε οι κολοκύθες θα γίνουν σούπα και γλυκό. Αμέ!

Μαζί με την καλημέρα μου, σας στέλνω ευχές για ένα υπέροχο τριήμερο!

Litsa


Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook 

21 σχόλια:

  1. Καλημέρα αδερφή με τις ομορφιές σου. όλα υπέροχα.Τα βαζάκια με τα φύλλα, όνειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έμπνευση και δημιουργία στο "Home is where your story begins..." ξανά και ξανά! Είναι όλα πολύ όμορφα, πραγματικά! Καλημέρα και καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χορταίνω να βλεπω διακοσμήσεις! Αραγε τι καλά θα ετοιμασεις για τις γιορτες?
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό τριήμερο Λίτσα μου... για τις ομορφιές σου τι να πω... απλά χάρμα οφθαλμών!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφο το φθινοπωρινό σου σκηνικό Λίτσα. Όπως και το blog σου που το ανακάλυψα πρόσφατα και χαίρομαι γιατί όπως είδα από κάποια ανάρτηση σου είμαστε και στην ίδια πόλη. Πρόσφατα δοκίμασα και την συνταγή σου για το cake με τα δαμάσκηνα και "εξαφανίστηκε" μεσα ενα 24ωρο! Μας δίνεις ιδέες! Καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Vaya και χαίρομαι πολύ που εξαφανίστηκε το γλυκάκι! Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, ελπίζω να είμαστε γεμάτοι από ιδέες! Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Λένε πως το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας.Πίστεύω πως είναι αλήθεια, λατρεύω να στολίζω το σπίτι μου κάθε επόχη του χρόνου. Λιτσάκι η φθινοπωρινή σου διακόσμηση είναι τέλεια κατάφερες να μεταφέρεις την φύση στο σπίτι σου.Σ' ευχαριστούμε για τις όμορφες ιδέες σου. Φιλιά και καλό τριήμερο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ όμορφη διακόσμηση... Μου άρεσε πολύ ο πυράκανθος... Να σε ρωτήσω: βρύα που βρήκες; εχω κάτι στο μυαλό μου γιαυτό σε ρωτάω;
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, βρύα μπορεί να βρεις σε ανθοπωλείο, σε κατάστημα με χειροτεχνίες, νομίζω πως έχω δει και στο maison στο Hondos (Θεσσαλονίκη) και βέβαια ακόμη πιο εύκολα, μπορείς να βρεις σε δάσος, κοντά σε ποταμάκια ή ρυάκια ή όπου έχει υγρασία. Χμμμ ελπίζω να βοήθησα! Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη διακόσμηση! Πολύ όμορφες εικόνες! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανεμορφο! Πολυ ομορφη διακοσμηση! Γιατι εγω δεν βρισκω ποτε την ενεργεια να κανω τοσα πραγματα στο σπιτι και μενω παντα με την ιδια διακοσμηση μεχρι τα Χριστουγεννα; Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. <3 Με μια λέξη...έρωτας!!Τι όμορφο...φθινοπωρινό και ρομαντικό σκηνικό! Μπράβο σου!!Είναι πολύ όμορφα όλα!!!Καλό Σ.Κ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΥΛΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΦΤΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ!!!!
    ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάρα πολύ όμορφα! Μου αρέσει πολύ αυτή η γωνιά με τις γλάστρες πάνω στο άσπρο επιπλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μυρίζει φθινόπωρο....τέλεια μυρωδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφη διακόσμηση πραγματικά! Παρόλο που έξω είναι ακόμα καλοκαίρι, έχουμε φέρει το φθινόπωρο στα σπίτια μας. Αλήθεια, αυτά τα τσάγια με τα όμορφα μπουκαλάκια είναι ωραία; (εννοώ γευστικά)
    Γράψε μας καμιά ωραία συνταγή για ζεστά τσαγάκια ή ροφήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λίτσα μου ελπίζω να περάσατε ωραίο 3ήμερο! Η διακόσμηση του σπιτιού σου έχει τόση γλύκα! Είναι τόσο ζεστό!
    Να είσαστε καλά να το χαρείτε!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες τόσο πολύ για τα υπέροχα σχόλια! Είστε έμπνευση... Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!