Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Σοκολατένια minigugls

Απ' ότι κατάλαβα έχετε όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) μια αδυναμία στη σοκολάτα, οπότε αποφάσισα να ανεβάσω πρώτα τις συνταγές των minigugls με... σοκολάτα φυσικά!
Εκτός αυτού, συνάντησα προχθές μια από τις ξαδέρφες μου, η οποία με "μάλωσε" , γιατί ακόμη δεν έκανα σχετική ανάρτηση με τις συνταγές και μου ζήτησε να διορθώσω πάραυτα το λάθος μου! Φιλιά στην Φανή λοιπόν και ορίστε δύο συνταγές:

Γενικά:
Τα υλικά πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου και οι σκόνες (π.χ. αλεύρι, κακάο, άχνη, κανέλα...) κοσκινισμένες!
Επίσης, οι ποσότητες των υλικών είναι ανάλογες των minigugls, δηλαδή πολύ μικρές.
Τέλος, οι συνταγές είναι για περίπου 18 μικρά gugls και για να γεμίσετε τις θήκες με το μείγμα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κορνέ ή ένα πολύ μικρό κουταλάκι.


Υλικά:
25 γρ λευκή κουβερτούρα
20 γρ μαύρη κουβερτούρα
1 κουτάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού (μόνο το κίτρινο, όχι το λευκό στρώμα!)
30 γρ βούτυρο
30 γρ ζάχαρη άχνη
μία πρέζα αλάτι
1 αυγό
10 γρ αλεύρι
35 γρ σιμιγδάλι
2 γρ κακάο σκόνη

15-20 γρ λιωμένο βούτυρο για την φόρμα σιλικόνης και λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:
Αρχικά αλείφουμε την φόρμα με το λιωμένο βούτυρο και την αλευρώνουμε. Την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τις κουβερτούρες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, την άχνη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε και το αυγό, χτυπώντας καλά το μείγμα ν΄αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το κακάο. Στο τέλος ρίχνουμε τις κουβερτούρες και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις θήκες, τοποθετούμε την φόρμα στα χαμηλότερα στρώματα του προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε στους 210 βαθμούς (αντίσταση), για περίπου 12 λεπτά.
Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τ' αφαιρούμε από την φόρμα.


Υλικά:
35 γρ βούτυρο
35 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
20 γρ μαύρη κουβερτούρα
20 ml δυνατό κόκκινο κρασί (χλιαρό)
2 γρ κανέλα σε σκόνη
45 γρ αλεύρι
3 γρ σκόνη κακάο

15-20 γρ λιωμένο βούτυρο για την φόρμα και λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:
Αλείφουμε την φόρμα με το λιωμένο βούτυρο και την αλευρώνουμε. Την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Λιώνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο (δεν το καίμε) και το χτυπάμε καλά με την άχνη. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε συνεχώς, ν' αφρατέψει το μείγμα. 
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε στο μείγμα. Το ίδιο και το χλιαρό κρασί με την κανέλα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο (με τον παραπάνω), αλλά για περίπου 11 λεπτά. Τα ξεφορμάρουμε αφού κρυώσουν.

Προαιρετικά μπορείτε να βουτήξετε τα gugls - και των δύο συνταγών - σε κουβερτούρα λευκή ή μαύρη.

Καλή επιτυχία!
Δεν σας στέλνω και φιλιά, γιατί είμαι πολύ χάλια, είχα χρόνια να κρυολογήσω τόσο άσχημα...

Καλημέρα!

Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

24 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λιτσάκι... Σε ευχαριστούμε... για τις συνταγές, τη φόρμα όμως που θα την βρούμε και πως θα την ζητήσουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟ ''ΠΑΡΕ-ΠΑΡΕ'' ΜΕ 2 ΕΥΡΩ!!! ΕΙΝΑΙ ΘΗΚΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ Κ.Τ.Λ. ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΟ -50 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΩΣ 220!!!

      Διαγραφή
  2. Κορίτσια μου, την φόρμα σιλικόνης μπορείτε να την βρείτε στο cookshop, εκτός αν αγοράσετε το βιβλίο. Ρίξτε μια ματιά στην προηγούμενη ανάρτηση για περισσότερες λεπτομέρειες http://fraulitsasworld.blogspot.gr/2013/02/minigugls.html
    Σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιτσα τι μας κανεις...!!!!τωρα θα ''αναγκαστουμε''να την δοκιμασουμε...αλλο που δεν θελουμε..!!περαστικα σου!γρηγορα να γινεις καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους η συνταγή!!!!!!! Θα τα φτιάξω σίγουρα!

    ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πόσο τις γεμίζουμε τις φόρμες; Κατά το 1/2? Κατά τα 2/3? Τελείως φαντάζομαι όχι γιατί θα φουσκώνουν.

    ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όχι φαρίνα, έτσι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κορίτσι έχεις δίκιο να ρωτάς, ξέχασα να τ΄αναφέρω και τα δύο.
      Λοιπόν, γεμίζουμε τις θήκες λίγα χιλιοστά πιο κάτω από το χείλος τους. Το μείγμα δεν έχει μπέικιν και δεν φουσκώνει πολύ.
      Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις!

      Διαγραφή
  5. Άδικο είχε η ξαδέρφη; Πώς και πώς περιμέναμε τις συνταγές για αυτή τη μίνι λιχουδιά! Και μόνο που τα βλέπω, τα θέλω όλα...
    Φιλάκιαααα πολλά και σοκολατένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περαστικά σου εύχομαι!
    Ευχαριστούμε για τις συνταγές...σπάνια βρίσκω άτομο που να μην του αρέσει η σοκολάτα!
    Καλή σου μέρα..φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραια!!!! Θα δοκιμασω το Σ-Κ μαλλον, αν μας εχει φυγει η διαρροια που μας κολλησε η μικρη :):):)
    Αν εχεις χρονο βαλε και τις αλλες συνταγες, εμεις δεν ειμαστε τοσο της σοκολατας (ξερω ξερω, ισως να ειμαστε μοναδικοι στον πλανητη ). Ή αν δεν βαριεσαι, στειλτες μου σε mail, katkag77@gmail.com. Εψαξα στο ιντερνετ για συνταγες στα ελληνικα ή στα αγγλικα αλλα δεν βρηκα κατι. Anyway, μονο αν γινεις καλυτερα κι εσυ κι εχεις χρονο ασχολησου, αλλιως εχω διαφορα στο μυαλο μου να κανω :)

    καλο μεσημερακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φοβερή πλάκα έχουν αυτά τα μικροσκοπικά κεκάκια! Ωραίες και οι συνταγές.
    Από μένα έχεις πολλά περαστικά και γρήγορη ανάρρωση!!

    Σε φιλώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ ωραια συνταγή!σε θήκες μιας χρησης δε γίνεται;;;
    εχω φτιάξει όλες τις συνταγές σου Λιτσάκι και ποτέ δεν εχω αποτυχει,χώρια που αρέσουν σε όλους!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πω πω τι ωραια που ειναι, αμα ημουν 5 χρονων θα τα εφτιαχνα για την Barbie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα πρώτα που είναι φουλ σοκολατένια πρέπει να είναι φανταστικά!
    Περαστικά σου Λιτσάκι και γρήγορα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ καλή μου!!!!Περιμένω την φόρμα και μπαίνω στην κουζίνα!Φιλιά πολλά και περαστικούλια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοριτσάκι μου περαστικά σου!
    Τι να πω για τα κεκάκια μου τρέχουν τα σάλια ειδικά αυτά με το κρασί!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περαστικά σου!!
    Επιτέλους έβαλες και τις συνταγές!
    Θα τα δοκιμάσω!!
    φιλάκια πολλά*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περαστικούλια σου λοιπόν!!! Στείλε εσύ φιλί και θα βάλουμε μάσκα εμείς:)
    ¨Αντε επιτέλους με τις συνταγές!!! Σούπερ!! Πρέπει να πάω για φόρμα όμως αλλά δεν πειράζει, νομίζω το αποτέλεσμα θα μας αποζημειώσει!!!
    Σ'ευχαριστούμε πολύυυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κι εμένα η φόρμα μου λείπει! Αλλά θα την πάρω! Θα ανέβει ξαφνικά η ζήτηση στο cookshop και θα αναρωτιούνται τι έγινε..χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι όμορφες συνταγές!! Φαίνονται και οι δύο παραλλαγές πολύ νόστιμες!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #26 :)
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλη χρονια...θα ηθελα να σας ρωτησω κατι ...αν κανω την κανονικη συνταγη κεικ που κανω παντα(γιατι θελω να κανω πολλα minigugls) νομιζω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα το μονο που δεν ξερω ειναι ποση ωρα να τα αφησω στο φουρνο???να ακολουθησω τη ωρα που προτεινατε εσεισ 11-12 λεπτα στους 210c???ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν το έχω δοκιμάσει, υποθέτω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αφού το μείγμα των minigugls μοιάζει στην υφή με αυτό ενός κέικ, είναι απλά λιγότερο πηκτό. Στην ίδια θερμοκρασία, ίσως χρειαστούν κανένα λεπτό παραπάνω στο ψήσιμο. Θα πρέπει να τρυπήσεις ένα με μια οδοντογλυφίδα πριν τα βγάλεις, ώστε να σιγουρευτείς ότι είναι έτοιμα.

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα τις ευχές: Καλή χρονιά και καλή επιτυχία φυσικά!

      Διαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!