Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Oreo Pops και η μεταμόρφωση ενός κουτιού

Τελικά νομίζω πως οι αγαπημένες μας ημέρες είναι οι Παρασκευές.
Η στιγμή που παίρνουμε τον Φαίδωνα από το σχολείο και πηγαίνουμε σπίτι, έχοντας μπροστά μας ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο είναι ενθουσιώδης.
Κι αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι τους περιμένει. Τους κάνω το χατίρι: μακαρόνια, για την ακρίβεια βίδες, ώστε να τις τρώνε εύκολα, ένα αγαπημένο DVD και να φάνε το μεσημεριανό τους βλέποντας τηλεόραση. Και τα μακαρόνια νερόβραστα παρακαλώ, με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, άντε και τριμμένο τυρί, ως εκεί! Και τους αφήνω να κάνουν το κέφι τους κάθε Παρασκευή. Αυτήν τη φορά νοικιάσαμε την νέα ταινία της Tinker Bell, που λατρεύει ο Φαίδωνας και δεν μου κάνει βέβαια καμία εντύπωση, αφού κι εγώ την παρακολουθώ με τρομερό ενδιαφέρον! Και κάθε μα κάθε φορά μου λέει με παράπονο "μαμά θέλω να με πας εκεί, θέλω να είμαι μαζί τους..." 
"Κι εγώ" μου 'ρχεται να του απαντήσω...



Αυτή η Παρασκευή λοιπόν σήμανε με περισσή χαρά την έναρξη του Σαββατοκύριακου και το καλύτερο ήταν όταν ξυπνήσαμε το Σάββατο και ο ήλιος ήταν ψηλά! Επιτέλους να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας!
Αγαπημένη συνήθεια στο τέλος κάθε εβδομάδος είναι τα γλυκά, αυτό το ξέρετε ήδη φαντάζομαι. 
Σκέφτηκα να φτιάξουμε κάτι γρήγορο κι εύκολο, έτσι απλά για να παίξουν λιγάκι με κουτάλες και σοκολάτες.
Βουτήξαμε λοιπόν μικρά και μεγάλα μπισκότα Oreo σε γλάσο σοκολάτας, τα πασπαλίσαμε με κας κας και τα καρφώσαμε σε ξυλάκια. Έτοιμα τα Oreo Pops!! Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, είναι ωραία ιδέα για παιδικό πάρτι! Με κορδέλες, ζαχαρωτά και διάφορα γλάσα, μπορούν να γίνουν πολύ εντυπωσιακά!


Εγώ δοκίμασα ένα από τα μικρά (κάνουμε και διατροφή, μην ξεχνιόμαστε) και ενθουσιάστηκα. Απορώ γιατί τόσο καιρό δεν μου άρεσαν τα Oreo... Τέλος πάντων.


Μεταξύ άλλων βρήκα λίγο χρόνο ν' ασχοληθώ και με τα δικά μου. Διάφορες κατασκευές που έχω αφήσει στην μέση, λουλούδια που θέλουν φύτεμα, αντικείμενα στα οποία θέλω να κάνω αλλαγές κλπ.
Ξεκίνησα από αυτό το ξύλινο κουτί. 



Έβαψα με ένα λευκό σπρέι το κούμπωμά του, διάλεξα ένα αυτοκόλλητο για συρτάρια και το έντυσα, οπότε το κουτί μεταμορφώθηκε σε αυτό:


Το καλύτερο είναι ότι χωράει όλες τις αυτοκόλλητες ταινίες (washi tape) που έχω μαζέψει και είναι όμορφα τακτοποιημένες.


 Σιγά σιγά έχω αρχίσει να στολίζω και τις παρατημένες γωνιές του σπιτιού! Αυτές, που μετά τα χριστουγεννιάτικα μένουν άδειες και δεν θυμίζουν καμιά εποχή του χρόνου...
Αλλά για όλα αυτά θ' ακολουθήσουν άλλες αναρτήσεις!

Σας εύχομαι μια απολαυστική  Κυριακή!
Φιλιά σε όλη την παρέα


Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286



31 σχόλια:

  1. Καλημέρα Φραουλίτσα!
    Το κουτί πανέμορφο και το γλυκάκι της...Κυριακής ότι πρέπει για να ξεκινήσουμε τη μέρα γλυκά.
    Να περάσετε μια πολύ πολύ ξέγνιαστη Κυριακή <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το κουτι, ρομαντικο, χρηστικο, τελειο..

    τα oreo μιαμμμμ.. μου φαινονται extra extra απολαυστικα!
    ναιιιι αυτη τη στιγμη της Παρασκευης τη ζουσα για παρα πολλα χρονια :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια από τα ίδια τις Παρασκευές! Κάνουμε χατήρια. Και αυτά τα μακαρόνια που τα θέλουν σκέτα με τυρί! Απορώ και εγώ πως τους αρέσουν έτσι:) και οι δικοί μου ακριβώς το ίδιο!
    Παιδικό dvd λατρεμένη στιγμή! Έχετε δει το Μαλλιά κουβάρια; Αν όχι, τρέξε αμέσως, θα ξετρελλαθούν.
    Τα oreo pops πειρασμός!! Είναι όντως μαγικά στη γεύση και τέλεια για παιδικό πάρτυ αλλά και κέρασμα στο σχολείο. Είχα φτιάξει παρόμοια στη γιορτή της κόρης μου και έγινε χαμός! Το κουτί είναι μοναδικό! Πόσο πανέμορφα το μεταμόρφωσες!! Αυτό είναι χάρισμα βρε παιδί μου! Καλημέρα Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Λιτσάκι μου! Λιχουδιές και χρώματα βλέπω πάλι και το ευχαριστιέμαι! Εγώ δεν έχω συνέλθει ακόμη από την κούραση και χρειάζομαι λίγο χρόνο να συγκροτήσω τις σκέψεις μου και να αρχίσω να στολίζω κι εγώ τις άδειες γωνιές του σπιτιού, εκεί που λίγες ημέρες πριν υπήρχαν τόσα πραγματάκια στολισμένα και του έδιναν άλλη όψη. Για να δούμε τι θα γίνει στο τέλος... Σε φιλώ κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στέλλα Χατζημιχάλη20 Ιανουαρίου 2013 στις 10:50 π.μ.

    Καλημέρα κι από μένα, Καλή Κυριακή μιας και μόνο αυτή έμεινε από το Σαββατοκύριακο...Μόλις είδα τις washi tape ενθουσιάστηκα μετά από ένα Σαββατοκύριακο που έψαχνα στο internet για να ανακαλύψω που θα μπορούσα να τις βρω( και αν μπορώ...) Οπότε περιμένω τα φώτα σου...αν έχω ελπίδα να βρω μερικές τέτοιες...αν και τις θέλω σε συγκεκριμένα χρώματα καθότι προορίζονται για τη βάφτιση του μικρού Μανώλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο το κουτί! Καμία σχέση με το before! Αυτό έγινε "Λίτσα"!
    Τα ορεο ήθελα να τα φτιάξω κάπως έτσι τα Χριστούγεννα αλλά δεν πρόλαβα. Νομίζω τώρα που τα βλέπω ότι πρέπει να τα προσπαθήσω!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου έδωσες φοβερή ιδέα για ένα κουτί που έχω..τέλειο το έφτιαξες!!
    όσο για τα Oreo Pops...φαίνονται πανέμορφα..θες να τα βλέπεις και όχι να τα τρως..(λέμε τώρα)..χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα!!Πολύ ωραίες φωτογραφίες!Κι εμένα η Παρασκευή ανέκαθεν ήταν η αγαπημένη μου μέρα!Πολύ ωραία τα γλυκάκια και το κουτί!Καλό μεσημέρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βρε κοίτα πόσο απλό είναι τελικά το oreo pops μπράβο φραουλίτσα μου το δε κουτί ονειρικό με αυτό το χαρτί καλή Κυριακή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι εγώ αγαπώ τις Παρασκευές, ακριβώς γι' αυτό το λόγο: είναι η αρχή όμορφων ημερών που έπονται!... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ωραία που τα περνάτε Λιτσάκι!
    Συμφωνώ για την Παρασκευή, εδώ και χρόνια είναι η αγαπημένη μου ημέρα! Που και που πρέπει να κάνουμε τα χατίρια των μικρών μας!
    Ωραία ιδέα τα Oreo pops! Και το κουτί πανέμορφο, μπράβο σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα Oreo ειναι μμμ φανταστικα!!τα Pops σου, φαινονται τελεια,το εχω σκεφτει ηδη για το επομενο παρτυ μας,με μικρα και μεγαλα Oreo θα φτιαξω την minnie!!!
    το κουτι εγινε τελειο...περιμενω τις επομενες αναρτησεις σου με την διακοσμηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λιτσάκι ωραία τα δημιουργηματα σου μες στην γλύκα τα μπισκοτάκια και το κουτάκι σου με τέλεια χρωματακια μεγεια όλα τακτοποιημενα τώρα!μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα ασπρόμαυρα μπισκοτένια γλυφιτζουράκια σου εκτός από νόστιμα είναι και πολυ φινετσάτα με την πουα κορδέλα που τους έβαλες. Όσο για το κουτί, δεν μπορούσε να γίνει ποιο κοριτσίστικο και παιχνιδιάρικο!!

    Λίτσα είσαι ευρηματικότατη και έχεις γούστο! Αδιαμφησβήτητα!!
    Μπράβο κοριτσάκι!

    Αντε, καλή βδομάδα και προς ολοταχώς προς την επόμενη Παρασκευή!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν, έχω να κάνω 3 δηλώσεις!
    1. Το κουτάκι είναι τέλειο! Το θέλω!!!!! Μαζί με το περιεχόμενο...
    2. Οι σοκολατοδημιουργίες σου μου προκαλούν υπογλυκαιμία (και να φανταστείς ότι τρώω γλυκό αυτή τη στιγμή...)
    3. Θέλω κι εγώ να πάω στη χώρα της Τίνκερμπελ!!!!!
    Πολλά φιλάκια Φραουλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι ομορφη και "φωτεινη" μεταμορφωση!φως και χρωμα!υπεροχο το κουτι!να σαι καλα και να εχεις μια χαμογελαστη και δημιουργικη εβδομαδα!φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. mmmmmΝαι! οι Παρασκευές είναι λατρεμένες....Τα μπισκότα δεν τα δοκίμασα αλλά οι γιοί μου τα τίμησαν και το κουτί είναι γλύκα!όσο για την επιθυμία του ΄Φαίδωνα...αν τον πας, πάρε και τους δικούς μου μαζί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιαμ γιαμ λιχουδιές!!!Και κουτί και περιεχόμενο είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα, θα έχουμε πάρτυ σύντομα, αν όλα πάνε καλά!!! Θέλω τη συνταγή για το γλάσο. Δεν έχω κάνει ποτέ... με επιτυχία. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλώς σε βρήκα Λίτσα!! Χαίρομαι που γνωρίζω μια τόσο ενθουσιώδη και δημιουργική μαμά, πρώτα για τα παιδιά της και στη συνέχεια για το σπίτι της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα oreo δεν τα εχω δοκιμασει ποτε. Δεν ξερω γιατι τα εχω παρει με στραβο ματι και δεν με ελκυουν ποτε να τα παρω :) Ειναι σιγουρα ομως μια ομορφη και ευκολη ιδεα για παιδικες λιχουδιες :)

    Το κουτι πολυ ωραιο. Ευχομαι να εχεις παντα χρονο να καλομαθαινεις τα παιδια σου τις παρασκευες και να ασχολεισαι με οσα αγαπας :)

    καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι υπέροχες δημιουργίες για άλλη μια φορά!!!
    Αχ αυτό το κουτάκι !!!! Είναι υπέροχο!!!!
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Υπέροχα τα oreo pops! Θα τα κάνω στον αδελφό μου! Θα ξετρελαθεί! Και το συρταράκι έγινε πανέμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ τα λιγουρεύτηκα αυτά τα Oreo pops!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό με τα μπισκοτάκια ήταν πολύ καλή ιδέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ ωραίο έγινε το κουτί!! Ωραία τα oreo pops ειδικά για πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ λαχταριστά τα μπισκότα σας.Καταπληκτικό το κουτάκι. Πραγματι το σπίτι δειχνει άδειο μετά τα Χριστουγεννα. Μικρές αλλαγές και γωνίτσες είναι απαραιτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλημερα...
    θα ηθελα να ρωτησω πως κρατανε τα μπισκοτα στο ξυλακι...απο το πρωι προσπαθω να τα κανω και το μπισκοτο μου γλυστραει προς τα κατω...ειτε βαλω κουβερτουρα στο ξυλακι ειτε οι....
    ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. εγώ επίσης θα επισημάνω πολύ ωραίες washi tapes!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λίτσα μου ωραία όλα...ενθουσιάστηκα με τη συλλογή σου από washi tapes...!! Φιλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!