Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Pink Rainbowcake

Πρωτομηνιά σήμερα και σκέφτηκα να μπει γλυκά ο μήνας.
Σας υποσχέθηκα τη συνταγή της τούρτας των γενεθλίων μου, οπότε τώρα ήρθε στιγμή να τη μοιραστώ μαζί σας (χρωστάω τα cupcakes σοκολάτας).
Την είχα βάλει στο μάτι πριν μήνες, όταν την είδα ΕΔΩ και καταγοητεύτηκα!
Δεν είναι καθόλου δύσκολη, είναι όμως χρονοβόρα, αφού πρέπει να ψήσετε πέντε παντεσπάνια. Βέβαια θα σας ανταμείψει, γιατί είναι άκρως εντυπωσιακή και νόστιμη.


Έχουμε και λέμε.
 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε:
500γρ ζάχαρη
8 κρόκους
250ml σπορέλαιο
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30γρ μπέικιν (είναι κάτι λιγότερο από δύο φακελάκια)
250ml νερό


Αφού αναμειχθούν τα υλικά, σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα 8 ασπράδια σε μαρέγκα κι έπειτα με μια κουτάλα τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.


Μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες σε πέντε μπολ και με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής χρωματίζουμε τα μείγματα, αυξάνοντας τη δόση του χρώματος σε κάθε μπολ. Δηλαδή στο πρώτο δεν ρίχνουμε καθόλου χρώμα, στο δεύτερο 2-3 σταγόνες, στο τρίτο 4-5 σταγόνες κλπ. Εξαρτάται από εμάς πόση ένταση θα δώσουμε στο χρώμα.
* Αν δεν θέλετε να ρίξετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να χρωματίσετε τα μείγματα με πολτοποιημένα κόκκινα φρούτα.




Ρίχνουμε το μείγμα του πρώτου μπολ σε μια βουτυρωμένη φόρμα (ή τσέρκι) διαμέτρου 18 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς - αντίσταση -  για περίπου μισή ώρα.
Το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, πλένουμε την φόρμα, τη βουτυρώνουμε και ψήνουμε το μείγμα του δεύτερου μπολ... και πάει λέγοντας. 
Προσοχή να μην ανακατευτούν τα παντεσπάνια!


Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα επικάλυψης:
Χτυπάμε 300γρ Mascarpone με 90γρ ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά 250ml κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 6 φύλλα ζελατίνης, τα οποία πριν έχουμε μουσκέψει σε νερό μέχρι να μαλακώσουν (βασικά ακολουθούμε τις οδηγίες όπως αναγράφονται στο φακελάκι). Μόλις λιώσουν, παίρνουμε το σκεύος από το μάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα mascarpone-ζάχαρη στη ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.


Αφού κρυώσουν καλά τα παντεσπάνια τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο απευθείας επάνω στην τουρτιέρα, αλείφοντας ενδιάμεσα κόκκινη μαρμελάδα (εγώ επέλεξα φρούτα του δάσους).




Τέλος, αλείφουμε με μια σπάτουλα όλη την επιφάνεια της τούρτας με την κρέμα. Είναι πιο εύκολο αν οι κινήσεις έχουν φορά από κάτω προς τα επάνω.
Στολίζουμε και... ταράάάμ!




Είναι ιδανική και για παιδικό πάρτι.
Είναι πάρα πολύ ελαφριά, σαν απλό κέικ, αφού δεν έχει ούτε βούτυρο, ούτε σιρόπι. Τρώγεται και το πρωί με το καφεδάκι σας. Κέικ με μαρμελάδα και κρέμα τυριού!
Καλή σας όρεξη!
Καλή σας επιτυχία!
Και καλό καλό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!








Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook

26 σχόλια:

  1. Ουάου!!!!
    Τι υπερπαραγωγή έφτιαξες κοπέλα μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αναρωτιώμουν πως στο καλό έφτιαξες μια τόσο τεράστια τούρτα!! Η απορρία μου λύθηκε! Πανέμορφη και πολύ εντυπωσιακή! Τώρα έχω όμως και δεύτερη απορρία. Σε τι πιάτο σέρβιρες το κάθε γιγαντιαίο κομμάτι?? Ή μήπως ήταν πιατέλα??? χιχιχι

    Τέλεια απ΄όλες τις απόψεις!! Μπράβο σου Λιτσάκι!
    Και πάλι πολύχρονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιτσάκι μας ξετρέλανες!!!!
    Η τούρτα-κέικ είναι καταπληκτική και εύκολη...λίγο χρονοβόρα όπως λες,αλλά αν το έχεις προγραμματίσει, ξεκινάς λίγο νωρίτερα με τα ψησίματα και δεν θα φανεί ο χρόνος!Πάντα απορούσα πως μπορεί να βγει ένα κέικ πολύχρωμο...Εγώ ίσως να έβαζα λιγότερους πάτους και την κρέμα για γέμιση!!Την λατρεύω αυτήν την γέμιση!!!!!
    Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι με υγεία!!
    Σε φιλώ!
    Ααααα βρήκα κάτι και θα στο στείλω με μέιλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τις οδηγίες σου, δεν φαίνεται και τόσο δύσκολη.. και είναι
    τόσο εντυπωσιακή! Πολλές ευχές για τα γενέθλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σου Λιτσάκι!
    Υπέροχη η δημιουργία σου!
    Αποθηκεύω τη συνταγή..σίγουρα θα την κάνω κάποια στιγμή!

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιαμ! Μπράβο χρυσοχέρα! Καλό μήνα και φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ρε Λιτσα, κι αρχισα διαιτα τη Δευτερα που περασε. Θα αντισταθω αλλα εχει αποθηκευτει η συνατγη για το μελλον :)

    Αυτο ειναι ωραιο και ως εντυπωσιακο Κυριακατικο κεικ με τον καφε μας και λιγους φιλους :):)

    καλημερα, καλο μηνα και καλο καλοκαιρακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είπαμε με τις τούρτες έχεις επιτυχία! Είναι φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τούρτα - όνειρο!!!
    Κρατάω τη συνταγή... μου άρεσε πολύ η κρέμα με το μασκαρπόνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΟΡΟΦΟ ΘΑΥΜΑ!!!!!!!!!
    ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπερπαραγωγή η τούρτα σου!!!Πολύ πολύ όμορφη!!!Λιτσάκι,καλο μηνα και καλο καλοκαιράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πω πω , πολύ μπελαλίδικη μου φαίνεται. Δε νομίζω να τα καταφέρω. Τουλάχιστον θα τη θαυμάζω από τις φωτογραφίες σου. Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!
    ΟΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΤΑ...ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΜΗΝΑ!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τούρτα/Πύργος!
    Όμορφος και νόστιμος "κόπος" για γιορτινές απολαυστικές στιγμές.
    Να σε χαιρόμαστε όλοι και περισσότερο η οικογένειά σου FrauLitsa μου.:)

    Καλό Καλοκαιρινό Μήνα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Λιτσάκι μου!!! Τέλειο το κέικ σου, γεια στα χέρια σου!!!! Φιλιά κι ελπίζω να τα πούμε από κοντά!

      Διαγραφή
  16. Λιτσάκι μου, είναι θεϊκό το γλυκάκι! Καλό μήνα κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!!!!
    ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ εντυπωσιακή... και δείχνει νοστιμότατη!
    Μη σου πω ότι μοσχομύρισε το blog σου!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φοβερή!!!πολύ μου αρέσουν οι πολύχρωμες τούρτες!!!Μπράβο!Καλό μήνα και πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό μήνα σε σένα και την όμορφη οικογένεια σου!Υπέροχο το γλυκό σου σε εμφάνιση,σίγουρα και σε γεύση.Ευχαριστούμε για τη συνταγή και τις οδηγίες.Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέλεια τούρτα Φραουλίτσα μου γλυκειά!!!θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!φιλάκια και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λιτσάκι μου δημιουργικό, υπέροχη η τούρτα σου! Η διαδικασια με τα παντεσπανια ειναι χρονοβορα, το ξερω απο πρώτο χέρι αλλά η ικανοποιηση στο τέλος δεν υπάρχει! Μου αρέσει η ιδέα της επικάλυψης κ την καταχωρώ στο σκληρό δίσκο του μυαλού μου μήπως τη δοκιμάδω κάποια στιγμή! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!