Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τρέχω!!

Τρέχω, τρέχω, τρέχω για να προλάβω και έχω άγχος. Πολύ άγχος. Το στομάχι μου μονίμως σφιγμένο. Τρέχω και δεν φτάνω! Κι αν κοντοσταθώ κι αναρωτηθώ "γιατί;" δεν ξέρω, δεν έχω απάντηση. 
Έτσι, τρέχω για να προλάβω, να χωρέσω τη ρουτίνα μας σε μια μέρα. Από το πρωί... ως το βράδυ!
Κι έχω γεμίσει τον τόπο λίστες. Λίστα στο ψυγείο, λίστα στο γραφείο, λίστα στην τσάντα.
Όλων των λογιών. Λίστα για να θυμηθώ, λίστα για να μην ξεχάσω, λίστα για να ψωνίσω, λίστα για να οργανωθώ.




Χαρτιά, χαρτάκια, χαρτούλια. Προγράμματα, ημερολόγια μικρά και μεγάλα...
Έχουμε και πάρτι γενεθλίων μπροστά μας, προστέθηκε κι αυτό στη λίστα!!
Είμαι χαμένη κάπου μεταξύ του χθές και του σήμερα, ελπίζοντας πάντα ότι όλα θα είναι καλύτερα αύριο. 
"Από αύριο" σκέφτομαι ή "από βδομάδα" ή "από πρωτομηνιά". 
Και κάπως έτσι πέρασαν ως τώρα χιλιάδες αύριο στο παρελθόν.
Στο μεταξύ έχω αραδιάσει και τα πασχαλινά, στην προσπάθειά μου να στολίσω, αλλά τα σέρνω από τραπέζι σε τραπέζι, από ράφι σε ράφι κι από κουτί σε κουτί.




Πρόσφατα είδα την ταινία "Μα πως τα καταφέρνει!".
Α, ταυτίστηκα! Προς το τέλος έπιασα τον εαυτό μου να είναι στην τσίτα!  Αγώνας δρόμου είναι, όχι ταινία! Αλλά τόσο αληθινή!



Τουλάχιστον τώρα, όταν με ρωτούν "Επάγγελμα;" θ' απαντώ ''Ζογκλέρ"! 
Εγώ και άπειρες άλλες γυναίκες εκεί έξω!
Ζογκλέρ, γιατί προσπαθώ να ισορροπήσω μεταξύ του "πριν" και του "τώρα", του "εγώ" και του "εμείς", του "μητέρα" και του "γυναίκα", του "μαμά" και του "Λίτσα", του "τέλειου" και του "συμβατικού".
Ισορροπώ χωρίς να κοιτάω ποτέ κάτω, παρά μόνο μπροστά μου, προσηλωμένη στο στόχο μου!! 
Ποιος είναι αυτός; Το καλύτερο αύριο φυσικά!







Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook
http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286    

45 σχόλια:

  1. Ax..έτσι αισθάνομαι και εγω..Τρέχω και δεν προλαβαίνω..να κάνω και αυτό,να προλάβω και εκείνο..και εγω κάπου στη μέση,να με τραβάνε ''οι υποχρεώσεις''απο τα χέρια και απο τα πόδια..έλεος!!
    ουφ<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσες φορές έχω σκεφτεί να ήταν η μέρα περισσότερες ώρες!
    Τρομάζω πόσο γρήγορα περνάει η μέρα,η βδομάδα,ο μήνας..και κάπως έτσι περνάνε τα χρόνια!

    Δεν την έχω δει αυτήν την ταινία,κατεβάζω να τη δω!;):*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τη δω οπωσδηποτε την ταινια. Και, αν κι εχω παρα πολυ βοηθεια απο τη μαμα μου, και μονο ενα παιδι, με πιανουν και οι δικες μου εντελως προσωπικες κρισεις που ειμαι σιγουρη οτι τις υποπτευεσαι :):):)

    Ειδα αυτο και θυμηθηκα εσενα και την Κατερινα. Δεν θα ηταν υπεροχο να το προσπαθησετε;;;

    θηκη για μανταλακια

    εχει κι αλλες υπεροχες ιδεες αν ψαξετε :)

    φιλιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την εχω δει την ταινια και πραγματικα αντιπροσωπευει παρα πολλες απο μας....Λοιπον οταν μου συμβαινει κατι παρομοιο λεω cool now!!!Ολα θα γινουν...μην αγχωνεσαι..Φαντασου μονο οτι δεν εισαι μονη σου...!!!Ειμαστε πολλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κακό είναι ότι στο τέλος σου μένει αυτό το τρέξιμο κι όταν έρχεται ο καιρός να κάτσεις δε μπορείς γιατί έμαθες συνέχεια να τρέχεις.
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν από δω και πέρα θα σε λέω Φραουλίστα!!!χαχα,γάντι σου πάει!Φρέναρε και λίγο βρε κορίτσι,κάτσε να μετρήσεις και λίγο τι κάνεις,να αξιολογήσεις,να απολαύσεις...αλλιώς τι νόημα έχει το τρέξιμο;Ναι πρέπει να ισορροπείς σε όλα αυτά που λες αλλά εσύ πρέπει να είσαι μέσα σ'αυτά,να τα ζεις όχι απλά να τα προλαβαίνεις...Δεν είναι ανάγκη να είναι όλα τέλεια,θα σου βάλει κανείς κακό βαθμό;Αυτοί που σε αγαπάνε δεν θα σταματήσουν επειδή δεν ήταν όλα άψογα και στην ώρα τους...Εντάξει δεν σου λέω πως κι εγώ τα καταφέρνω πάντα, τρέχω συχνά και χάνομαι ανάμεσα σε τόσα πράγματα, αλλά αφήνω και κάποια πίσω...Το άγχος στην καθημερινότητα κάνει τη ζωή να φεύγει χωρίς να την καταλάβουμε...Δεν πειράζει αν δεν προλάβεις να στολίσεις τα Πασχαλινά...Αν το κάνεις με πίεση δεν θα το φθαριστηθείς...Λιτσάκι πολλά στα είπα αλλά ένιωσα ένα σφίξιμο με αυτά που διάβασα...φαντάζομαι πως θα νιώθεις εσύ!Φιλιά πολλά και σκέψου σαν να ετοιμάζεσαι για διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πιο πολλές σε καταλαβαίνουμε..τι να κάνουμε? Ξέκλεψε μισή ωρίτσα να χαλαρώσεις και συνέχισε! Μόνο φοβάμαι μην την πάθουμε σαν το ανέκδοτο..τρέχουμε και βγαίνουμε δεύτερες και στον αγώνα υπήρχε μόνο μια συμμετοχή ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ=ΓΛΥΚΟ.....ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜ ΠΑΣΧΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 36 ΩΡΕΣ ΝΑ ΕΙΧΕ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΦΤΑΝΑΝΕ!!! ΣΕ ΝΙΩΘΩ ΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι μία τρέλλα! Και αυτό που στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι δεν έκανα και αρκετά! Μία τρέλλα!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λιτσάκι, Μπες εδώ και θα βρείς τις απαντήσεις σου.

    http://www.youtube.com/watch?v=VT7PVgq75yw
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για όλα φταίει η Εύα!! Το έχω πει πολλές φορές!
    kathy be anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωωωωχχχχ! Λίτσα, ευτυχώς που μόλις είδα την ανάρτησή σου (στο διάλειμμα πριν το τελευταίο μάθημα και πριν να αρχίσω διόρθωμα) και συνειδητοποίησα ότι είμαστε τόσες πολλές στο ρυθμό αυτό!!!! Είναι πανικός κι έχω και τύψεις γιατί διαβάζω τις αναρτήσεις (και κάνω και τις δικές μου) "στο φτερό". Και όχι μόνον γι αυτά αλλά και για ό,τι άλλο λέω ότι θα προλάβω να κάνω και δεν κάνω!!!!!!!! Πάντως τα πασχαλιάτικα ούτε που τα άγγιξα για να μην τα έχω κι αυτά "μέσα στα πόδια μου". Τί θα γίνει, βρε παιδί μου, αναρωτιέμαι εάν η μέρα είχε 40 ώρες θα προλαβαίναμε;;;; Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. όπως οι μπαταρίες DURASELL, ενώ οι άλλες σταματούν, εμείς συνεχίζουμε...Τουλάχιστον δεν είσαι μόνη σου, κάτι είναι κι' αυτό!Εμένα με καθησυχάζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ πάντως που ακόμα δεν έχω παιδιά πολλές φορές νιώθω πως είναι μέρες που δεν μου φτάνει το 24ωρο για να κάνω αυτά που πρέπει και αυτά που θέλω!!! Ηρωίδες οι μανάδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λίτσα μου όλες το ίδιο είμαστε τρέχουμε συνέχεια αλλά το τέρμα δεν το φτάνουμε ποτέ.Τουλάχιστον να είμαστε καλά και ας τρέχουμε φιλιά καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό κουράγιο μικρή...οι λίστες καλά κρατούν βλέπω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κουράγιο Λίτσα!!Στον αγωνα αυτο δεν εισαι μόνη, έχουμε η μια την άλλη και είναι παρήγορο!
    Εγω είμαι και λίγο ζαμανφού βέβαια, αν δω οτι δεν μου βγαινει κτ απλά χαλαρωνω και το αφήνω στην ακρη..Τα πολύ βασικα και απαραίτητα με αγχώνουν!Για σκέψου το..Οσο για τα στολίδια κρυψτα καπου και να δεις ότι θα βρεις το χρόνο και θα τα ψαξεις!Ετσι να κανεις και με αλλα που ειναι δευτερεύοντα!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αχχχχχχχχχ από λίστες άλλο τίποτα!!! κουράγιο κούκλα μου & για όλα είσαι ικανή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ,ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ !!!!!!!1
    ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΣΟΥ!!!!!!!
    ΚΑΝΕ ΟΣΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απίστευτο... σήμερα ξύπνησα με ακριβώς τις ίδιες σκέψεις... Φοβερό; Ηθελα να κάνω μία ανάρτηση με τίτλο Τρέχω σαν... το Βέγγο και τελικά με πρόλαβες... Αλλά δεν πειράζει με κάλυψες πλήρως. ΣΤο μόνο που δεν έχουμε το ίδιο κόλλημα είναι οι λίστες και τα χαρτάκια (αυτό είναι προνόμιο της Kathy!). Εμένα οι σημειώσεις με αγχώνουν ακόμα περισσότερο ίσως γιατί μου θυμίζουν συνέχεια την αναβλητικότητά μου. Φιλάκια Λίτσα ή αλλιώς Μαίρη Παναγιωταρά! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα φραουλάκι!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα... το μόνιμο παράπονό μου είναι ότι δεν έχω χρόνο! Υποθέτω ότι δεν βελτιώνεται η κατάσταση, απλά μαθαίνουμε (;) να ζούμε με αυτήν! Το κακό είναι πως έχω συνηθίσει τόσο πολύ το τρέξιμο, που αν κάποια στιγμή μου μείνει λίγος χρόνος πελαγώνω και δεν ξέρω πώς είναι καλύτερα να τον αξιοποιήσω...!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. έλα να παραβγούμε...
    Ποια έχει πιο πολλές λίστες...
    Και μετά ποια τις τηρεί κατά γράμμα...χιχιχι!
    Καλά κουράγια. Μη σκας! όλα θα γίνουν! πάντα βρίσκουμε τον τρόπο... απλά κάντα με κέφι και όχι άγχος, να τα ευχαριστιέσαι κιόλας! Φιλιάάά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πιες τραγουδησε και γελα, κανε καθε ειδους τρελα, τραβα μπρος και μη σε νοιαζει τραβα μπρος και χαμογελααααααααα(σκεψου οτι σου το τραγουδαω αλα αλίκη)
    οχι αγχος σιγα και τι θα γινει αν δεν καθαρισεις το σπιτι και μια και 2 και 3 μερες..ουδεις τελειος, ολοι ειμαστε ανθρωποι!
    καλυτερα λιστα, παρα λιστα με φαρμακα:)
    σε φιλω και σου κανω αγκαλιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λιτσα μου, αποτύπωσες στο χαρτί, (ουπς! στην οθονη!) ακριβώς ό,τι αισθανομαι αφότου απόκτησα παιδια!! Και να φανταστείς ότι δε δουλευω οχταωρο, ειμαι part time.Τις λιστες τις εχω καταργησει (εκτος από αυτες για τα ψώνια) γιατί ποτε δεν προλάβαινα να κανω όλα όσα έγραφα!!Πιστεύω, πάντως, ότι θα έχεις περισσοτερο χρόνο όταν πάει και ο μικρός παιδικό. Φιλιά, Julie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Julie κι εγώ δεν προλαβαίνω να κάνω όλα όσα γράφουν οι λίστες, απλά τα γράφω για να μην τα ξεχάσω κιόλας! Άστα...

      Διαγραφή
  27. Εύχομαι να χαλαρώσουν τα πράγματα σύντομα και να μπορείς να απολαμβάνεις την καθημερινότητα χωρίς τόση πίεση και άγχος!Οι φωτογραφίες σου τέλειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από λίστες μπορεί να μην ξέρω, αλλά κάτι ξέρω κι εγώ από τρελαμένες μαμάδες... Σ' αυτό που δεν έχω καταλήξει ακόμα είναι αν εγώ έχω τρελάνει τη μάνα μου ή αν αυτή έχει τρελάνει εμένα... Θα μας πει ο ψυχαναλυτής του μέλλοντος! Α, και μην τρελαίνεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η μισή μου τσάντα έχει λίστες μέσα, χαχαχαχα! Σε καταλαβαίνω κοριτσάκι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε καταλαβαίνω Φραουλίτσα! Τα έχω περάσει! Και όταν το υποχρεωτικό τρέξιμο τελείωσε, κάτι λείπει από την ζωή μου!
    Απόλαυσέ το! Είναι τόσο υπέροχο! Με γεμάτες μπαταρίες από χάδια, αγκαλιές, δημιουργικότητα, γυναικεία διαίσθηση, φαντασία, υπέροχη αισθητική, χιούμορ κλπ κλπ!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αχαχα! Ζογκλέρ! Να θυμηθώ να τη δω αυτή την ταινία! Φιλιά και καλή ευκολία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φαντάζομαι ότι κάπως έτσι είμαστε όλοι. Καμιά φορά κάθομαι στον καναπέ να δω τηλεόραση και προσπαθώ να σκεφτώ τι άλλο μπορώ να κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καταρχην ηρέμησε βρε κοριτσάκι μου με άγχωσες! Χαλάρωσε και όλα θα γίνουν! Και αν νομίζεις πως αν χαλαρ΄ψσεις δεν θα γίνουν, σου εγγυώμαι ότι κάνεις λάθος! ΄Φιλάκια κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πρώτον, λίστες, λίστες, λίστες... Εμείς έχουμε τέτοιες. Εσύ έχεις λίτσες (μπουχαχα).
    Δεύτερον, αυτή η ταινία πολύ satc μου κάνει. Ε, και μου αρέσει. Ούτε που ήξερα ότι υπήρχε. Καλή πληροφορία.
    Τρίτον, δεν έχει. Φιλιά, και καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πόσο σε καταλαβαίνω και φαντάζομαι όχι μόνο εγώ αλλά και πολύς κόσμος εκεί έξω! Ένα μόνιμο άγχος...που θα πάει θα στρώσουν τα πράγματα (ελπίζω)! Παρεμπιπτόντως οι φωτογραφίες φοβερές!!Φιλάκια και...ψυχραιμία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι να πω...Εχω χάσει μέχρι και τον υπνο μου απο το να σκέφτομαι πως,τι,γιατί,πότε,ως πότε...Ψυχραιμία το μόνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λιτσάκι!! Κ γω την έχω δει την ταινιά!!! χεχεχε Αυτό το πράγμα με τις λίστες το έχω κ γω! Αλλιώς ξεχνάω..ή μάλλον ΚΑΝΩ ότι ξεχνάω...χαχαχα Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μολις τελειωσε η εν λογω ταινια! Σε τρια βιντεοκλαμπ χρειαστηκε να πάω για να τη βρω!! Καταπληκτικη!! Ευχαριστουμε που μας τη γνωστοποίησες. Julie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καλό το καλύτερο αύριο καλύτερο όμως το καλύτερο τώρα, μην το χάνεις!
    κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. είδα την ταινία προχθές το βράδυ μετά την ανάρτηση σου...ωραία ταινιούλα, δεν έχει κι άδικο όπως τα έδειχνε...
    Δούλευα στην εγκυμοσύνη,και μετά μέχρι που πήγε η μικρή 13 μηνών,(την είχα μαζί μου κιόλας)και μετά για 1 1/5 χρόνο μέχρι τώρα δεν δουλεύω,και απολαμβάνω την ηρεμία μου, αλλά σύντομα θα ξαναμπώ σε τέτοιος ρυθμούς...εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.
    κουράγιο σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΑΧ Πόσο δίκιο 'εχεις μια απο τα ίδια και εγώ δεν ξέρω τι φταίει το 24 ωρο ή η τελειομανία μου αυτές τις κρίσεις γιατι κρίσεις τις ονομαζω πλέον τις έχω περάσει και για κακή μου τύχη εξακολουθώ να περνώ. στο τέλος μόνο εγώ χαλιέμαι οι υπόλοιποι στο κόσμο τους, λίστες και πάλι λίστες, για το μόνο που δεν έχω είναι για το πότε πρέπει να πηγαίνω στη τουάλέτα μήπωσ να φτιάξω και για αυτό ;) χαχαχα να γελασουμε και λίγο γιατι απο τις λίστες και το άγχος μου στις 30 /11 είχα ατύχημα με το αυτοκίνητο και ευτυχως μόλις είχα αφήσει το μικρό στο παιδικό και επέστρεφα στη δούλεια μου την έβγαλα καθαρη με διασειση μόνο και όχι μονη μου με νταλίκα αφαιρέθηκα τέλειως δεν την είδα γιατί πολύ απλά θα σκεφτόμουν τη πρέπει να προλάβω ... Προσπάθησε να πηγαινεις μια βόλτα έστω και γυρω απο το σπίτι λίγο να καθαρίζει το μυαλό ... καλη επιτυχία στο παρτυ όσο για το Πασχα έχουμε ακομη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!