Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ένα ξεχωριστό δάσος

Πέρυσι τα Χριστούγεννα ταξιδέψαμε Γερμανία για να γιορτάσουμε εκεί με τους γονείς μου. Θυμάμαι τη δεύτερη μέρα Χριστουγέννων βγήκαμε μια βόλτα στο δάσος και ζήτησα από τη μαμά μου να μαζέψει λίγα από τα πεσμένα φύλλα βελανιδιάς. 


"Μάζευε μαμά και κόβε τις κορυφές των φύλλων" της έλεγα κι εκείνη με ρωτούσα τι ιδέα μου 'ρθε πάλι. Της εξήγησα και μπήκε κατευθείαν στο νόημα. Γύρευε τα πιο καλοσχηματισμένα και κατάλληλα φύλλα, ενώ ο Ανδρέας με κορόιδευε, γιατί θα τα κουβαλούσα μαζί μου στην Ελλάδα, λες και δεν υπάρχουν δέντρα στη χώρα μας... Δεν πτοήθηκα καθόλου από τα περιπαιχτικά του σχόλια, καθάρισα τα φύλλα και τα άφησα να στεγνώσουν.

Προχθές τα βρήκα σε ένα από τα κουτιά και θυμήθηκα εκείνη την όμορφη μέρα στο δάσος... Τα έβγαλα, τα περιποιήθηκα και δοκίμασα να φτιάξω αυτό που είχα φανταστεί ένα χρόνο πριν.


Κόβοντας την κορυφή των φύλλων και γυρίζοντάς τα ανάποδα, μοιάζουν με μικρά έλατα. Έτσι, με λίγο blu tack, σταθεροποιήθηκαν όλα στον τοίχο, δημιουργώντας την όψη μιας συστάδας δέντρων. Και μαζί με λίγα αστέρια στην κορυφή τους, μεταμορφώθηκαν σε στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα.


Αυτός είναι ο τοίχος που τα παιδιά έχουν ήδη αγαπήσει, ο τοίχος με το μαγικό μας δάσος, το δάσος της φαντασίας μας.


Κι αν θέλετε το δικός σας δάσος, τότε το Σαββατοκύριακο ψάξτε για φύλλα βελανιδιάς. Έτσι και την βόλτα σας θα κάνετε και το σπίτι θα στολίσετε!

Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι. 
Είναι πια καιρός για χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις νομίζω...

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

13 σχόλια:

  1. Πόσο όμορφο το φανταστικό δάσος σας!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δάσος! Πάντως εδώ στην Αθήνα δεν βρίσκεις εύκολα. Αν και νομιζω οτι είμαι τυχερή και έχει μια απέναντι απο το σπίτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωωω τι ομορφο το δασος!! πραγματικα μαγικο!!! μπραβο Λιτσα μου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ξεχωριστή ιδέα! :) Με βλέπω στη φύση τις επόμενες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά τα φυλλαράκια τα έχω βρει μόνο στην βόρεια Ελλάδα (στην Αλμωπία συγκεκριμένα) και μου έκανε εντύπωση το πόσο αρμονικά είναι. Εννοείται ότι δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ να τα κάνω να μοιάζουν με έλατα. Απίθανο το πώς το σκέφτηκες. Έγιναν υπέροχα όλα μαζί στον τοίχο. Μια νότα που ξαφνιάζει ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yπέροχη ιδέα!!!Όλα τελικά εξαρτώνται από τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα!!!Καλημέρα Λίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πανέμορφα τα φύλλα χριστουγεννιάτικα δεντράκια , πολύ όμορφη διακόσμηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λίτσα μου απίθανο το μαγικό σας δάσος! Καταπληκτική ιδέα, δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι λίγα φύλλα θα δημιουργούσαν κάτι τέτοιο! ! Φαίνεται τόσο όμορφο μαζί με τα διακοσμητικά που το συνδύασες! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανεμορφη συνθεση!!!Καλημερα και καλη Εβδομαδα ΦραουΛιτσα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!