Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μια πιατέλα για την τραπεζαρία

Το μεγάλο τραπέζι της τραπεζαρίας είναι στο σπίτι μας πάντα γεμάτο. Όσο κι αν θέλω να παραμένει στολισμένο μοναχά με τα όμορφα βάζα ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, αυτό στολίζεται και με υπολογιστές, με τετράδια, χαρτιά, ημερολόγια και όλων των ειδών τα πράγματα. Είναι ένα τραπέζι που το ζούμε, το χρησιμοποιούμε συνεχώς και μοιάζει να 'ναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Το έχω πάρει λοιπόν απόφαση, ότι πλάι στα αντικείμενα που το διακοσμούν και το ομορφαίνουν, θα βρίσκονται και άλλα, άσχετα αντικείμενα, που το κάνουν να μοιάζει ακατάστατο. Μα δεν πειράζει, επιμένω να το στολίζω!

Έτσι, με λίγα κουκουνάρια, φέτες πορτοκαλιού, φυσαλίδες, συνθετικά φυτά, μήλα και άγουρα μανταρίνια, στόλισα μια πιατέλα και την τοποθέτησα στη μια άκρη του τραπεζιού.


Τα βάζα στο πλάι, τα στολίζουν λίγα λουλούδια της εποχής. Αυτό το όμορφο χρυσάνθεμο δεν το είχα ξαναδεί. Έτσι ξεχωριστό που είναι, τράβηξε αμέσως την προσοχή μου. Πήρα μόνο ένα κλαδί κι έκανα πολύ καλά, αφού το έχω ήδη μία εβδομάδα κι είναι ολόφρεσκο, όπως την πρώτη μέρα.
Το άλλο, είναι ο αγαπημένος συμφορίκαρπος. Τα λευκά μπαλάκια, όμορφα και ανθεκτικά, προσφέρουν μια νότα χαράς στο σκηνικό. Έχω μεγάλη αδυναμία στο φυτό αυτό!


Λοιπόν, βγάλτε τώρα κιόλας τις πιατέλες και τα μπολ από τα ντουλάπια και γεμίστε τα με καλαμπόκια, κάστανα, κουκουνάρια, μικρές κολοκύθες, φρούτα εποχής, κομμάτια ξύλου, κλαδιά, ξερά φύλλα, μανιτάρια και ό,τι άλλο έχετε εύκαιρο! Τι περιμένετε; Φτιάξτε δικές σας συνθέσεις και χαρείτε τις όσο είναι ακόμα καιρός.


Κάνει Φθινόπωρο εκεί έξω, ας το απολαύσουμε!
Καλημέρα

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα με όμορφα χρώματα φθινοπωρινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμένα έτσι το τραπέζι μου μονίμως.... Πόσο μου αρέσουν αυτές οι δημιουργίες σου! Σου φτιάχνουν τη διάθεση! Αυτά που έχεις στα βάζα δεν τα είχα ξαναδεί! Πανέμορφα!


    Φιλάκια και περιμένω κάθε φορά να παίρνω ιδέες από τις ιδέες σου!!!

    Βάσω, η μαμά πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!
    Αχ αυτό το τραπέζι της τραπεζαρίας μας έχει λιώσει από την χρήση!! Τα έβγαλε τα λεφτά του!!
    Πολύ όμορφη η διακόσμησή σου. Πράγματι φθινοπωρινή!! Τα λουλούδια πανέμορφα!!!
    Ίσως αν φύτευες ένα κλαδί να έπιανε. Δεν ξέρω, λέω.... Εγώ έτσι κάνω και αν πιάσει, έπιασε.
    Να έχεις μια υπέροχη μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν τα ηξερα τα λουλουδια αυτα, αλλα ειναι υπεροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει αυτό με την τραπεζαρία με 100 πράγματα πάνω της, αλλά τι να κάνουμε και εμείς να μην στολίσουμε λίγο? Έχω ήδη ένα βάζο με κλαδιά, αλλά σκέφτομαι να φτιάξω και κάτι σαν την πιατέλα που μας δείχνεις. Καλή ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Φραουλιτσα!!!η διακόσμηση του τραπεζιού σου ειναι υπεροχη!!!!τα λουλουδάκια ειναι πανέμορφα ...πρώτη φορά τα βλέπω!!! Νομίζω στους περισσοτερους όπως και σε σας έτσι ειναι καθημερινά τα τραπέζια ....:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα!!!Τι ομορφα που τα εχεις φτιαξει!!!Αχ....αυτες οι κολοκυθες....εδω και 2 εβδομαδες ψαχνω και δεν βρισκω πουθενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!