Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Περιμένοντας το καλοκαίρι...

Ωπ! Τι έγινε βρε παιδιά; Πού χάθηκα; Δεν ξέρω, απλά κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι απέχω δύο βδομάδες από το blogging, χαμένη μέσα σε μια καθημερινότητα που τρέχει και που δεν αφήνει ούτε ένα τόσο δα χρονικό περιθώριο ελεύθερο για αναρτήσεις. Εγώ ωστόσο βρίσκομαι σε δημιουργική φάση, αλλά στο τέλος κάθε ημέρας, το μόνο που θέλω, είναι να ρίξω μια ματιά στην τηλεόραση ή ν' αράξω στο κρεβάτι με ένα βιβλίο αγκαλιά, από το οποίο προλαβαίνω να διαβάσω καμιά δεκαριά αράδες, μέχρι να με πάρει ο ύπνος.
Τα δε Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στις βόλτες, τους φίλους, τις σχολικές γιορτές/δραστηριότητες, οπότε ούτε λόγος για υπολογιστή! Άντε καμιά φωτογραφία στο instagram κι αυτό είναι όλο!

Το προπροηγούμενο Σαββατοκύριακο μάλιστα, που ήταν και το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, καταφέραμε να κάνουμε την πρώτη μας βουτιά στη θάλασσα και είχε τρομερό ενδιαφέρον, αφού ήταν η πρώτη μας φορά σε περιοχές γύρω από την Αθήνα. 
Απαλλαχθήκαμε με συστολή από τα ρούχα μας και διαπιστώσαμε ότι φεγγίζουμε σαν φωτεινές επιγραφές από την ασπρίλα, αλλά γρήγορα ξεπεράσαμε το σοκ αυτό, αφού το διαδέχθηκε ένα δεύτερο, τη στιγμή που βουτήξαμε στο παγωμένο νερό. Κάναμε καταπληκτικό δέρμα, ένα λίφτινγκ φοβερό, αφού μουδιάσαμε από το κρύο, μα χαλάλι! 



Μετά το μπάνιο και πριν επιστρέψουμε σπίτι, περάσαμε από Σούνιο, το οποίο ως τώρα έβλεπα μόνο μέσα από φωτογραφίες στο διαδίκτυο και τα περιοδικά. Ένα σημείο μαγικό, το απόλυτο ησυχαστήριο! Το μόνο που ακούγαμε ήταν οι πέρδικες, που είναι μάλλον μόνιμοι κάτοικοι Σουνίου. Έκαναν σπίτι τους τον ναό του Ποσειδώνα και ήταν τόσο εξοικειωμένες με τον κόσμο, που σχεδόν πόζαραν μπροστά στους αμέτρητους φακούς.



Ήταν η δεύτερη ουσιαστική εκδρομή μας - μετά τη χειμερινή μας βόλτα στην Πάρνηθα - και λειτούργησε άκρως ψυχοθεραπευτικά! Είναι εκπληκτικές οι κατευναστικές ιδιότητες της θάλασσας... Απλά καταπληκτικές!



Βεβαίως, οι εκδρομείς που σέβονται τον εαυτό τους, κλείνουν τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις με παγωτό! Γι αυτό και κάναμε μια στάση στο Λαύριο για παγωτό ξυλάκι και γρανίτες, λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.


Το ίδιο βράδυ, έριξα μια ματιά στο facebook κι ήταν η οθόνη μου γεμάτη με εικόνες από μέρη ονειρεμένα, από μαγικές γωνιές της χώρας μας! Όλοι ανέβαζαν φωτογραφίες με αύρα καλοκαιρινή, νερά καταγάλανα, φρούτα εποχής, βουκαμβίλιες και αιγαιοπελαγήτικο λευκό.

Με την ίδια ανεβασμένη διάθεση γέμισα, τις ημέρες που ακολούθησαν, τα βάζα με λουλούδια σε έντονα χρώματα και την κουζίνα με φρούτα και λαχανικά της εποχής. Βέβαια, η χαρά δεν κράτησε πολύ, αφού η ψύχρα έκανε πάλι εμφάνιση και κόντεψε να μας χαλάσει τα σχέδια για το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά ευτυχώς το γλιτώσαμε οριακά.




Έμεινα τόσο πίσω, που δεν ξέρω πια τι να πρωτοευχηθώ κλείνοντας... Καλή εβδομάδα; Καλό καλοκαίρι; Καλό μήνα; 
Όλα μαζί!


Στέλνω την καλημέρα μου εκεί έξω, με την ευχή ν' αρχίσει να φέρεται ο Ιούνης σαν πραγματικός Ιούνης! Είναι καιρός να πετάξουμε από πάνω μας τα ζακετάκια!
Καλή εβδομάδα φίλοι μου! Το καλοκαίρι έρχεται κι επίσημα κι εύχομαι να 'ναι για όλους γεμάτο με εκδρομές, ταξίδια, δραστηριότητες κι αγαπημένους ανθρώπους!

Litsa


 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Καλά η φράση ''φεγγίζουμε σαν φωτεινές επιγραφές από την ασπρίλα'' με πέθανε, χαχαχααχα!!!
    Όντως η θάλασσα έχει ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες, ελπίζω να το θυμηθεί και ο καιρός και να μας αφήσει να χορτάσουμε καλοκαίρι γιατί δεν το βλέπω φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!!! Μπορεί να άργησες αλλά η ανάρτηση αυτή ήταν πλήρως απολαυστική με εικόνες από αγαπημένα μέρη και φυσικά πολύ πολύ χρώμα όπως άλλωστε συνηθίζεις!!!! Welcome back!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες φωτογραφίες!!! Πραγματικά ζήλεψα!! Εμείς αν και επαρχία (Αιτωλικό) ακόμα δεν το κάναμε το μπανάκι μας!!

    Πολλά φιλάκια,

    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός ο Ιούνης που δεν είναι Ιούνης όλους μας προβληματίζει! Άσε τα Σαββατοκύριακα τα κουτσουρεμένα που έχουν πάρτυ όταν δεν μπορούμε να πάμε και εκδήλώσεις των παιδιών όταν θέλουμε να πάμε στην θάλασσα! Μαγεία σου λέω! Χαχα! Υπέροχο το Σούνιο!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφες Καλοκαιρινές εικόνες, γεμάτες υποσχέσεις. Το Σούνιο όνειρο...τα αγόρια τρέλα! Ας έρθει επιτέλους να μας γεμίσει φως,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όμορφα πολυ!
    Καλο Καλοκαιράκι να έχουμε!
    Εμεις για να βγάλουμε τα ζακετακια πρεπει να έρθουμε Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ και ησασταν τοσο κοντα!!! Αλλη φορα αν ερθετε προς τα δω στειλε μηνυμα!!! Εχει πανεμορφα μέρη η Αττική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλοκαίριασε και είναι μαγικά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!