Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Το ανοιξιάτικο πάρτι των αγοριών

Άργησα να πάρω μπρος φέτος με το πάρτι των αγοριών. Για την ακρίβεια σκέφτηκα να το αποφύγω κιόλας! Συγγενείς δεν υπάρχουν πολλοί στην Αθήνα, τα ξαδερφάκια όλα μακριά, ο Ορφέας δεν έχει κάνει ακόμα φίλους, ε..., έκανα σενάρια κι εγώ με το φτωχό μου μυαλουδάκι. 
Σκεφτόμουν να καλέσουμε 2-3 φίλους του Φαίδωνα, έτσι για το καλό! Πριν δύο μήνες όμως, μια μέρα που τον παρέλαβα από το σχολείο, μου ξεκαθάρισε μέσα στο αμάξι, ότι φέτος θέλει ένα πάρτι μεγάλο, με πολλά παιδιά! Το καλύτερο απ' όλα τα προηγούμενα! Εμ, υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο εγώ... 
Άκυρα, λοιπόν, τα προηγούμενα πλάνα μου, οπότε άρχισα να σχεδιάζω καινούρια. Τι καινούρια δηλαδή, που μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω... Γι αυτό κατέληξα στο ότι το πάρτι δεν θα είχε φέτος συγκεκριμένο θέμα, αλλά θα ήταν απλά... ανοιξιάτικο. Επειδή στο μυαλό μου η άνοιξη είναι πολύχρωμη και λουλουδάτη, έβγαλα καθετί χρωματιστό από τα συρτάρια μου και άρχισα να στήνω το σκηνικό.
Ο στολισμός απλός. Μια γιρλάντα με σημαιάκια πάνω από το τραπέζι που φιλοξενούσε όλα τα εδέσματα και μια ακόμη γιρλάντα, φτιαγμένη από 'καραμελένια' κεράσια, που στόλισε το τραπέζι.


Δύο ημέρες πριν τη γιορτή, είχα ετοιμάσει τα σακουλάκια για τους φίλους των παιδιών, τα οποία περιείχαν διάφορα γλυκάκια κι ένα τρελομπαλάκι. Τα έκλεισα με πολύχρωμα πετσετάκια, πάνω στα οποία έγραψα ένα μήνυμα για τους μικρούς μας φίλους.


Αυτά πήραν θέση στο κέντρο του τραπεζιού, μαζί με όλα τα απαραίτητα σκεύη.


Το μενού ήταν και φέτος λίγο - πολύ το ίδιο με τα προηγούμενα. Διάφορα σνακ, μια ντουζίνα cupcakes με καραμελένια μάτια, μπουκιές μπανάνας με σοκολάτα, δαμάσκηνα γεμιστά με χαλβά και βουτηγμένα σε κουβερτούρα (συνταγή που είχα δοκιμάσει και πέρυσι), φράουλες στο ξυλάκι μαζί με σοκολατένιες κρέπες και βέβαια, διάφορα ζαχαρωτά και γλυκίσματα, που δεν λείπουν ποτέ από το μπουφέ, αφού χαρίζουν πάντα χρώμα και μια παιχνιδιάρικη νότα στο στήσιμο.


Και στα αλμυρά δεν έκανα πολλούς πειραματισμούς, αφού το μενού είναι δοκιμασμένο και πετυχημένο. Δεν έλειψαν τα τοστ, τα ζυμαρικά, τα κεφτεδάκια και η πιατέλα με τα λαχανικά-αλλαντικά-τυριά, που είναι σταθερή αξία κάθε χρόνο. 



Αυτό που δοκίμασα φέτος για πρώτη φορά, ήταν τα corn dogs, μάφινς με λουκάνικο, φτιαγμένα με καλαμποκάλευρο, μια συνταγή που βρήκα εδώ (κλικ).


Σε κάτι ντάκους, κάτι ξιδάτα κρητικά λουκάνικα, κάτι βολβούς, κάτι τυριά κλπ, που ετοίμασε ο Ανδρέας, ας μην αναφερθώ καλύτερα μέρες που είναι...

Και φτάνουμε στις τούρτες! Τους ρώτησα και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τι τούρτα θα ήθελαν και περίμενα (χαλαρή) την ίδια απάντηση: "εεε κάτι ωραίο!". Αμ δε! Όχι φέτος! Minions μου ζήτησε ο Φαίδωνας, Rabbits ο Ορφέας.
Και τώρα; Αποφάσισα ότι η μία τούρτα θα πρέπει να είναι δοκιμασμένη, οπότε έφτιαξα την αγαπημένη μας σοκολατένια τούρτα, με ένα απλό frosting, το οποίο χρωμάτισα κίτρινο με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Με δύο μπισκότα, τύπου oreo και δύο smarties, έφτιαξα τα μάτια. Με κας κας σε γκρι-λιλά (δεν είχα κάτι σε ασημί) έφτιαξα τα γυαλιά, ενώ τα μαλλιά (πέντε τρίχες), το στόμα και το λάστιχο των γυαλιών, τα σχημάτισα με καραμέλες από γλυκόριζα (liquorice).
Ευτυχώς, όταν ρώτησα τον Φαίδωνα με τι μοιάζει η τούρτα του, μου είπε με Μίνιον, οπότε ήταν ευχαριστημένος.



Στου Ορφέα την τούρτα πειραματίστηκα και δοκίμασα μια νέα συνταγή. Σε ελεύθερη μετάφραση, είναι ένας κομμένος κορμός δέντρου, με λουλούδια τριγύρω που προμηνύουν την άνοιξη και αφού η περίοδος που διανύουμε είναι πασχαλινή, τα rabbits και τα ζαχαρωτά καρότα, έδεσαν μια χαρά με το υπόλοιπο σκηνικό.



Τα αγόρια έσβησαν τα κεριά δυο και τρεις φορές, ενώ οι φίλοι τους, τους τραγούδησαν το γενέθλιο άσμα σε όλες τις γλώσσες, όπως συνηθίζεται...


Κάθε χρόνο, τις ζόρικες εκείνες ημέρες που ετοιμάζω το πάρτι των αγοριών, σκέφτομαι πάνω στην πίεση, ότι την επόμενη χρονιά θα το κάνω κάπου έξω. Αλλά κάθε χρόνο αλλάζω γνώμη και τελικά αποζημιώνομαι από την ευτυχία των αγοριών και από τους καλεσμένους, που έχουν πάντα έναν όμορφο λόγο να πουν!

Εδώ είναι έτοιμη μόνο η "γλυκιά" πλευρά του μπουφέ

Την επόμενη μέρα ήμουν για γέλια και για κλάματα. Το κεφάλι μου κουδούνιζε και ο αυχένας μου ήταν άκαμπτος. Με λίγα λόγια, βγήκε όλη η κούραση των προηγούμενων ημερών, μα και όλη η ικανοποίηση.



Κοίταζα τ' αγόρια με τις άκρες των ματιών μου να απολαμβάνουν και να επεξεργάζονται τα δώρα τους κι ήταν όλα τόσο ήσυχα. Εκείνοι τρισευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι κι όμως, "έπιασα" τον εαυτό μου σε μια στιγμή μελαγχολίας. 
Επτά ο μεγάλος και τεσσάρων ο μικρός. Μα πότε πέρασαν τα χρόνια...;

Σας ευχαριστώ για τις ευχές αγαπημένοι μου και σας εύχομαι με τη σειρά μου να περάσετε υπέροχα αυτές τις μέρες, να χαρείτε ανθρώπους αγαπημένους, ν' απολαύσετε τα ξεχωριστά μας έθιμα και να ζήσετε στιγμές μοναδικές.
Καλό Πάσχα!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

26 σχόλια:

  1. Αχ χαίρομαι που ο ''ξενοδόχος'' σε πρήζωσε τελικά γιατί το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! τρελάθηκα με τα χρωματιστά δαντελωτά χαρτάκια! και όλη αυτή η πολυχρωμία στην διακόσμηση πόσο ανοιξιάτικη! για τα φαγητά-γλυκά τι να πω??? με ενθουσιάζεις κάθε φορά και το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο ενώ ξέρω εκ πείρας ότι δεν είναι! να τα χαίρεσαι και πάλι τα παλικάρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Λίτσα!! Συγχαρητηρια για όλα!Πόσο σε καταλαβαινω οταν λες πως την επομενη φορα θα γινει καπου εξω ή χωρις κόσμο το πάρτυ...το ξεστομιζω 2 φορες το χρόνο και γω...!Εφτιαξες τοσα πολλα πραγματα...και τοσο ωραια ολα!!χιλια μπραβο, να τους χαιρεσαι
    Δωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι υπέροχες τούρτες!!! Είσαι καταπληκτική!!! Μου αρέσαν τρελά!!!! Να τα χαίρεσαι τα αγόρια σου και πάντα να περνάτε τόσο όμορφα!!! Λευκή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τι ωραία πράγματα έφτιαξες πάλι! Πολύ μου άρεσε το θέμα σας, σου έδωσε μεγάλη ελευθερία κινήσεων :-)
    Και έχεις γίνει ειδική κι εσύ στις τούρτες, μπράβο βρε Λιτσάκι! Και του χρόνου να είστε καλά να ξανα-γιορτάσετε! Να τα χαίρεσαι τα όμορφα τα αγόρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχάς να χαίρεσαι και τα δύο σου τα αστέρια Λιτσάκι! Αθήνα, Θεσσαλονίκη, δεν έχει σημασία, τα παιδιά βρίσκουν τον τρόπο να περνούν πάντα καλά και να προσαρμόζονται, εφόσον τους έχεις δώσει τα κατάλληλα εφόδια ( κι εσύ το έκανες πολύ καλά αυτό) Το πάρτυ σας έγινε εκπληκτικό και οι ετοιμασίες σου για άλλη μια φορά εμπνευσμένες!!! Χρόνια σας πολλά λοιπόν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίτσα μου είσαι φοβερή! Τι ωραίος μπουφές και τι καταπληκτική τούρτα!
    Πέρσι με ξεσήκωσες και έκανα τα αερόστατα. Φέτος μου πήρες τα μυαλά με την τούρτα Μίνιον! Πολύ εύκολη δείχνει!
    Να τους χαίρεσαι!!! Καλό Πάσχα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ τι ωραίο πάρτυ χαρούμενο και φωτεινό! Οι τούρτες φανταστικές. Το minion τα σπαει αδερφή μπράβο. Ο κορμός του τέλειου τύπου νομίζω όμως πως με κατενθουσίασε! Μπράβο λοιπόν και του χρόνου να τους χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λιτσάκι, να τους χαίρεσαι!!! Και έξω να αποφασίσεις να το διοργανώσεις κάποτε και πάλι θα βάλεις τις τσαχπινιές σου και θα το κάνεις μοναδικό! Είμαι σίγουρη. Πολύχρωμο το ανοιξιάτικο πάρτι σας και πανέμορφο. Έφερες την άνοιξη στις οθόνες μας καθώς εκεί έξω αργεί πολύ να έρθει.
    Οι τούρτες απλά καταπληκτικές! Έγραψες! Δεν ήξερα τι είναι ο/η/το Μινιόν, αλλά έμαθα (ούσα κοριτσιμαμά έχω μείνει λίγο πίσω με τα boys' staff).

    Καλό Πάσχα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ ομορφα ολα.χρωματα καταπληκτικα.οσο για τα εδέσματα ενα κι ενα.οι τούρτες καλύτερες και απο ζαχαροπλαστείου φαίνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία και χαρούμενα που είναι όλα!
    Λάτρεψα τις τούρτες σας!
    Πανέμορφες και οι δύο!
    Μπράβο βρε κορίτσι, έκανες πάρα πολύ όμορφα πράγματα πάλι!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΥΠΕΡΟΧΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΥΠΕΡΟΧΟ!! Πολυχρωμο και χαρουμενο και ανοιξιάτικο.. τελειο παρτι!!! Μπραβο Λιτσακι!! Μεγαλούργησες και φετος!!! Να τα χαιρεσαι τα αγορια σου!! Πολυχρονα και χαρουμενα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου Λίτσα και πάντα να μπορείς να τους δίνεις τοση χαρά! Πανέμορφα και πεντανόστιμα δείχνουν όλα, φαντάζομαι βέβαια και τον κόπο σου. Εγώ να πω την αλήθεια τα τελευταία χρόνια κάνω έξω τα πάρτυ τους αλλά σίγουρα το να τα ετοιμάζεις όλα μόνη σου σου δίνει άλλη ικανοποίηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά στα αγόρια σας τα μεγάλα και... Καλή ανάρρωση στη μαμά :)
    Πώς τα καταφέρνετε και κάνετε τέτοιες υπερπαραγωγές ειναι φοβερό. Μπράβο & πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παρα πολυ ωραίο το παρτυ σου συγχαρητήρια, να σε ρωτήσω απο που τα πήρες αυτά τα ωραία σακουλάκια με τερατάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχα όλα, συγχαρητήρια, άξιζε ο κόπος και η κουραση, σουπερ ο στολισμος, οι τουρτες, τα εδεσματα, όλα καταπληκτικά! Να τους χαιρεσαι και να είσαι κι εσυ γερή να τους γιορτάζεις καθε χρονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τους χαίρεστε, πάντα τρισευτυχισμένοι σε όλη τους τη ζωή! Υπέροχο το πάρτι σας, πολύχρωμο και διασκεδαστικό! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...."Wedding planer" movie with Jennifer Lopez, should give you insperation to go one step higher.....because you have a fantastic talent.....love u......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά, τι να πρωτοσχολιάσω;; Το πόσο δημιουργικά και εμπνευσμένα είναι όλα; Το πόσο ταλαντούχα είσαι; Ή το πόσο λαχταριστά φαίνονται;;;; Πραγματικά υπέροχες ιδέες! (Οι κρέπες σε σουβλάκι και οι σακκούλες με τα δωράκια τα αγαπημένα μου!!)

    Να τους χαίρεσαι!!


    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νταξει Λίτσα, έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! Πόσο δημιουργική είσαι θεέ μου, πόσο χρυσοχέρα; Ηθελα κι εγώ να έρθω στο πάρτι των παιδιών, γιατί δεν με κάλεσες; Παιδάκι δεν είμαι κι εγώ; Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω! Τις τούρτες; Τα σακουλάκια των παιδιών; Το τόσο φωτεινό σπίτι σου; Να σας ζήσουν, να τα χαίρεστε, να είναι πάντα υγιείς. Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Την είχα διαβάσει την ανάρτηση αλλά δεν είχα σχολιάσει! Υπέροχο το πάρτυ! ¨Ηδη κράτησα κάποιες φώτο για ιδέες στο pinterest! Να τους χαίρεσαι! Πάντα χαρούμενοι, δραστήριοι, καλλιτεχνικοί και χαμογελαστοί να είναι!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καταπληκτικά όλα!!! Η τούρτα rabbits τέλεια!! Που βρήκες τα καροτάκια ζαχαρωτά αλήθεια; Και τις χρωματιστές δαντέλες για τα δωράκια; Μια άλλη party freak μάνα!!!~!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ευχαριστώ πολύ! Λοιπόν τα καροτάκια ήταν από το Marks and Spencer-food (τα είχε βγάλει για το Πάσχα) και οι δαντέλες είναι από το Happy Teapot. Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.happyteapot.gr/el/mini-doilies
      Καλές δημιουργίες ;-)

      Διαγραφή
  22. τι να πω, πολυ ομορφες ιδεες. Να χαιρεσαι τα παιδακια σου και να δυνεχισεις να εισαι δημιουργικη. Για πεσμου ομως, τα ματακια στα muffins που τα προμηθευεσε; ειναι βρωσιμα; Επισης οι θηκουλες απο τα λουκανικοπιτακια; Ειπα να μην προσκαλέσω τις μαμαδες της κορη μου για brunch να ειμαι λιγο πιο cool αλλα οι ιδεες σου με ξεσηκωσαν. maria by beautyharmonyblog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύχρονοι και οι 2 να τους χαίρεστε και στα 100 !!! Να είναι πάντα υγιείς και χαρούμενοι, ο μπουφές σου φανταστικός όπως πάντα άλλωστε μπράβο και σε εσένα για το κουράγιο σου και την υπομονή σου καλλιτέχνης !!!
    από :xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύχρονοι και οι 2 να τους χαίρεστε και στα 100 !!! Να είναι πάντα υγιείς και χαρούμενοι, ο μπουφές σου φανταστικός όπως πάντα άλλωστε μπράβο και σε εσένα για το κουράγιο σου και την υπομονή σου καλλιτέχνης !!!
    από :xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!