Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο ξεκίνημα...

Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με λαχτάρα. Ήμουν σίγουρη ότι θα περνούσαμε υπέροχα, ακόμη κι αν δεν πηγαίναμε πουθενά. Τελικά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα είχα προγραμματίσει - τι παράξενο!!
Μια επαγγελματική πρόταση που έγινε στον Ανδρέα ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά της καθημερινότητάς μας κι έπρεπε να πάρουμε μια σοβαρή απόφαση και άμεσα. Μετά από τεράστια άρνηση, πολλές σκέψεις, αρκετή ανασφάλεια και άπειρες συζητήσεις, αποφασίσαμε να πούμε το μεγάλο "ναι", γιατί οι καιροί σηκώνουν ρίσκο, ξεβόλεμα, νέα ξεκινήματα και πίστη στον εαυτό μας.
Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Ότι μετακομίζουμε στην Αθήνα. Είμαι σίγουρη ότι κάποιοι σκεφτήκατε "αμάν βρε Λίτσα και νομίσαμε ότι πας Αυστραλία", αλλά πιστέψτε με, η Αθήνα φαντάζει Αυστραλία στα δικά μου μάτια... Μου είναι παντελώς άγνωστη, μου είναι τεράστια και γνωρίζω ελάχιστο κόσμο εκεί. Έτσι πίστευα δηλαδή, μέχρι που έβαλα κάτω τα δεδομένα και διαπίστωσα ότι πέρα από λίγους συγγενείς, έχω τελικά και φίλους εκεί, οι οποίοι μόλις έμαθαν τα νέα, μου στάθηκαν, μου έλυσαν όλες τις απορίες, με συμβούλευσαν κι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον, μα και χαρά.
Αμέσως μετά την απόφασή μας, άρχισε ο Γολγοθάς. 
Ο Ιούλιος με βρήκε να γεμίζω κούτες παρέα με τα παιδιά. Είδα το σπίτι μας σταδιακά ν' αδειάζει και όλα όσα έφτιαξα με αγάπη και μεράκι, να μπαίνουν προσεκτικά σε χαρτόνια.
Βέβαια, έχει και τα καλά της η μετακόμιση, αφού ξεσκαρτάρεις και ξεκαθαρίζεις όλα σου τα υπάρχοντα, μιας και κάθε αντικείμενο περνά ξανά από τα χέρια σου. Κάπου διάβασα, ότι το πρώτο βήμα για μια καλή οργάνωση, είναι ένας τεράστιος σκουπιδοτενεκές! Ε ναι, είναι πραγματικότητα... Πέταξα πολλά και χάρισα άλλα τόσα!

Η shabby γωνιά
Το μικρό μου εργαστήρι
Το γραφείο μου
Το αγαπημένο μου ντουλάπι
Τα πολύχρωμα καλαμάκια

Ο Αύγουστος, κατά τον οποίο ο μισός πληθυσμός της πόλης έλειπε, μας βρήκε να αναζητούμε νέα στέγη στην Αθήνα, όπου μετά από πολλές απογοητεύσεις και απεριόριστο άγχος, καβγάδες, τηλεφωνήματα, σκέψεις, ενδοιασμούς και άλλα τέτοια όμορφα, την βρήκαμε!
Ο Σεπτέμβρης μας βρήκε πελαγωμένους, αφού ακόμη όλα είναι στον αέρα κι εμείς έχουμε ένα πρωτάκι που περιμένει την 11η Σεπτεμβρίου με λαχτάρα! Ναι, το Φαιδωνάκι θα πάει πρώτη τάξη κι εμείς δεν ξέρουμε καλά-καλά προς τα που πέφτει το σχολείο του! Είμαστε όμως αισιόδοξοι, ακόμη και χαρούμενοι τώρα πια, παρόλο που αφήνουμε πίσω μας αγαπημένους συγγενείς, φίλους και... τη θάλασσα. 


Αυτό το δώρο, την πολυτέλεια του να περπατάς δύο λεπτά από το σπίτι σου και μπροστά σου ν' απλώνεται το απέραντο μπλε. Ναι θα μου λείψει πολύ, μα είμαι σίγουρη πως θα βρούμε μέρη πολλά και σπουδαία να κάνουμε τις βόλτες μας. Πάντα πίστευα ότι ο άνθρωπος είναι φύσει ανήσυχος. Πρέπει να γυρίζει, να ταξιδεύει, να γνωρίζει, να δοκιμάζει, να γεύεται. Αυτό προστάζει η φύση του και νομίζω πως τελικά ο Ανδρέας κι εγώ, παρά τους ενδοιασμούς μας, το καταφέρνουμε ως τώρα καλά, έστω κι αν οι αρχικοί λόγοι που μας παρακινούν, είναι επαγγελματικοί. Όμως αυτοί οι επαγγελματικοί λόγοι, μας ταξίδεψαν σε μέρη, που πιθανόν να μην βλέπαμε ποτέ.
Κι αν οι σημερινές φωτογραφίες κρύβουν μια μελαγχολία, δεν πειράζει. Πάμε για άλλα, για καινούρια, φρέσκα, λαμπερά κι αστραφτερά. Κι αν το άγχος της μετακόμισης είναι μεγάλο και η ανακατωσούρα αναπόφευκτη, πάλι δεν πειράζει. Πάμε να γεμίσουμε με αναμνήσεις ένα νέο σπίτι, να διακοσμήσουμε  φρεσκοβαμμένους τοίχους, να περπατήσουμε σε άγνωστα σοκάκια, να εξερευνήσουμε καινούριες περιοχές, να αντικρίσουν τα μάτια νέες εικόνες. 
Κι αν χαθώ για λίγο καιρό ακόμη, τώρα ξέρετε γιατί. Είναι που ο χρόνος πιέζει πολύ, είναι που πρέπει να μπουν όλα σε τάξη, να βρούμε τους ρυθμούς μας, να αποκτήσουμε και πάλι πρόσβαση στο internet, να μάθουμε να κινούμαστε σε μια πόλη εντελώς άγνωστη.
Λίγο χρόνο ακόμη αγαπημένοι μου, λίγο ακόμη κι επανέρχομαι...
Ως τότε εύχομαι σε όλους εσάς και στα μικρά σας καλή σχολική χρονιά και ναι, θα τολμήσω να ευχηθώ και καλό φθινόπωρο. Που και που μάλιστα, θα τα λέμε και εδώ!
Καλό ξεκίνημα σε όλους μας!

Υ.Γ. ευχαριστώ όλους εσάς που μας βοηθήσατε τον τελευταίο καιρό, μας σταθήκατε, μας πηγαινοφέρνατε, μας φιλοξενήσατε, μας συμβουλεύσατε, μας απαντήσατε σε άπειρα ερωτήματα, μας εμψυχώσατε, μας στηρίξατε, μας φέρατε σε επαφή με ανθρώπους. Ξέρετε εσείς... Ευχαριστούμε!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

49 σχόλια:

  1. Καλωσορίσατε λοιπόν!
    Εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε κατ' ευχήν και θυμήσου πως υπάρχουν κι άλλοι φίλοι που θα χαρούν πολύ να βοηθήσουν, να πιουν ένα κρασί μαζί σας, να βάλουν ένα χεράκι στην εγκατάστασή σας εδώ...
    Μην διστάσεις ... θα χαρώ πολύ!
    (Σου στέλνω τηλέφωνα με προσωπικό μήνυμα στο facebook)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιτσάκι, τι νέα!!! Δεν είχα ιδέα!
    Κάθε αλλαγή, μια καινούργια αρχή.
    Όλοι θέλουν την προσαρμογή τους σε νέα δεδομένα και εύχομαι να πάνε όλα καλά.
    Μα δε θα πάνε από μόνα τους, εσείς θα τα πάτε!
    πολλά φιλιά και ξέρεις, ότι χρειαστείς για το σπίτι, εδώ είμαι :)

    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή στην νέα σας πόλη και στη νέα σας ζωή! Για μένα η πορεία ἠταν αντίστροφη, καθώς άφησα την Αθήνα για την Καβάλα, αλλά καταλαβαίνω και το άγχος και την αρχική ανασφάλεια απόλυτα. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε κατ᾽ ευχήν και σίγουρα θα συναντήσεις πολλούς νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους!
    Καλή αρχή και στα πρωτάκια μας! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή αρχη εκει κατω Λιτσακι!! Ολα θα πάνε καλα!! Περιμενουμε νεα σου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το καλό....! Κι αν ήδη εγκατασταθήκατε... με το καλό να ξεκινήσετε! Να ξεκινήσετε να απολαμβάνετε τη νέα σας ζωή στην όμορφη αυτή πόλη! Ξέρω, ξέρω, η Θεσσαλονίκη δεν μπαίνει δέυτερη, ούτε για μένα, αλλά πίστεψε με, το νιώθω, η Αθήνα είναι όμορφη όταν ξέρεις πως να την ζήσεις... είναι πολύ Ελληνική! Μακάρι να σας έρθουν όλα βολικά, Καλή σχολική χρονιά στο Φαίδωνά σου και σε εσάς...
    Υ.Γ. : Η Ερμιόνη, απέχει μόλις δυόμισι ώρες οδικώς από Αθήνα. Οπότε μόλις είστε έτοιμοι για μία εξόρμηση, σας περιμένουμε... Γιατί, καλοί οι φίλοι εκ των Αθηνών, μα κι εμείς της κοντινής σας πια επαρχίας έχουμε πολλά να σας δείξουμε...! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιτσακι μου σε καταλαβαινω. Ειχα κι εγω μια παρομοια συζητηση με τον αντρα μου τωρα το καλοκαιρι.....μονο που η δικη του προταση ηταν για Ντουμπαι!!!!! Με ειχε πιασει το στομαχι μου απο την στενοχωρια. Τελικα ομως οχι απλα ειπα το ναι, αλλά παρακαλουσα και να παμε. Εγω που λατρευω το κρυο, το πρασινο και τα βουνα ειπα "ναι" στο Ντουμπαι (για οικονομικους λογους οπως θα φανταζεσαι). Τελικα βεβαια δεν προεκυψε να παμε και ειμαστε ακομη εδω.

    Καθε αρχη και δυσκολη αλλα ειμαι σιγουρη οτι μετα απο λιγο χρονο που θα βολευτειτε, θα αρχισετε να επενδυετε συναισθηματικα στο καινουριο μερος και θα το αγαπησετε. Κι οταν αγαπαμε κατι, βρισκουμε πολλες ομορφιες σε αυτο.

    Καλο κουραγιο σας ευχομαι. Ευχομαι ολοψυχα να κανει πολλους καινουριους φιλους ο Φαιδωνακος, να εχει καλους δασκαλους και ολα θα μπουν σε μια ταξη σιγα σιγα. Οσο για το νεο σπιτι, δεν ανησυχω καθολου. Θα το κανεις κουκλιστικο, ειμαι σιγουρη :)

    Καποτε μου ειχε δωσει μια υπεροχη καρτα η αδερφη μου, οταν εφευγα για Ρουμανια που εγραφε αυτο....


    "Endings are never easy.
    Even when
    they are necessary
    and for the best.
    They can still leave you
    feeling sad and confused.
    But now you face
    a new beginning,
    and that can be really exciting.
    All the things you've learned
    from experience will make you
    a stronger person
    as you begin this new phase
    of your life
    And I think that very soon
    you'll realize
    that the best
    is truly yet to be"
    Linda Lee Elrod


    Ολα θα πανε καλα Λιτσα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και χαιρομαι για εσας, δεν σου κρυβω πως στεναχωρηθηκα που αφησατε τη Θεσσαλονικη μας, γιατι ετσι ειχα πιθανοτητες να σε γνωρισω κι απο κοντα...

    Καλη αρχη Λιτσα, ξερω απο μετακομιση-νεα πολη-σπιτι-γειτονια-σχολειο-φιλους και ολο το πακετο...Πως ειναι οταν τα αναζητας και πως ειναι οταν πρεπει και να τα αφησεις...The end is the begining και ειναι πολυ σοφο αυτο....

    Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναμένουμε την κάθοδο της οικογένειας! Έχουμε σχέδια για σένα.. είπαμε! Τακτοποιηθείτε με το καλό και θα δεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Λίτσα και καλώς ήρθες!!! Εύχομαι μόνο τα καλύτερα σε σένα και την οικογένεια σου! Είναι χάος η Αθήνα...μα κάπου εδώ τριγύρω βρισκόμαστε όλοι.......!!! Καλή προσαρμογή και καλή αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοίτα που έχω ανάμεικτα συναισθήματα.

    Νιώθω τη θλίψη σου και καταλαβαίνω πως νιώθεις αφήνοντας την πόλη, στην οποία φαινόταν ότι έχετε ζήσει ευτυχισμένη.
    Είναι αυτές οι στιγμές στη ζωή μας, που μπορεί να μας ξεβολεύουν, να μας αναγκάζουν να αφήσουμε πίσω όμορφα, αλλά με τον καιρό θα φέρουν ακόμη καλύτερα.

    Η ζωή στην Αθήνα είναι σίγουρα διαφορετική, όμως σου προσφέρει πολλές δυνατότητες και με την αγάπη που έχετε ως οικογένεια και το γεγονός ότι είσαι τόσο φωτεινός και θετικός άνθρωπος, είμαι σίγουρη ότι θα ανακαλύψετε νέες χαρές, νέα μέρη και θα έχετε μια ζωή εξίσου ευτυχισμένη.

    Δεν θα κρύψω ότι ενδόμυχα χαίρομαι που θα είσαι κοντά μας και θα έχουμε κάποιες περισσότερες πιθανότητες να συναντηθούμε.

    Μόλις τακτοποιηθείτε και ξεκουραστείς, θα δεις ότι όλα μπορούν να γίνουν ακόμη πιο όμορφα.
    Και μετά...αν το σκεφτείς, τα Σαββατοκύριακα δικά σας και η Θεσσαλονίκη λίγες ώρες δρόμος.

    Σε φιλώ πολύ!

    Καλή Δύναμη, καλή αρχή και εννοείται ότι εάν χρειάζεσαι κάτι, εδώ είμαστε!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί υπέροχα νέα Λίτσα μου! Καλή αρχή, πολλή όρεξη για νέες βόλτες, ψαξίματα και εξερευνήσεις! Η Αθήνα κρύβει και ομορφιές... Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή δύναμη! Εύχομαι κάθε ευτυχία στην καινούρια σας ζωή. Όλα τα δύσκολα σε λίγο θα φαντάζουν εύκολα καθώς θα μπουν στο παρελθόν. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό!!!!!

    Καλή αρχή στον μικρό Φαίδωνα και καλό κουράγιο σε εσάς!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω τι να πω; Καλή αρχή, καλό ξεκίνημα, καλή δύναμη, ετοιμάσου με την πρώτη ευκαιρία ερχόμαστε, μα...δεν ήθελα ούτε την ανάρτηση να διαβάσω γιατί ήδη μου λείπεις...αδερφούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλό ξεκίνημα!
    Από την εμπειρία μου ,είναι καλό που τα παιδάκια σου είναι μικρά ,θα προσαρμοστούν πιο εύκολα ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά...
    Καλή δύναμη Λίτσα!
    Καλή χρονιά στο πρωτάκι σου!
    Φιλιά...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΣΟΥ <3 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΙΑΡΗ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΣΑΛΟΝΙΚΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ,ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλώς ορίσατε Λίτσα μου στην Αθήνα. Η Αθήνα είναι μια πόλη που όσο την μισείς άλλο τόσο την αγαπάς. Εύχομαι σε όλους σας καλή αρχή σε ότι κι αν κάνετε και αν χρειαστείς οτιδήποτε μην διστάσεις να μου το ζητήσεις. Ξέρω πως θα έχεις πολλούς ανθρώπους να σε βοηθήσουν, ένας ακόμη δεν πειράζει. Στο λέω από εμπειρία γιατί δυό φορές στη ζωή μου έχω αλλάξει πόλη και ξέρω πως νιώθεις! Την καλημέρα μου και όλα καλά να σου πάνε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λιτσάκι μου ευχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά! Είμαι σιγουρη πως γρηγορα θα προσαρμοστείτε όλοι. Σκέψου,πως πολύς κοσμος φευγει κι άλλος τόσος παρακαλάει να φύγει από την πατρίδα μας.Να εισαστε καλά και περιμένουμε νέα σου. Φιλιά πολλά και καλή χρονιά στο παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λιτσάκι μου σαν να ένιωσα το σφίξιμο στην καρδιά σου! Το έχω κάνει αυτό πολλές φορές! Η οικογένεια είναι το μοναδικό που μου λείπει... την Αθήνα την αγάπησα... δεν γυρνάω πίσω! Ωστόσο, ο κάθε άνθρωποις είναι διαφορετικός. Είμαι σίγουρη όμως πως με θετική ματιά θα την αγαπήσεις κι εσύ! Αν και τα νότια προάστια είναι καλύτερα... τέλος πάντων,χεχε!!!! Σε περιμένουμε σίγουρα από κοντά να τα πούμε!!!! Σε φιλώ πολύ πολύ! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν είναι αυτό το τέλος, είναι μια ακόμα νέα αρχή………Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή άλλαζε και για εμάς η ζωή και η καθημερινότητα. Εμείς βέβαια επιστρέφαμε σπίτι, στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Κάθε νέα αρχή σηματοδοτεί νέες εμπειρίες, νέες καταστάσεις, δεν πρέπει να τις φοβόμαστε τις αλλαγές αλλά να τις αγκαλιάζουμε γιατί είναι κομμάτι της ζωής μας. Εύχομαι καλή αρχή και πολλές πολλές όμορφες και δημιουργικές στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έτσι είναι στην αρχή..., νιώθεις θυμό, απόρριψη, άρνηση, έπειτα καταλαγιάζουν όλα μέσα σου... κι έρχεται η εξοικείωση, ο χρόνος που ξεθωριάζει το παρελθόν, η πρόκληση του νέου, η αποδοχή και μετά αρχίζουν τα όνειρα..., όλα φαίνονται καινούρια, προς εξερεύνηση, αναζήτηση και κοιτάς πάντα ψηλά... και δε σταματάς να ονειρεύεσαι!!!! Τα καλύτερα τώρα έρχονται, Λίτσα! Καλή προσαρμογή, καλό νέο ξεκίνημα, δυναμικό όσο ποτέ άλλοτε!!!! Καλή νέα σχολική χρονιά και για το πρωτάκι σας, για όλους σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή αρχή!!! ¨Εχω καιρό να σε παρακαλουθήσω οπότε δεν ήξερα τα νέα δεδομένα!!
    Για οτιδήποτε χρειαστείς μη διστάσεις να μου πεις! Θα χαρώ πολύ να σε ξαναδω και αν μπορώ να σε βοηθήσω.
    Καλή δύναμη και με το καλό.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. The best is yet to come!
    Καλή αρχή και ολα να σας έρθουν βολικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ω!!! Αυτό κι αν είναι είδηση! Λίτσα μου σίγουρα μια τέτοια αλλαγή δεν είναι εύκολη αλλά σίγουρα έχει την γοητεία του καινούριου. Να σου πω την αλήθεια, προσωπικά χάρηκα λίγο γιατί θα σ'έχουμε κοντά μας...χαχα. Εννοείται πως ό,τι χρειαστείς να επικοινωνήσεις μαζί μου. Έχεις αρκετούς φίλους εδώ απ'ό,τι κατάλαβα, αλλά άλλος ένας ποτέ δεν έβλαψε. Θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά με την πρώτη ευκαιρία!!! Γιούπι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μέσα από την καρδιά μου ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!!!
    Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις τέλεια και στην Αθήνα!
    Άλλωστε...home is where your story begins!
    Καλή τύχη Λίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λιτσάκι, καλή αρχή!!!!!!
    Θα την λατρέψετε την Αθήνα, μη στεναχωριέσαι γι αυτό.

    Είναι μάγισσα η Αθήνα και θα σε πλανέψει Λιτσάκι, να το θυμάσαι αυτό!

    Εγώ που απομακρύνθηκα από αυτή μου λείπει, μου λείπει πολύ και την αγαπώ.Θα το δεις θα την αγαπήσεις κι εσύ!

    Κι έχει τόοοοοοοοοοσα πράγματα να κάνεις εκεί.Και θάλασσα έχει, μη το ξεχνάς, και ιστορικές περιοχές έχει και όμορφες καλλιτεχινκές γωνιές έχει και αμέτρητα μέρη να δείτε έχει...

    Εγώ να ξέρεις σε ζηλεύω....Έζησα αυτό που ζείς εσύ πριν 2 χρόνια ακριβώς..και δυστυχώς εδώ που είμαι εγώ δεν παίρνεις το αυτοκίνητο να "πεταχτείς" να δείς φίλους αγαπημένους και συγγενείς, όπως θα μπορείτε να κάνετε εσείς.

    Θα περιμένουμε τα νέα σου!
    Μια γλυκιά και όμορφη αρχή σας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λίτσα μου καλή αρχή σου εύχομαι και καλή δύναμη σε όλα!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλή αρχή και δύναμη εύχομαι! Ενωμένοι θα βγείτε κερδισμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλή αρχή Φραουλίτσα!!!ολα να τα βρείτε καλυτερα απο οτι τα φαντάζεστε!!!!κουράγιο στη μετακομιση και υπομονή σε όλους για την προσαρμογη σας στην Αθήνα!!!!!!καλή σχολικη χρονια στο μικρό σου και στον αντρα σου για την νεα δουλεια του !!!!!!!!
    Εισαι τόσο θετικος ανθρωπος που όλα όμορφα θα ειναι για σένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεννήθηκα στην Αθήνα και έφυγα από αυτή για 13χρονια... Την αγαπούσα τόσο που ξαναγύρισα για.. Η ζωή όμως τέσσερα χρόνια μετά με πήγε στη Κύπρο λόγο δουλειάς του Νεκ. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο ευτυχισμένη νιώθω όταν κατεβαίνω και βολτάρω στα μέρη που αγαπώ!!! Είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψεις μόλις αρχίσεις να την γνωρίζεις. Έχεις τόσες πολλές επιλογές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Welcome to Athens...
    εμεις απο την άλλη ονειρευόμαστε να πάμε να ζήσουμε στην ήρεμη επαρχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όλα θα πάνε καλά γλυκιά μου, όπου η οικογένεια σου η..πατρίς..Σε νοιωθω απόλυτα, μη ξεχνάς εγώ έφυγα κάποτε για ξένη πατρίδα..βέβαια εγώ δεν άντεξα μακριά από τη πόλη μου..γύρισα ..εσύ όμως να κάνεις ότι είναι καλό για τον άνδρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εύχομαι ότι καλύτερο σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα Λίτσα μου!
    Ήθελε πολύ θάρρος μια τέτοια απόφαση, αλλά πιστεύω ότι θα αποζημιωθείτε στο μέλλον.
    Προσωπικά χαίρομαι που θα σε έχω πια τόσο κοντά μου, μιας που είσαι από τα άτομα που θα ήθελα πολύ να γνωρίσω από κοντά και τώρα αυτό μοιάζει πιο εφικτό!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λιτσάκι μου, σας εύχομαι καινούργια αρχή! Και κυρίως στο πρωτάκι σας που κάνει μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή του σε πολλά επίπεδα. Πόσο στεναχωριέμαι που χωρίζεις και με την αδελφή σου! Σας νιώθω βρε κορίτσια! Τον ζω κι εγώ αυτόν το χωρισμό καθημερινά τολμω να πω! Αλλά εσείς ξέρετε από τέτοιου είδους χωρισμούς. Έτσι δεν είναι; Καλά συμμαζέματα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλώς μας ήρθες! Είναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις ζωή αλλά πιστεύω οτι αν βλέπεις τα πράγματα από την θετική τους πλευρά η ζωή σου χαμογελάει και σου δειχνει καινουργιους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πωπω, αυτό δεν περίμενα να το δω στην σημερινή σου ανάρτηση είναι η αλήθεια. Πριν από 4-5 χρόνια είχα βρεθεί κι εγώ στο ίδιο δίλλημα μόνο που αφορούσε την δική μου επαγγελματική εξέλιξη αλλά δεν συμβάδιζε με αυτην του συζύγου μου και με τις ανάγκες της οικογένειας τότε. Τελικά σε μας ήρθαν έτσι τα πράγματα ώσπου πήραμε την απόφαση να μην φύγουμε. Τώρα θεωρώ οτι ήταν η σωστή . Εφόσον το πηρατε απόφαση σημαίνει ότι είναι για το καλύτερο, διαφορετικά να είσαι σίγουρη ότι θα γινόταν "κάτι" που θα σας εμπόδιζε. Άρα είναι για καλό. Είμαι σιγουρη ότι κι εκεί θα βρείτε τους ρυθμούς σας και η Αθήνα έχει σαφώς πολύ περισσότερες επιλογές. Καλη προσαρμογή σας εύχομαι στα νέα σας ξεκινήματα και για εσάς και για τα παιδάκια σας. Ευκαιρία για αλλαγές βλέπω και να μας γνωρίσεις κι εμάς την Αθήνα μέσα από τα δικά σου μάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πιστεύω πολύ στις αλλαγές και πάντα θεωρώ πως γίνονται για καλό.Έχει και η Αθήνα τα καλά της και σιγά σιγά θα τα βρείτε. Καλή αρχή λοιπόν και μην νομίζεις ότι είσαι μόνη! Τόσες μπλοκοφίλες μένουμε εδώ! ¨Ένα σφύριγμα και φτάσαμε.
    Φιλιά^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλή σχολική χρονιά για τον μικρούλη σου!!!!!Καλή αρχή και όλα να πάνε κατ'ευχήν στο νέο ξεκίνημα!!!!!Πράγματι η Ζωή θέλει προκλήσεις και εμπειρία για να την ζήσεις!!!!Σας εύχομαι όλα να πάνε κατ'ευχήν και γρήγορη προσαρμογή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλή αρχή στη νέα σας ζωή Λίτσα και καλή χρονιά στον μικρούλη σας!!! Ναι, η ζωή θέλει νέα ξεκινήματα, τόλμη, αισιοδοξία, υπομονή και επιμονή κι εσείς τα έχετε όλα αυτά!!! Καλό ξεκίνημα λοιπόν!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εύχομαι όλα να σας πάνε καλά και γρήγορη προσαρμογή!! Καλή σχολική χρονιά για τον μικρο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ήθελε κότσια να πάρετε μια τέτοια απόφαση και φάνηκε πως τα έχετε:)
    Δεν έχω βρεθεί στη θέση σου Λιτσάκι για να νιώσω τα συναισθήματά σου, αλλά νιώθω τη θλίψη σου και καταλαβαίνω πόςο δυσκολο είναι να αφησεις την όμορφη αυτη πόλη για να έρθεις εδω κάτω στην τσιμεντούπολη. Είμαι σίγουρη ομως πως θα ανακαλύψεις σύντομα της ομορφιές της Αθήνας(sweet alchemy..... γκουχού γκουχού), θα πιείς πολλά καφεδάκια με όλους εμάς τους αναγνώστες-φίλους που σε αγαπάμε και φυσικά θα χτίσειτε με τους άντρες σου καινούριες αναμνήσεις στη νέα σας φωλίτσα γιατί όπως λέει και μια αγαπημένη μου φίλη blogger....home is where your story begins:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Λιτσάκι, επιτέλους σχολιάζω :) Καλή σχολική χρονιά στον Φαιδωνάκο! :) Για τα υπόλοιπα, ξέρεις από την αρχή χάρηκα που θα είμαστε κοντά, έχουμε πλάνα είπαμε! χεχε Αλλά δεν σου κρύβω ότι από την μέρα που το έμαθα, σκέφτομαι πόσο δύσκολη πρέπει να είναι αυτή η αλλαγή και στέκομαι σεένα και μόνο λόγο. Την απόσταση με την αδερφή σου. Δεν το έχω ζήσει, αλλά μου φαντάζει πολύ δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά, την αδερφή σου δίπλα σου και ξαφνικά να σε χωρίζουν τα χιλιόμετρα και από εκείνη. Από την άλλη, κοίτα τι τυχερή που είσαι! Πας σε μια άγνωστη πόλη με μια τεράστια αγκαλιά ανθρώπων που είτε σε θέλουν στη ζωή τους (βάλε με σε αυτό το γκρουπ :P), είτε θα χαρούν πολύ να σε γνωρίσουν και από κοντά! Ουάου! Πόση ευλογία βρε Λιτσάκι! Θα δεις...όλα για καλό είναι <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σε διαβάζω πολύ καιρό, μα δεν είχα φανταστεί πως θα σε γνώριζα τυχαία και μάλιστα στην Αθήνα!!! Σου ευχήθηκα λοιπόν πρώτα εκ του σύνεγγυς, καλή προσαρμογή στο χάος μας :))) Θα σου ευχηθώ και γραπτώς λοιπόν, να πάνε όλα παραπάνω από καλά για την υπέροχη οικογένεια σου! Ξέρω πως έχεις πολλούς ανθρώπους έτοιμους να σταθούν πλάι σου, μα να ξέρεις πως είμαι κι εγώ εδώ για ότι χρειαστείς! Έστω και αν ξεμείνεις από ζάχαρη, μιας και είμαστε γειτόνισσες :))) Όλα θα πάνε καλά, γιατί είσαι ένας γλυκύτατο κορίτσι!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παρακολουθώ εδω και καιρό το μπλογκ σου κι ας μην πολυγράφω :) καλη διαμονή στην πολη μας. Μέσα στο χάος της και στους δύσκολους ρυθμούς κρύβει πολλους θησαυρους αρκει να το ψαξεις :) ολα θα πανε καλα
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλώς μας ήρθες λοιπόν! Καλή αρχή στον μικρό σου που είναι πια μεγάλος και καλή δύναμη! Η θετική σου σκέψη είναι η πολυτιμότερη βοήθεια σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Ελπίζω σύντομα να βρείτε το ρυθμό σας και να ανακαλύψετε κι εδώ όμορφα μέρη για τις βόλτες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!