Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ώρα για περιποίηση!

Ας μιλήσουμε για ομορφιά ή πιο σωστά... για περιποίηση! Γιατί ωραία η διακόσμηση και οι κατασκευές, ωραίες και οι συνταγές, αλλά τίποτα δεν γίνεται αν δεν νιώθουμε όμορφες!
Παλιότερα, λοιπόν, ήμουν σωστή κοκέτα. Από αυτές που ακόμη και για μια βόλτα στο περίπτερο, περνούσαν με ένα ρουζ το μάγουλο ή με lip gloss τα χείλη. Αυτό άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη, όταν... ναι, σωστά μαντέψατε! Όταν μπήκαν στη ζωή μου ο Φαίδωνας κι ο Ορφέας, οι οποίοι δεν μου άφησαν ούτε ίχνος ελεύθερου χρόνου. Έβγαινα από το σπίτι δίχως να προσέχω καν τι φοράω και με το μαλλί πιασμένο όπως να ΄ναι. Όταν αρχίσαμε να μπαίνουμε σε πρόγραμμα, είχα ένα μικρό περιθώριο ελεύθερου χρόνου, αλλά ήμουν τόσο κουρασμένη που το τελευταίο που μ' ενδιέφερε ήταν η διεξοδική περιποίησή μου. Λίγο καιρό αργότερα, είχα ακόμη περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αλλά καθόλου διάθεση! 
Τώρα πια, με τον Φαίδωνα λίγο πριν από τα έξι και τον Ορφέα λίγο πριν από τα τρία, ισορροπήσαμε και προσαρμοστήκαμε στο νέο τρόπο ζωής, ο ύπνος μας σταθεροποιήθηκε και η διάθεση για περιποίηση επέστρεψε!
Γιατί κάποια στιγμή βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και δεν τον αναγνωρίζεις, οπότε λες "στοπ, ως εδώ!" και θυμάσαι πως, πέρα από την ιδιότητα της μητέρας, έχεις και μία άλλη, αυτή της γυναίκας, που είχες βάλει για λίγο στην άκρη!
Στο πλαίσιο αυτής της διάθεσης είναι και ο νέος τρόπος διατροφής μου, η γυμναστική, αλλά και μια ασυγκράτητη αισιοδοξία που με έχει παρασύρει!
Βέβαια, δεν έχω πια την πολυτέλεια να κάθομαι δυο ώρες μπροστά στον καθρέφτη πριν από μια έξοδο, γι αυτό και τα προϊόντα που χρησιμοποιώ είναι... του λεπτού, δηλαδή έχουν γρήγορη κι εύκολη εφαρμογή και άμεσα αποτελέσματα. 
Από τα ράφια μου δεν λείπουν ποτέ τα προϊόντα καθαρισμού, οι κρέμες μου και φυσικά η BB cream.  


Είναι πράγματι μαγική ανακάλυψη αυτή η κρέμα! Πλούσια σε βιταμίνη C και μεταλλικά στοιχεία και και και... πολλά άλλα σημαντικά, αλλά ειλικρινά, αυτό που μ' ενδιαφέρει περισσότερο, είναι ότι την περνάω στο πρόσωπο σαν απλή κρέμα κι έχω ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα με μια μόνο κίνηση, πράγμα που σημαίνει ότι βγήκαν εντελώς από τη ζωή μου οι βάσεις και τα make up. Η BB αρκεί, αφού ενυδατώνει και καλύπτει παράλληλα, ενώ με προστατεύει και από τις ακτίνες UV.
Επίσης δεν είναι καθόλου λιπαρή. Ακόμη και μετά από ώρες δεν εμφανίζεται αυτή η ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπό μου.
Με λίγα λόγια λοιπόν, από τότε που την ανακάλυψα έγινε η αγαπημένη μου μανία.



Οπότε κορίτσια, ειδικά εσείς οι μωρομάνες, μην απογοητεύεστε, θα ξαναβρείτε το χαμένο σας εαυτό, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Και φροντίστε τον όσο μπορείτε γιατί, όπως είπε και η Coco Chanel:

"Η φύση σου δίνει το πρόσωπο που έχεις στα 20. Η ζωή διαμορφώνει το πρόσωπο που έχεις στα 30. Όμως στα 50 έχεις το πρόσωπο που σου αξίζει!".
Προσέχουμε για να έχουμε δηλαδή...


via http://izquotes.com/quote/340142

Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, σας έχω και κάτι τελευταίο. Ένα σπιτικό peeling, που μπορείτε να ετοιμάσετε σε χρόνο dt. Τρία υλικά, που υπάρχουν στην κουζίνα σας, αρκούν ώστε να φτιάξετε αυτό το μυρωδάτο peeling προσώπου αλλά και σώματος:
500 γρ. χοντρό αλάτι
1 λεμόνι
ελαιόλαδο

Παίρνουμε το ξύσμα του λεμονιού και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο χρειάζεται, μέχρι ν' αποκτήσει το peeling την υφή που επιθυμούμε, ρίχνουμε και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και το φυλάσσουμε σε ένα βάζο.



Θα μπορούσατε να το προσφέρετε και ως δώρο σε φίλες. Το σπιτικό σας peeling, μαζί με την αγαπημένη BB cream της Garnier, θα γίνουν οι πιο πιστοί φίλοι της κολλητής σας!


Το μόνο που μένει είναι το χαμόγελό σας! Μην ξεχάσετε να το φορέσετε όταν κλείσετε την πόρτα πίσω σας! 



Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

26 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λίτσα! Ωραία η συνταγή για το peeling! Θα μυρίζει και ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λιτσάκι. Πολύ ωραία η συνταγή σου και εύκολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κρίμα να μπαίνουν διαφημίσεις στα αγαπημένα μπλογκ...

    Φίλη από Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνήσω..κι εγώ ξαφνιάστηκα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ κ εγω. Καταλαβαίνω βέβαια οτι υπάρχουν ανάγκες και οι καιροί ειναι δύσκολοι και γι αυτο θεωρώ οτι θα έπρεπε να αναφερθεί οτι η συγκεκριμένη ανάρτηση γινεται πχ σε συνεργασία με την garnier ή κατι τέτοιο.

      Διαγραφή
    3. Δεν καταλαβαινω γιατι στενοχωρεθηκατε; Ειλικρινα εντυπωσιαζομαι. Δεν ειναι τηλεοραση εδω να απαγορευεται η τοποθετηση προιοντος αν δεν υπαρχει η καταλληλη ενημερωση στην εισαγωγη.
      Προσωπικα πιστευω οτι ειναι κριμα να θελετε να στενοχωρησετε εναν ομορφο ανθρωπο με ενα σχολιο ανευ ουσιας.

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, θα την δοκιμάσω γιατί το λεμόνι έτσι κι αλλιώς είναι αγαπημένο μου. Φιλιά και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιτσάκι, πάντα είχα την απορία αν αυτή η BB είναι λιπαρή, γιατί έχω μεγάλο θέμα λιπαρότητας. Να σου πω την αλήθεια έχω ανακαλύψει τώρα μία μάρκα από το φαρμακείο Daprhin λέγεται και έχω πάθει πλάκα (αν και έχει λίγο τσουχτερή τιμούλα). Παρ' όλα αυτά σκέφτομαι να την δοκιμάσω και αυτή κάποια στιγμή. Το peeling σου εξαιρετικό αν και της apivita η ελιά είναι όλα τα λεφτά! Καλή εβδομάδα! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπάμε BB κρέμες και αγαπάμε το πρόσωπο μας στα 20, 30 και 40 του..και βάλε. Σπιτικό peeling δεν έχω δοκιμάσει ποτέ...βρε λες; Καλημέρα με την τέλεια φωτο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' ευχαριστούμε για την συνταγή του peeling! Την κρατώ στα υπόψη!
    Καλημέρα & καλή εβδομάδα!
    Υ.Γ. Πολύ όμορφη η τελευταία φωτό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν αυτή τη bb cream την έχω ακούσει απο πολλες...Θα τη δοκιμάσω κι εγώ...Έχω ακούσει τα καλύτερα... Και το peeling φαινεται μυρωδάτο και δροσερό !! Κι οσο για τη φωτογραφία σου.... απλά υπέροχη!! καλημέρα Λιτσάκι!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Λιτσάκι...! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα..! Θα δοκιμάσω το peeling και την κρέμα..! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα δοκιμάσουμε και την ΒΒ αλλά και το peeiling σου! Πάντα μου αρέσει όταν δίνεις τέτοιες συνταγές, εύκολες γρήγορες και μυρωδάτες! (είτε είναι peeling είτε muffins..χεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ και εγώ!!! Βέβαια τη συγκεκριμένη κρέμα τη φοράω ήδη, αλλά θα δοκιμάσω οπωσδήποτε το peeling! Αχ βρε Λίτσα με τις συνταγές σου :) Μας βάζεις σε πειρασμούς. Μία με γλυκά (όπως σχολιάζει και η Βέρα) μία με προϊόντα περιποίησης. Να 'σαι καλά :)

      Διαγραφή
  11. Υπεροχη φωτογραφια Λιτσα μου. Εγω δυστυχως δεν θα δοκιμασω ουτε την κρεμα, ουτε το πιλινγκ γιατι τα βαριεμαι πολυ αυτα (φτου μου, το ξερω). Με το ζορι κανω καμια μασκα, ετοιμη σε φακελακι απο φαρμακειο, μια φορα τον χρονο :) :) :)
    Ζηλευω τις γυναικες που περιποιουνται. Εμενα σαν να μου λειπει καποιο χρωμοσωμα υπευθυνο για την γυναικεια περιποιηση βρε παιδι μου :)

    Μια ομορφη εβδομαδα να εχετε Λιτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σίγουρα κακεντρεχή σχόλια πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας είναι ανάξια απάντησης, πολύ ωραία φωτο Λίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα την δοκιμασω κι εγω αυτη την ΒΒ . Στο κατω-κατω γιατι να δινουμε επιπλεον χρηματα για κρεμες που κανουν την ιδια δουλεια; τελεια η φωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μου αρεσει που αναφερεις την πραγματικοτητα. Οταν είσαι μωρομανα που χρονος για περιποιηση! περα ομως απο τις bb κρεμες στο εξωτερικο υπαρχουν οι cc κρεμες, ενα βημα παραπέρα! σου προτεινω να δοκιμασεις στο peeling σου να βαλεις μαυρη ζαχαρη αντι για αλατι που είναι που σκληρο για το δερμα του προσωπου! καλη συνεχεια στις περιποιησεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την χρειαζόμασταν αυτήν την ανάρτηση! Ευχαριστούμε πολύ, Λίτσα! Η φωτογραφία σου στο τέλος της ανάρτησης είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λιτσάκι μου! Το ίδιο peeling κάνω κι εγώ, αν και συχνότερα χρησιμοποιώ τη ζάχαρη! Μου φτιάχνει το κέφι παραπάνω λόγω γλύκας ;) Εμένα μου αρέσει να διαβάζω από αγαπημένα blogs ΚΑΙ προσωπικές απόψεις και τοποθετήσεις για δοκιμασμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Ο λόγος ένας και σημαντικός για μένα. Εμπιστεύομαι παραπάνω τη Λίτσα, τη Σοφία, την Κατερίνα και όποια διαβάζω 2-3 χρόνια και μου ταιριάζει, από το ρεπορτάζ αγοράς περιοδικού. Άσε που για την συγκεκριμένη κρέμα, έχω ακούσει μόνο θετικά σχόλια. Δεν την έχω δοκιμάσει και δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι, απλά καταθέτω ένα feedback που έχω. Τα φιλιά μου τα Πειραιώτικα στη Θεσσαλονικιά μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι όμορφη που είσαι Λιτσάκι μου!!!!!!!!!!!!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eτσι συνεβη και σε μενα Λιτσα με την μικρη και τα υπόλοιπα που εχω καθημερινα που καιρός για περιποιηση ωρων ...αλλα την κρεμουλα σου την εχουν φίλες μου και ειναι πολυ ευχαριστημένες!εγω χρησιμοποιω καλλυντικα απο δερματολόγο ...αλλα κάποια στιγμη θα την δοκιμαζω!!η διαφημηση δεν πειραζει ισα ισα μαθαίνουμε και κατι καινουριο αν δεν το ξερουμε
    !!το καλό ειναι πως εσυ εισαι ευχαριστημένη και μας το προτείνεις !!το πιλινγκ ειναι καταπληκτικό!!!!σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχεις δικιο χρονος ελαχιστος με τα παιδια και σε αυτο τον λιγο εχει κοπει μαχαιρι και η περιποιηση όποτε το θυμηθω θα βάλω δηλ, περιπου 2-3 φορες το μήνα αλλα εχει τυχει να περασει και 3μηνο τωρα με εβαλες σε σκεψεις να σηκωθω και να παω να κανω μποτε βρε λες; οσο για το peeling σου προ παιδιων εκανα το ιδιο με καφε ελληνικο και ήταν καλο απο ότι θυμαμαι...
    απο xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι υπέροχες φωτο! Εγώ δυστυχώς λόγω της ακμής στο δέρμα μου δεν μπορώ να κάνω δοκιμές με προϊόντα. Όμως τώρα ξεκίνησα και πάλι μετά από αρκετά χρόνια θεραπεία και είμαι πολύ καλύτερα και εμφανισιακά αλλά και ψυχολογικά. Τελικά είχα παρατήσει τον εαυτό μου γιατί είχα κουραστεί με τις κρέμες αλλά τώρα συνειδητοποιώ πόσο λάθος ήμουν! Καθε δέρμα έχει τις ιδιαιτερότητές του και πρέπει να το φροντίζουμε.
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Tην συγκεκριμένη κρέμα, την έχω δοκιμάσει αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη..Ο λόγος είναι ότι έχω ξηρό δέρμα με αποτέλεσμα η κρέμα αυτή να μην μου προσφέρει την απαραίτητη προστασία και υγρασία που χρειάζομαι...
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!