Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τα muffins με τα κρυμμένα μυστικά...

Σερφάροντας τις προάλλες στο διαδίκτυο, έπεσα επάνω σε ένα βιντεάκι, όπου το mamouli, καλεσμένο σε τηλεοπτική εκπομπή, έφτιαχνε ένα κέικ σοκολάτας με παντζάρι. 
Λοιπόν, λίγο πολύ όλοι θα έχετε ακούσει ή διαβάσει για το βιβλίο "Μαμά, δεν τρώω πράσινα", δημιουργός του οποίου είναι το mamouli, που βάλθηκε να κάνει τα παιδιά της - και τα δικά μας μαζί - να φάνε λαχανικά, έστω και χωρίς να το καταλάβουν.
Εγώ λοιπόν, έχω ξαναδοκιμάσει γλυκά με παντζάρι και μάλιστα το χρησιμοποιώ κάποιες φορές, για να δώσω χρώμα στη ζύμη, αλλά αυτό το κέικ το ζήλεψα. Και τι κάνει η Λίτσα όταν ζηλεύει τα γλυκά; Τα ετοιμάζει και τα ψήνει, τι άλλο;


Σκέφτηκα όμως, αντί για ένα ολόκληρο κέικ, να φτιάξω μικρά muffins και να τα "ντύσω" με καρδιές, στήνοντας ένα μικρό σκηνικό αγάπης, μπας και τιμήσουμε τον ξενόφερτο Άγιο που έρχεται σε λίγες μέρες. Πάντως τα γλυκάκια τα τιμήσαμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!


Το γλυκό είναι πεντανόστιμο! Τα μικρά κομμάτια του παντζαριού γίνονται ένα με τη ζύμη, οπότε δεν είναι ευδιάκριτα, ενώ η γεύση του καλύπτεται από αυτήν της σοκολάτας. Είναι υπέροχο και ειλικρινά κρατήθηκα πολύ, ώστε να φάω μόνο ένα! Τα αγόρια πάλι, που δεν πήραν χαμπάρι τι έχει μέσα, μου ζήτησαν και δεύτερο. Μωρέ και τρίτο θα σας δώσω!


Εμείς ευτυχώς δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τα αγόρια και το φαγητό, αλλά σίγουρα υπάρχουν τροφές που αρνούνται να καταναλώσουν και φυσικά το παντζάρι είναι μία από αυτές! Χα, αγόρια μου γλυκά, τελικά υπάρχει τρόπος! 



Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτά τα κομματάκια που διακρίνονται στο εσωτερικό του μικροσκοπικού κέικ, τότε σας ενημερώνω ότι είναι η κουβερτούρα και όχι το παντζάρι.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής σε αυτό το βίντεο, δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε! 


Αχ, κρατιέμαι τώρα, να μην τσιμπήσω ένα από τα τελευταία με τον πρωινό μου καφέ! Το σημαντικό όμως είναι ότι κρατιέμαι!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους! Ψήστε και κανένα γλυκάκι ε; Από τα ελαφριά...

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα cookΛίτσα μου και καλό Σ/Κ. Να ξέρεις είσαι μεγάλο τέρας ( δημιουργίας). Μεγάλο όμως !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ που δεν κρατιέμαι, ν' αρπάξω ένα? Υπέροχα είναι! Και οι φωτογραφίες σου επίσης! Καλημέρα, Λίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Yπέροχο styling στις φωτογραφίες, πεντανόστιμα δείχνουν τα κεκάκια. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα. Εκπληκτικό επίσης είναι και το καροτοκεϊκ που έχω δοκιμάσει και τα παιδιά μου έχουν ξετρελαθεί και το ζητάνε συνέχεια. Οπότε ναι, υπάρχουν τρόποι να τρώνε περισσότερα λαχανικά. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vaya το έχω στο πράγραμμα το καροτοκέικ. Θα έρθει κι η σειρά του :-)

      Διαγραφή
  4. Την έχω δοκιμάσει την συνταγή,είναι πολύ ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πω την αλήθεια διστάζω να κάνω τέτοιες δοκιμές.Φοβάμαι ότι θα το καταλάβουν και μόνο από αυτό στο τέλος δεν θα το φάνε με τίποτα!Επειδή όμως σ'εμπιστεύομαι ,αυτό θα το δοκιμάσω και φυσικά θα έρθω να σου πω τις εντυπώσεις!!
    Φαίνονται τόσο λαχταριστά!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταζομαι θα εχουν και ωραια γευση. Μου παει η γευση του πατζαριου με γλυκο. Ισως την κανω για να δωσω χρωμα σε καποιο κεικ, αντι να χρησιμοποιησω κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης. Η δικια μου ευτυχως τρωει πατζαρια επειδη παιζουμε που κοκκινιζουν οι γλωσσες μας οταν τα τρωμε :) Δεν θα φαει ολοκληρη σαλατα, αλλα καμια δεκαρια μπουκιτσες θα της φαει και μου ειναι αρκετο. Θελω να το παρω κι εγω το βιβλιο της mamouli.

    Καλο Σ-Κ Λιτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γι' αυτο το κεικ με παντζάρια έχω ακούσει ωραία πράγματα!! θα το δοκιμάσω λοιπόν!! καλημέρα Λίτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα, αχ φαίνονται λαχταριστά! Θα την έχω στο νου μου τη συνταγή...Όσον αφορά στην παρουσίαση τι να πω βρε κορίτσι μου, μπράβο! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάρα πολύ έξυπνο!!
    Και φαίνεται και νοστιμότατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχήν μου αρέσει πάρα πολύ η φωτογράφιση σου!
    Πολύ παιχνιδιάρικη και αγαπησιάρικη!
    Εύγε Λιτσάκι!
    Το συγκεκριμένο κεκάκι είχα τη χαρά να το δοκιμάσω δια χειρός Θέμιδας στην παρουσίαση του βιβλίου της και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμο!
    Το παντζάρι ομολογώ ότι δεν μου αρέσει και δεν το τρώω, αλλά το κεκάκι το τσάκισα :)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα το πιστέψεις αλλά το ίδιο βιντεάκι είδα και εγώ πριν λίγες μέρες και σε συνδυασμό με το βιβλίο του mamouliou που κοσμεί τη βιβλιοθήκη μου, το έχω στα υπόψιν μου το κέικ αυτό!!! Δεν έχω βρει χρόνο απλά να το εκτελέσω.
    Μπορώ όμως να σου επιβεβαιώσω Λιτσάκι πως έφτιαξα την προηγούμενη εβδομάδα το κέικ με καρότο από το βιβλίο της Θέμιδας-mamouli πάλι.
    Ειχα κρυφτεί στην κουζίνα και έτριβα καρότα να μην με δουν τα "θύματά" μου. Το έψησα και μοσχομύρισε το σπίτι. Μου ζητάνε σαν τρελά ένα κομμάτι. Τρώνε και δεύτερο και μετά αποκάλυψα τη δολοπλοκία και έμειναν κάγκελο!!! χα χα χα
    Είναι φανταστικό το βιβλίο με πολύ σούπερ γουάου συνταγές, φοβερά τιπς και υπέροχες φωτογραφίες.
    Με πόρωσες και εσύ τώρα με το κέικ και την ιδέα σου σε muffinakia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το δοκιμασα κι εγω το πατζαροκεικ και ηταν σουπερ ουαου!!Το εφαγε και η μικρη μου και δεν καταλαβε τιποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είχα σκοπό να κάνω τη συνταγή γιατί την είχα δει κι εγώ που την παρουσίαζε. Τώρα που έχω και θετικό feedback, μπαίνει στη λίστα με τα "οπωσδήποτε". Φιλάκια Λιτσάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!