Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γέλια, κοψίδια και μπουγέλα

Η Κυριακή μας ήταν υπέροχη!
Ξυπνήσαμε νωρίς, ώστε να προλάβουμε να χωρέσουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε μια μέρα. Ετοιμαστήκαμε και κατευθυνθήκαμε προς Κατερίνη. Κάναμε μια στάση στο πατρικό μου σπίτι, να του ρίξουμε μια ματιά και να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για το καλοκαιράκι. Πάντα νιώθω όμορφα όταν επιστρέφω στην Κατερίνη, νιώθω... βολικά. Είναι όλα τόσο οικεία εκεί. Το σπίτι, οι γείτονες που χαίρονται όταν μας βλέπουν και δεν ενοχλούνται από τον χαμό που δημιουργούν τα παιδιά, ακόμη και η θάλασσα νιώθω να με γνωρίζει. 
Εκεί κάναμε τη δεύτερη στάση μας. 

Στα δεξιά μου, κοιτάζοντας προς Λάρισα
Αριστερά, κοιτάζοντας προς Θεσσαλονίκη

Ο κόσμος λιγοστός, η ακτή ατελείωτη, τα παιδιά ξετρελαμένα και η άμμος ζεστή, στην ιδανική θερμοκρασία. Σ' εκείνη, που όταν βουλιάζουν τα πόδια σου στην άμμο δεν καίγονται και νιώθεις τα πέλματά σου ν'ανακουφίζονται. Κι εκεί πάνω που απολαμβάνεις αυτή την αίσθηση, σου καρφώνεται η εικόνα του παγωμένου καφέ, για να συμπληρωθεί το καλοκαιρινό σκηνικό. Και τελικά είναι μεγάλο προνόμιο να είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις μόνο τον καφέ σου και όχι και την ξαπλώστρα και την ομπρέλα!


Καθίσαμε για λίγο, ίσα να χαρούν τα παιδιά και να γεμίσουν τα πνευμόνια μας ιώδιο, να νιώσουμε πάνω μας τον ήλιο και την αλμύρα.


Τελευταία - και καλύτερη - στάση, στο κτήμα της ξαδέρφης μου, για να γιορτάσουμε τα γενέθλια των αγοριών της, που γεννήθηκαν ένας την πρώτη μέρα του Μάη κι ο άλλος την τελευταία.
Κι ήταν όλα τόσο όμορφα και τόσο αλλαγμένα από πέρυσι. Τα κατοικίδια αυξήθηκαν, τα αμπέλια μεγάλωσαν και τελικά, ενώ όλα τριγύρω αλλάζουν, εμείς παραμένουμε συνεπείς στις συνήθειές μας... 


Γι αυτό και βάλαμε τα κοψίδια στη θράκα, μαζί με το κοντοσούβλι, τα μπιφτέκια και τα σουβλάκια. Στρωθήκαμε στο φαγητό και όταν νιώσαμε αρκετά δυνατοί (μετά από τόση πρωτεΐνη), το ρίξαμε στο μπουγέλο. Εκσφενδονίζονταν από παντού μπαλόνια γεμάτα νερό, κι όταν αυτά τελείωσαν, πιάσανε όλοι τα μπουκάλια. Ευτυχώς όσοι κρατούσαν φωτογραφικές μηχανές την γλίτωσαν χεχε


Κάποιοι βέβαια, συνέχισαν να τρώνε ανενόχλητοι τα κοψίδια τους και στη συνέχεια το παγωτό τους...


Ειλικρινά, νομίζω πως δεν έχω δει ξανά τα παιδιά μου τόσο βρώμικα και κουρασμένα! Ήταν ευτυχισμένα και χορτασμένα από παιχνίδι, παρέα, φαγητό και επαφή με τη φύση. 
Άλλαξαν χρώμα τα πάντα επάνω τους. Τα γόνατα, οι πατούσες, τα νύχια, τα μαλλιά, τα ρούχα. Γέμισαν μελανιές και αμυχές, δίχως να ξέρουν από που ή πώς.


Ο Ορφέας λίγο πριν φύγουμε, έγειρε στην αγκαλιά της μεγάλης του ξαδέρφης και στο δρόμο της επιστροφής έπεσε σαν λιπόθυμος στο καρεκλάκι του.


Ω ναι, ήταν μια πολύ όμορφη Κυριακή!
Μα όχι, δεν θα σας αφήσω έτσι. Θα σας αφήσω με εικόνες κόκκινες και ζουμερές, από την μαρμελάδα που έφτιαξα το Σάββατο. 


Είχα στο ψυγείο φράουλες και λίγα κεράσια και πριν χαλάσουν, τα συνδύασα με κατεψυγμένα σμέουρα που βρήκα σε σούπερ μάρκετ, για να φτιάξω την αγαπημένη μου μαρμελάδα. 


Μια πανδαισία γεύσεων και αισθήσεων! Γλυκόξινη και μυρωδάτη, με ελάχιστη ζάχαρη, έχω την εντύπωση πως θα τελειώσει ώσπου να πούμε κύμινο...


Τις λεπτομέρειες στις ετικέτες τις προσέξατε; Ναι, αυτό είναι το καλύτερο απ' όλα, ένα μικρό μυστικό που θα μοιραστώ μαζί σας. Μπορείτε κι εσείς να τις φτιάξετε πολύ εύκολα, μπαίνοντας ΕΔΩ. Δίνοντας τις πληροφορίες που θέλετε και επιλέγοντας χρώμα και σχέδιο, θα έχετε ένα από τα δύο αποτελέσματα, εντελώς δωρεάν. 
Υπάρχουν κι άλλα σχέδια, για τα οποία όμως πρέπει να πληρώσετε ένα μικρό ποσό.


Μια όμορφη λύση σε περίπτωση που θέλετε να δωρίσετε ένα βαζάκι από την σπιτική σας μαρμελάδα ή αν απλά θέλετε να οργανώσετε τα βάζα σας.


Τώρα θα σας αφήσω λοιπόν! Με άρωμα από κόκκινα βατόμουρα...
Καλημέρα φίλοι μου!

Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

23 σχόλια:

  1. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΥΛΙΔΟΥ11 Ιουνίου 2013 στις 9:03 π.μ.

    ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ!!!ΑΥΤΗ Η ΑΜΜΟΥΔΙΑ..ΑΠΙΘΑΝΗ!!!!ΗΡΕΜΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΗ ΕΙΔΑ..ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΠΑΝΙΟ!!!!!
    ΤΑ ΚΟΨΙΔΙΑ...ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ...ΤΟ ΜΠΟΥΓΕΛΟ...ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φραπεδιά στην ξαπλώστρα κάτω απ την ομπρέλα μεσημεράκι, πόσο μου έλειψε :)
    Αλλά και οι μαρμελάδες σου με ταμπελάκι φραουλίτσα, τέλεια συσκευασία !!
    Καλή όρεξη και καλά μπανάκια Λιτσάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιτσάκι αν και αρχή εβδομάδος χαλαρώσαμε με τις φωτό της θάλασσας και το παιχνίδι των παιδιών,
    αλλά και η μαρμελάδα με την υπογραφή σου πολύ πετυχημένο!Λες σε λίγα χρόνια να μπορούμε και εμείς να βρούμε λίγο από τη μαρμελάδα fraulitsas special mixed berry?φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια καταπληκτική Κυριακή!! Τι να πρωτοσχολιάσω..Απίστευτη η παραλία της Κατερίνης!! Αν και έχω να πάω χρόνια..Τα κοψίδια μύρισαν μέχρι εδώ...Τα μπουγέλα..η φοβερή μαρμελάδα..και η ετικέτα!!! Όλα υπέροχα!! πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα Λίτσα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτα ενιωσα κι εγω αυτο το σκ που πηγαμε στο εξοχικο...η απολυτη χαλαρωση και η μικρη το ευχαριστηθηκε τοσο πολυ!!οσο για την ετικετα...δεν εχω λογια...αυτες σου οι λεπτομεριες με σκοτωνουν!!!!!παω να το δοκιμασω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ τέλεια όλα.Η Παραλία με τις αμέτρητες ξαπλώστρες κι ο ήλιος να καίει και το μετά. Τι ωραία που ήταν και πάλι ε; Τώρα όσο για τις ετικέτες με έχεις αφήσει άφωνη.Τέλειες. Τόσο...Fraulitsa!Αντε καλημέρα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tί ωραία όλα και πόσο θαυμάζω αυτή την επιμέλειά σου στη λεπτομέρεια!!

    Σμουτς!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πωπωωωωω τι όμορφα που περάσετε!!!! Μπράβο... Κατερίνη ε; στους Νέους Πόρους πάω για μπανάκι συχνά. Η μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα είναι η αγαπημένη μου. Ωραία η σελίδα που μας έδειξες για τις ετικέτες. πολύ χρήσιμη. σ' ευχαριστόυμε!!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραια!! Παντα ετσι να περνατε!!!!

    Η μαρμελαδα φαινεται ονειρο. Μου αρεσουν κι εμενα πολυ αυτες οι γευσεις

    Καλημερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πωπω τι τραβαω η γκαστρωμενη καθε φορα που μπαινω στο σπιτακι σου! ευτυχώς που δεν είμαι πολυ λιχούδω αλλά αυτά τα κοψιδια τα ζήλεψα πραγματικά!
    πάντως κρατάω τις εικόνες από την παραλία, φέτος θα βλέπω παραλίες μόνο με το κυαλι αλλά του χρόνου να μαστε καλά θα οργωσω την ελλαδα μαζι με τα τεκνα! και ποιος ξέρει? ίσως να γίνει και προορισμος μας!

    Καλημερούδια ομορφούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλεια, τέλεια, τέλεια! Πάντα τέτοια. Την Κυριακή δοκίμασα την lemon curd με βάση τη ζύμη που κάνω για πάστα φλόρα! Έγιναν εκπληκτικά λεμονοταρτάκια! Πήρα τα καλύτερα σχόλια! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχα!! Πόσο μου αρέσουν τέτοια Σκ!!! Περνάνε τέλεια τα παιδιά!! Κι εμάς το πρόγραμμα είχε παραλία και πικ νικ στο πάρκο!! Οι ετικέτες φοβερές, πρέπει να τις δοκιμάσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απίθανα όλα!!!μαγευτηκα απο την παραλία !!!να περνάτε πάντα πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λεμε για την Κρήτη αλλά και εκεί πάνω δεν πάτε πίσω βρε παιδιά. Πολύ αισιόδοξη η ανάρτησή σου Λιτσάκι .Όσο για τις ετικέτες....μα που τα ξετρυπώνεις όλα αυτά τα υπέροχα; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και του χρόνου μικρή να είμαστε καλά και να περάσουμε ακόμη καλύτερα.Πρέπει να σκεφτείς σοβαρά καλή μου το TM για τις δημιουργίες σου!!!Αφωνη έχω μείνει πανέμορφες οι ετικέτες αλλά η μαρμελάδα ακόμη καλύτερη.Πολλά φιλιά στα αγόρια σου και σας περιμένω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το απέραντο της ζεστής άμμου..το ζήλεψα! Τι όμορφα περάσατε!
    Καλά, οι ετικέτες στη μαρμελάδα...ουάου! Φανταστικές! Μια εξάδα παρακαλώ! (μαρμελάδες..όχι ετικέτες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να περνάς πάντα έτσι υπέροχα καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τι ωραια παραλια!!!!!και τι ωραια που θα περασατε!πολυ χρηστικο το μυστικο σου με την ετικετα,το δρομολογω ηδη,να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λεω να προσποιηθω οτι ειμαι κι εγω εκει...καπου σε μια ξαπλωστρα αραχτη, με το παγωμενο καφεδακι μου, με δυο φριγανιτσες αλειμμενες με την υπεροχη μαρμελαδα σου και να απολαμβανω την απολυτη ηρεμια που μου προσφερει αυτο το τοπιο.
    Αχ, πως με ξεσηκωνεις παλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λίτσα φανταστική η παραλία! Περάσατε υπέροχα, ζήλεψα το μπουγέλο! Ετοιμάζομαι να φτιάξω τη μαρμελάδα που έκανα και πέρσι και έχω κάτι ετικέτες μούρλια. Είδα τώρα και το link που έφτιαξες τις δικές σου κι αναρωτιέμαι...να χαρώ για τη μαρμελάδα που θα φτιάξω ή για τις σούπερ ντούπερ ετικέτες που θα έχω φέτος;;;; Φιλιά αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πω, πω! Έμεινα άφωνη.... τι φοβερές ετικέτες και τι φοβερή γεύση φαντάζομαι! Φραουλίτσα, έσκισες! Να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι.... η αρχή είναι φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α, μα τι ωραία τα περάσατε! Εύχομαι το καλοκαίρι σας να είναι γεμάτο όμορφες στιγμές!
    Καλά οι ετικέτες θεϊκές! Μπράβο Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. θα με βάλεις τώρα στα καλά καθούμενα να φτιάξω μαρμελάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!