Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Με στολίδια και λαμπιόνια

Στολίσαμε! Φέτος πιο νωρίς από άλλες χρονιές, γιατί τα παιδιά ανυπομονούσαν να ζήσουν τη μαγεία λίγο νωρίτερα. Εγώ όμως κάθε χρόνο νιώθω και πιο κουρασμένη, οπότε φέτος το στόλισμα μου φάνηκε βουνό! Είχα όλη την καλή διάθεση και τη χαρά, αλλά όταν όλα βγήκαν από τα κουτιά και απλώθηκαν άτακτα τριγύρω με έπιασε απογοήτευση. Μία εβδομάδα οι κούτες ήταν μες στα πόδια μας και προσπαθούσα κάθε μέρα κι από λίγο να στολίσω και να βαλω μία τάξη. Όχι δεν έχει πλάκα όταν γίνεται έτσι... Ωστόσο η απόλαυση είναι μεγάλη όταν όλα είναι πια έτοιμα! Η μαγεία είναι εκεί, γύρω μας, αλλά την είδα μόνο όταν ηρέμησα και ξεκουράστηκα λιγάκι.

Τώρα απολαμβάνω τις γωνιές του σπιτιού και πιάνω τον εαυτό μου να επεξεργάζεται στο μυαλό του διάφορες ιδέες για μικρές κατασκευές, μένει μόνο να βρω τον χρόνο για όλα αυτά! Αλλά σήμερα δεν ήρθα εδώ για να γκρινιάξω, ούτε να μοιραστώ μαζί σας την κούρασή μου, άλλωσε το ξέρω καλά ότι όλοι είμαστε λίγο-πολύ στην ίδια ακριβώς φάση...

Στολίσαμε λοιπόν και φέτος φροντίσαμε να βάλουμε λαμπιόνια και φωτεινές γιρλάντες σχεδόν παντού, γιατί τα λαμπάκια είναι στολίδια από μόνα τους! 


Ωστόσο βγάλαμε και τα υπόλοιπα στολίδια από τα κουτιά, τα διακοσμητικά αντικείμενα και φυσικά τις κάρτες με τις ευχές όλων αυτών των ανθρώπων, που κάθε χρόνο μας σκέφτονται! Τις κάρτες τις αγαπάω πολύ και κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στο στολισμό του σπιτιού. Τα τελευταία τρία χρόνια τις κρεμάω, μαζί με μια πράσινη γιρλάντα, στη σκάλα του σπιτιού. Μαζί με τα πολύχρωμα λαμπάκια δίνουν μια όψη παιχνιδιάρικη, που μας αρέσει πολύ.


Φυσικά βγήκαν πάλι τα ελάφια, τα μεγάλα επιτραπέζια αστέρια, τα χιονισμένα δεντράκια, οι πράσινες γιρλάντες και τόσα άλλα, που πήραν θέση στα ράφια και μοιράστηκαν στις διάφορες γωνιές του σπιτιού.

 

Κάτι ακόμη που αγαπώ πολύ είναι όλα τα μεταλλικά και χαρτόνινα κουτιά, που μας έχουν κάνει δώρο στο παρελθόν. Άλλα είχαν στο εσωτερικό τους μπισκότα, άλλα ζαχαρωτά, αλλά μικρά δωράκια, μα τώρα είναι πια άδεια και είναι τόσο όμορφα, που θέλω να τα χαρώ, οπότε και φέτος στόλισαν μια μικρή γωνιά.


Το τραπέζι της καρδιάς μας, το μεγάλο τραπέζι του σπιτού στολίστηκε σε λευκό και κόκκινο, με κεριά κι αγγέλους και φυτά και μονόκερους, που είναι το νέο μας απόκτημα για τα φετινά Χριστούγεννα, απόκτημα έκπληξη από το μεγάλο αγόρι του σπιτιού!


Μα το πραγματικό στολίδι σε κάθε σπίτι, δεν είναι άλλο από το δέντρο! Έτσι και στο δικό μας σπίτι φόρεσε στα κλαδιά του τα πιο όμορφα κι αγαπημένα στολίδια, φωτίστηκε με τα λαμπιόνια του κι από κάτω το αγαπημένο τρένο των αγοριών κάνει τις βόλτες του, με εκείνα να το παρατηρούν μαγεμένα...


Και κάπως έτσι η αρχική απόγνωση που ένιωσα πριν μια βδομάδα, έγινε τώρα πια χαρά! 
Χαρά και γιορτή έχουμε μάλιστα σήμερα, μιας και γιορτάζει το πιο μεγάλο αγόρι του σπιτιού μας! Χρόνια Πολλά λοιπόν στον Ανδρέα της καρδιάς μας, αλλά και σε όσους έχουν σήμερα τη γιορτή τους!


Εύχομαι σε όλους σας καλά στολίσματα και μια υπέροχη προεόρτια περίοδο!
Καλή Χαρασκευή φίλοι αγαπημένοι!


Litsa

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλό μήνα.Μέσα στην αγαπημένη μου εποχή (χειμώνας) είναι και τα Χριστούγεννα.Είναι τόσο όμορφη γιορτή και τόσο οικογενειακή που κάθε χρόνο θυμάμαι πώς ήταν τότε που είμασταν παιδιά.Τα χρόνια (49) πέρασαν και τώρα βλέπω τις διαφορές στο τότε και στο τώρα.Τότε στέλναμε κάρτες τώρα όλα από το ίντερνετ.
    Χάνεται η επαφή δυστυχώς.Ολοι κολλημένοι σε ένα κινητό να στέλνουν ευχές από εκεί.
    Είμαι υπέρ και φαν της τεχνολογίας.Αλλά πιστεύω ότι κάπου πρέπει να υπάρχει και ανθρωπος.
    Πιστεύω ότι οι φωτογραφίες σου είναι για μια ακόμη φορά τέλειες.Οπως και το στόλισμα του σπιτιού.
    Δεν ξέρω εάν μένετε βόρεια ή νοτεια.Εγω μένω βόρεια (Αττική) και αυτές τις μέρες αυτός ο υπέροχος καιρός με το πολύ κρύο με προδιαθέτει να στολίσουμε και εμείς το σπίτι μας.
    Εύχομαι καλές γιορτές,πάντα με υγεία και Αγάπη σε όλους και χρόνια πολλά για τον Ανδρέα.
    Μάριος.

    https://www.youtube.com/watch?v=KYujzTrj4Bc
    https://www.youtube.com/watch?v=gaObISjSiBM


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι Μάριε. Όχι μόνο δεν στέλνουμε κάρτες, αλλά ούτε στο τηλέφωνο μιλάμε πια, αφού ανταλλάσσουμε ευχές μέσω ίντερνετ και μηνυμάτων. Κρίμα... Αλλά τα Χριστούγεννα είναι πάντα μα πολύ καλή ευκαιρία για ουσιαστική επαφή!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο και τις ευχές σου! Να είσαι καλά κι εύχομαι να περάσετε υπέροχα τις ημέρες που ακολουθούν! Καλές ΓΙορτές!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφος στολισμός Λίτσα μου .Χαρούμενος και ατμοσφαιρικός! Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά και για αυτό μόνο αξίζει να βάλουμε όλη μας την ενέργεια και την αγάπη για να δημιουργήσουμε ένα χώρο όμορφο και ζεστό. Καλες γιορτές με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι κι εγώ το πιστεύω αυτό! Ευτυχώς που τα παιδιά μας παρακινούν συνεχώς! Ευχαριστώ για το μήνυμα, αλλά και τις ευχές! Εύχομαι να περάσετε υπέροχα! Καλές γιορτές!!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα.Εχω ερθει αρκετες φορές στο blog σου.Ειναι η πρώτη φορά που γράφω.Ο λόγος γιατι μου εχει κάνει εντύπωση ότι δεν απαντάς ποτέ στα σχόλια που σου γράφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΩ έχεις δίκιο! Σπάνια απαντώ και ό,τι κι αν γράψω θα είναι δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν επικοινωνώ πια συχνά μέσω του blog, αλλά κυρίως μέσω του λογαριασμού που διατηρώ στο instagram, όπου νομίζω ότι εκεί "βγάζω" όλη μου τη διαδικτυακή ενέργεια. Σ' ευχαριστώ όμως που επισκέπτεσαι το blog, παρόλο που εγώ δεν είμαι συνεπής ούτε στις αναρτήσεις, μα ούτε και στις απαντήσεις... Εύχομαι Καλές Γιορτές και πάντα με υγεία!!

      Διαγραφή
  4. σιγα σιγααααααααα εχει αξια το συναισθημα που κυριαρχει οταν στολιζεις ενω οταν ερχεται το ξεστολισμα γινεται γρηγορα χωρις μουσικη κ τραγουδιαααααααααα......απολαυσε το με ομορφες στιγμες χουχουλιαρικες!!!!καλες γιορτεςςςςςςςςςς χοχοχχοχοοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα ετσι Σοφία! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Καλές γιορτές, εύχομαι να περάσετε υπέροχα!!

      Διαγραφή
  5. Και του Χρόνου!!!! Με ποιότητα πάντα στην ζωή μας.
    https://www.youtube.com/watch?v=KQ-7O3fhAuQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥχαριστώ πολύ και ανταποδίδω! Εύχομαι Καλές Γιορτές!!

      Διαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!