Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ένα πάρτι για μικρούς αναρριχητές

Το πέμπτο κοινό πάρτι των αγοριών ήταν αλλιώτικο από τα προηγούμενα και αυτό γιατί για πρώτη φορά δεν έγινε στο σπίτι. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μεγαλώνουν και οι παρέες τους, που σημαίνει ότι οι καλοί τους φίλοι πολλαπλασιάζονται. Ήταν αδύνατο να χωρέσουμε σπίτι τόσα άτομα, οπότε άρχισα να ψάχνομαι λίγους μήνες νωρίτερα για το χώρο, στον οποίο θα γιορτάζαμε τα γενέθλιά τους.
Η αγαπημένη φίλη Δήμητρα μου έριξε την ιδέα της αναρρίχησης και θυμήθηκα τη σχετική ανάρτηση της Μαριάννας για το ΟΑΚΑ. Τελικά, συζητώντας το θέμα, η φίλη μου Μάριαν, μου πρότεινε να ρίξω μια ματιά και σε έναν άλλο χώρο για αναρρίχηση. Μου φάνηκε ιδανικός!

Το Rock Way πέρα από την αίθουσα αναρρίχησης, έχει ένα μεγάλο καφέ, στο οποίο οι γονείς μπορούν να απολαύσουν το ρόφημά τους, παρακολουθώντας από την τζαμαρία τα παιδιά τους και τα κατορθώματά τους. Ο χώρος είναι πολύ όμορφος και τα παιδιά εκεί πολύ εξυπηρετικά. 



Παρόλο που φέτος δεν ετοιμάσαμε πολλά πράγματα, εγώ έφτασα δύο ώρες νωρίτερα στο χώρο για να στολίσω και να ετοιμάσω το μπουφέ. Είμαι σίγουρη ότι θα με πέρασαν για τρελή, αφού κανείς ποτέ δεν πήγε τόσο νωρίς... Πού να τους εξηγώ τώρα!
Στο καφέ υπάρχουν λίγα τραπέζια και στο κάθε ένα τοποθέτησα ένα μπολ με αλμυρά και γλυκά συνοδευτικά για τον καφέ και ένα βάζο με σουβλάκια ζαχαρωτών. Εμ, το σουβλάκι θέλει τον μάστορά του κι εγώ ξέρω από ζαχαρωτά. Τελικά τα σουβλάκια μου αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους!


Στο στολισμό δεν κάναμε υπερπαραγωγές. Περιορίστηκα σε μια μεγάλη βεντάλια - πάνω από το μπουφέ - και σε δύο χρυσά μπαλόνια με τους αριθμούς των ηλικιών τους. Καιρό έψαχνα τέτοια μπαλόνια και χάρηκα πολύ όταν, πριν λίγους μήνες διαπίστωσα, ότι είναι διαθέσιμα πια στο αγαπημένο Happy Teapot.


Στο μπουφέ τα κεράσματα ήταν λίγο-πολύ τα γνωστά. Διάφορα σνακ και ζαχαρωτά, φράουλες με σοκολάτα, τοστ, ζυμαρικά, κεφτεδάκια και φυσικά η αγαπημένη πιατέλα με αλλαντικά, τυριά και λαχανικά, που έχει πάντα επιτυχία. Λίγο αργότερα έφτασαν και οι πίτσες.


Οι τούρτες τους φέτος ήταν εύκολη υπόθεση. Όταν τους ρώτησα αν θέλουν κάτι συγκεκριμένο, δεν πήρα σαφή απάντηση, οπότε αποφάσισα να αυτοσχεδιάσω. Πολύ βολικό!

Επειδή δεν ήθελα να μείνουν οι τούρτες για πολύ ώρα εκτός ψυγείου και επειδή δεν γνώριζα αν υπήρχε χώρος για δύο τούρτες στο ψυγείο του καφέ, σκέφτηκα η τούρτα του Ορφέα να είναι ένα κέικ, που στην ουσία δε χρειάζεται ψυγείο. Η συνταγή είναι αυτή του αγαπημένου μας κέικ που κάνω συχνά σπίτι με μικρές παραλλαγές, μόνο που τώρα το έβαλα σε φόρμα δίχως τρύπα στη μέση. Όταν κρύωσε, άλειψα την επιφάνειά του με nutella κι έπειτα το "χώρισα" σε οχτώ κομμάτια. Κάθε κομμάτι πασπαλίστηκε με διαφορετικό topping. Κάτι παρόμοιο είχα δει και στη Λαμπρούκα, μόνο που εγώ προσάρμοσα το στολισμό στα γούστα του Ορφέα, ο οποίος έχει αδυναμία στα smarties, τα oreo, τα αρκουδάκια haribo, τα jelly beans και τα marshmallows. Μέσα στην υγεία με άλλα λόγια! 
Ήταν ευτυχισμένος που τα είδε όλα συγκεντρωμένα στην τούρτα του κι ας μην έφαγε ούτε ένα κομμάτι τελικά.
Την ονόμασα "Pizza Cake".

Pizza Cake

Και του Φαίδωνα ήταν εύκολη υπόθεση. Είχα αποφασίσει ότι θα είναι σοκολατένια και ότι ως θέμα της θα έχει τη μεγάλη αδυναμία του Φαίδωνα: πλανήτες και διάστημα.
Αρχικά σκέφτηκα να φτιάξω έναν πύραυλο από ζαχαρόπαστα. Αφού παιδεύτηκα για αρκετή ώρα και αφού παιδεύτηκε και ο Ανδρέας, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και τα νεύρα σχοινιά. Στράφηκα λοιπόν στα παιχνίδια τους! Πήρα τους πλανήτες από ένα πλανητάριο και τα πυραυλάκια από τα plymobil και έστησα το σκηνικό. 
Στην τούρτα (την οποία πρώτα πασπάλισα με καραμελένια αστέρια) πρωταγωνιστούν η γη και ο ήλιος, που είναι οι αγαπημένοι του Φαίδωνα. Οι υπόλοιποι πλανήτες και τα πυραυλάκια συμπληρώνουν το σκηνικό και σημασία έχει ότι όταν ο Φαίδωνας την αντίκρισε ενθουσιάστηκε και έβγαλε ένα επιφώνημα χαράς. Την ονόμασα "Space Cake".
Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν!!

Space Cake

Ευχαριστημένοι φαίνεται να έμειναν και όλοι οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι το διασκέδασαν παρέα με τους εκπαιδευτές τους. Ζώστηκαν με σχοινιά και ζώνες ασφαλείας και σκαρφάλωσαν στους τοίχους αναρρίχησης. Χωρίστηκαν  σε ομάδες κι έπαιξαν διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια, ενώ εμείς τους παρακολουθούσαμε και ακούγαμε τι φωνές τους μόνο όταν άνοιγαν την πόρτα της τζαμαρίας και έμπαιναν στο καφέ.

Ο Ορφέας δέχεται τις συμβουλές του εκπαιδευτή
Φαίδωνας

Και κάπως έτσι, με ένα και δύο και τρία δυνατά "φου", με πολλά τραγούδια και τεράστια χαμόγελα, τα αγόρια μας έγιναν 8 και 5, σβήνοντας τα κεριά τους. 
Οι φίλοι άρχισαν να αποχωρούν, παίρνοντας μαζί τους ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι και τα αγόρια τους αποχαιρετούσαν ενθουσιασμένα.  

Ετοιμάζοντας τα δωράκια via Instagram

Ήταν μια μέρα ξεχωριστή, άλλωστε είναι πάντα ξεχωριστή για εμάς η κοινή ημέρα των γενεθλίων των αγοριών κι ευχαριστούμε όλους τους φίλους που μοιράστηκαν μαζί μας τη χαρά μας, τη χαρά τους!

Χρόνια Πολλά αγάπες!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

13 σχόλια:

  1. Εντάξει πάλι κατάφερες το απλό να το κάνεις υπερπαραγωγή! Τι τούρτες, τι ωραίος μπουφές, τι δωράκια πλούσια και μέσα στο χρώμα! Ενα ζάχαρο βέβαια το έπαθαν όλοι, χαχα, αλλά ποιος νοίαζεται! Ο χώρος με εντυπωσίασε πραγματικά! Ε, να έχετε κι εσείς εκεί στα Β.Π. κάτι καλό! χιχι! ΦΙλάκια και να χαίρεσαι τα υπέροχα αγόρια σου! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους χαιρεσαι Λιτσα μου!!! Γερα και χαρουμενα τα αντρακια σου!
    Ενταξει οσο για το παρτυ...δεν ειχα καμια αμφιβολια....ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ, φτιαγμενα με πολλη αγαπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυχρονα τα αγορινια σου,να τους καμαρωνεις.πολλά φιλάκια κ του χρόνου με υγεία;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τους χαίρεσαι Λίτσα μου!!Πολύ έξυπνο και πρωτότυπό το μέρος που διάλεξες να γίνει το πάρτι σας!!Ο μπουφές εξαιρετικός!!Ζήλεψα τα πα΄ντα!!ειδικά το κεικ με τα ζαχαρωτά επάνω!!Οι φωτογραφίες καταπληκτικές!!Πολύ ωραίες ιδέες θα τις φυλάξω για τα μελλοντικά μας παρτι!!Χρόνια τους πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σας ζήσουν τα αγοράκια σας Λίτσα μου,να τα χαίρεστε!Όλα τέλεια όπως πάντα,δεν μου κάνει εντύπωση και ο χώρος εξαιρετικός!Μακάρι να είχαμε κι εμείς τέτοια πράγματα εδώ για να περνάνε ακόμα πιο όμορφα στα γενεθλιά τους και όχι μόνο.Να το εκμεταλλευτείτε όσο μπορείτε!
    Όσο για τις τούρτες τι να πω...Πάντα κάνεις τέλειες τούρτες σε διακόσμηση!Ευχαριστώ και για την αναφορά!Εσύ την έκανες εντελώς δική σου με τον καινούριο τίτλο που της έδωσες!!!Μπράβο κοριτσάκι και του χρόνου!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα υπέροχα.Ωραία η ιδέα του τοίχου αναρρίχησης και ο στολισμός του τραπεζιού αλλά, η τούρτα του Ορφέα μας άφησε άφωνους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλώνω για άλλη μια φορά άφωνη από τις προετοιμασίες… Οι φωτό δείχνουν ότι περάσατε τέλεια. Τα αγόρια σου θα ήθελαν να σου κάνουν ανδριάντα στο τέλος της ημέρας φαντάζομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα πόσο χρώμα στις φωτογραφίες σου κάθε φορά! Να τους χαίρεσαι!!! Pizza cake όλα τα λεφτά!!


    Φιλιά,

    Βάσω η μαμά πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να τα χαίρεσαι τα αγορια σου!
    ποσο χρωμα είχε το πάρτυ σας?για αλλη μια φορά μας άφησες άφωνους!
    και πολύ πρωτότυπο το μέρος που διάλεξες!
    Η τούρτα του Ορφεα...απλά εκπληκτική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να τα χαίρεσαι τα αγόρια σου. Οι τουρτες υπέροχες. Θα ψάξω για το μέρος. Φαινεται πολυ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τα χαίρεσαι Λίτσα και τα δυο σου τα κουκλιά! Πάλι ένα σωρό ομορφιές ετοίμασες για το πάρτι τους!!! Σαν χθες θυμάμαι το πάρτι με τις απίθανες τούρτες σου (minion η μία - την άλλη δεν τη θυμάμαι). Μα πότε πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος;
    Άπαιχτο το pizza cake :)
    Για αναρρίχηση έχουμε πάει 3-4 φορές στο ΟΑΚΑ, αλλά το "δικό σας" δεν το γνώριζα. Ευκαιρία να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό :) Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λιτσάκι πόσο όμορφα τα ετοίμασες όλα!!!! Τόσι ιδιαίτερα και ξεχωριστά!!! Να τα χαίρεσαι τα υπέροχα αυτά μοναδικά αντράκια σου. Να μεγαλώνουν πάντα με τόσο χαρούμενες στιγμές στη ζωή τους!!!!
    Θα φροντίσω να επισκεφθούμε το χωρο φαίνεται σούπερ και εκτιμώ πολύ το γεγονός οτι σε άφησαν να φέρεις απο το σπίτι φαγώσιμα διότι οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Οι τούρτες εκπληκτικές και τα κεράσματα και τα σνακ λαχταριστά!!!
    Φιλάρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!