Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Άνοιξη ξανά

Κι αφού ζήσαμε έναν από τους πιο ζεστούς Φλεβάρηδες κι αφού είπαμε "πάει πια, μπήκε η άνοιξη", ήρθε και πάλι ο Τρελο-Μάρτης να αναιρέσει κάθε μας διαπίστωση. Στο δικό μας σπίτι βέβαια η άνοιξη ήρθε και θα μείνει! Έφερε μαζί της φως, λουλούδια, χρώματα και θετική ενέργεια, οπότε θα την κρατήσουμε βρέξει-χιονίσει!


Δεν υπάρχουν νέα αντικείμενα μικρά ή μεγάλα. Υπάρχουν μόνο νέοι συνδυασμοί, με αποτέλεσμα να φαίνονται όλα καινούρια. Ψάχνοντας στα κουτιά, πάντα βρίσκω κάτι ξεχασμένο, κάτι που θα δώσει μια ανανεωτική πνοή στο χώρο.


Έτσι έγινε με τις γυάλινες μπάλες, τις οποίες είχα ακόμη καλά τυλιγμένες σε ένα κουτί. Οι μπάλες αυτές στόλιζαν το εφηβικό μου δωμάτιο. Μου τις είχε δωρίσει η μαμά μου και είχα ξετρελαθεί μαζί τους. Χειροποίητες και εύθραυστες, στόλιζαν υπέροχα το δωμάτιό μου τότε, ενώ τώρα στολίζουν ένα κρεμαστό κλαδί στο σαλόνι, μαζί με μια γιρλάντα και λίγα λαμπιόνια. 


Την τραπεζαρία ομορφαίνει ένα από τα δύο ξύλινα κουτιά κρασιών που είχε σώσει ο Ανδρέας λίγο πριν πεταχτούν στα σκουπίδια. Μα είναι ποτέ δυνατό να πετάξει κανείς τέτοιους "θησαυρούς"; Έχοντας εμένα στο μυαλό του, τα περιέσωσε και τα έφερε σπίτι. 
Το ένα φιλοξενεί όλα μου τα στυλό, μολύβια, μπογιές κλπ. και το δεύτερο ομορφαίνει την τραπεζαρία. Με πολλά μικρά βαζάκια στο εσωτερικό του και φρέσκα λουλούδια, δείχνει υπέροχο.


Είναι ένας εύκολος τρόπος να δείχνει ο χώρος πάντοτε στολισμένος, αφού 3-4 φρέσκα λουλούδια και μερικά κλαδιά είναι αρκετά να τον ανανεώσουν.


Λουλούδια παντού, ακόμα και μέσα σε ένα μπολ με νερό και κεριά.


Και φυσικά κεριά. Πολλά κεριά! Άλλος ένας εύκολος και σχετικά οικονομικός τρόπος να διακοσμήσει κανείς το σπίτι του. Επίσης, παρόλο που δε συμπαθώ τα ψεύτικα άνθη, υπάρχουν καλοφτιαγμένα συνθετικά λουλούδια που μοιάζουν πολύ με αληθινά και δείχνουν όμορφα.


Φτάσαμε ήδη στα μισά του Μάρτη και είναι πια θέμα χρόνου να ζεστάνει ο καιρός και μάλιστα για τα καλά. Σε λίγο θα αρχίσουμε να ονειρευόμαστε καλοκαιρινές διακοπές κι ελληνικά νησιά. Τώρα, το αν τα όνειρα γίνουν πραγματικότητα, είναι άλλη ιστορία...


Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι. Καλημέρα!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα Φραουλιτσα!!!!υπεροχο το ανοιξιάτικο σπίτι σας!!!!!!!Καλη Σαρακοστή!!!!!!!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λιτσάκι!Πράγματι έφερες την άνοιξη με τέτοιες εικόνες αυτή την μουντή και κρύα μέρα!!Πολύ όμορφα όλα ,χρωματιστά και χαρούμενα!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφες πινελιές που σε κάνουν να νιώθεις ότι η Άνοιξη κάνει βόλτες μέσα στο σπίτι σου!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!
    Στο σπίτι σου έχει κρυφτεί η Άνοιξη και δε λέει να φανεί???
    για αλλη μια φορά εφτιαξες μια υπέροχη ατμόσφαιρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίτσα, μόλις χάζευα τις φωτογραφίες σου στο instagram. Δεν υπάρχει ούτε μια γωνιά, γωνίτσα που να έχεις διακοσμήσει, που να μη φωνάζει ότι την έφτιαξες με αγάπη. Δεν είναι μόνο ότι το κάνεις πολύ καλά, είναι που το κάνεις τόσο διαφορετικά και τόσο καλύτερα από επαγγελματικές διακοσμήσεις που βλέπουμε στο internet, γιατί το κάνεις με τεράστιο νοιάξιμο κι αγάπη. Συνέχισε να μας ομορφαίνεις τις οθόνες μας. Βαριέμαι τόσο instagram. Από το δικό σου όμως δε θα μου ξεφύγει εικόνα για εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελίνα μου ευχαριστώ τόσο πολύ! Τι όμορφο το μήνυμά σου!

      Διαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!