Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η χρονιά που πέρασε...

2015. Τι χρονιά κι αυτή! Δεν θα τη δω καθόλου από την πολιτική, οικονομική,πολιτισμική σκοπιά ή και οποιαδήποτε άλλη. Άλλωστε δεν είμαστε εδώ για να χαλάσουμε τις καρδιές μας, αλλά να τις γεμίσουμε με φως, χρώμα κι αισιοδοξία. Γίνεται; Γίνεται, έτσι λέω.

Κοιτάζοντας πίσω στο blog τη χρονιά που πέρασε, διαπίστωσα ότι οι αναρτήσεις μειώθηκαν. Μαζί τους δεν σας κρύβω, ότι μειωνόταν και η καλή μου διάθεση, αφού οι περιορισμοί ήταν πια άπειροι, τόσοι που ήταν αδύνατο να μην επηρεαστεί η καθημερινότητά μας. Βέβαια αυτό δεν ήταν κάτι που αφορούσε μόνο τη δική μας καθημερινότητα, μα και τη δική σας. Βασικά μιας ολόκληρης χώρας...

Παρόλα αυτά, οι αναρτήσεις στο blog παρέμειναν φωτεινές και πολύχρωμες. Κι όταν η ψυχολογία δεν ήταν πεσμένη έψηνα γλυκά, δημιουργούσα, διακοσμούσα ή απλά αγόραζα λουλούδια, που δίνουν πάντα μια νότα φρεσκάδας και χαράς στο χώρο.

Έτσι και φέτος μοιράστηκα μαζί σας όσα γλυκά έψησα και νομίζω πως τα κέικ είχαν την τιμητική τους! Φταίει μάλλον που πέρα από νόστιμα, είναι κι εύκολα κι εγώ δεν είχα κέφι για πολυπλοκότητες... 


Οι δε κατασκευές δεν λείπουν ποτέ. Είναι μια διαδικασία απόλυτα θεραπευτική, οπότε μέσα στο 2015 αποτελούσαν πάντα ένα ευχάριστο διάλειμμα στην πιεσμένη καθημερινότητα.
Μοιράστηκα μαζί σας διάφορες κατασκευές, όπως γιρλάντες, καραμελένιες καρδιές, κλαδιά που ντύθηκαν με ύφασμα, ανοιξιάτικα μόμπιλε, ζωγραφιές, πασχαλινά και χριστουγεννιάτικα στολίδια, την μεταμόρφωση μιας φόρμας ψησίματος, καρδιές φτιαγμένες με ξηρούς καρπούς κ.α. 


Έπειτα, είναι και το online περιοδικό μας Cook Craft Create, για το οποίο ετοιμάζω κάθε τόσο μια μικρή κατασκευή ή συνταγή, οπότε είναι κι αυτός ένας τρόπος να βρίσκομαι πάντα σε εγρήγορση.


Φυσικά διακοσμήσαμε! Το Πάσχα βγήκαν οι λαγοί από τα ντουλάπια, μα κάθε εποχή αποτελεί έτσι κι αλλιώς λόγο για ανανέωση!


Κάπου εκεί κοντά στο Πάσχα γιορτάσαμε και τα γενέθλια των αγοριών.Το τέταρτο κοινό πάρτι των αγοριών, μα το πρώτο τους στην Αθήνα.



Αν όμως μου έλειψε κάτι το 2015, αυτό ήταν σίγουρα οι εκδρομές και οι εξορμήσεις. Ταξιδέψαμε μέχρι το Μαίναλο, την Πάρνηθα, το Σούνιο, την Κρήτη, τα Τέμπη, τον Παλιό Παντελεήμονα Πιερίας και φυσικά τη Γερμανία, αλλά ήθελα πολλά ακόμη να δω. Άλλωστε τα ταξίδια δεν είναι ποτέ αρκετά και ξέρω ότι τριγύρω υπάρχουν μέρη πανέμορφα να επισκεφθεί κανείς! Δεν καταφέραμε ακόμη να θαυμάσουμε τις ομορφιές της Πελοποννήσου ας πούμε, μα δεν πειράζει. Θα έρθει κι ο καιρός τους.


Βέβαια, ανάρτηση "σταθμός" του 2015, είναι νομίζω αυτή με την ανάβασή μου στον Όλυμπο! Χάρισε πολλά χαμόγελα σε πολλούς από σας. Σε εμένα χάρισε ένα διαλυμένο γόνατο, το οποίο έκανε 4 μήνες να συνέλθει, μα χάρισε και στιγμές ανέλπιστης χαράς και απερίγραπτης ομορφιάς! Επίσης, με πείσμωσε και σφηνώθηκε στο μυαλό μου ένας στόχος φωτεινός που με προσελκύει προς το μέρος του... Έτσι είναι ο Όλυμπος, σε ξεμυαλίζει!


Και τώρα; Τώρα καλώς το δεχτήκαμε το 2016. Παρατηρώ ότι το υποδεχτήκαμε όλοι απόλυτα προσγειωμένοι. Δίχως φανφάρες, δίχως βαρύγδουπες δηλώσεις, δίχως υπερβολές, αλλά επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι, γιατί "όποιος καεί απ' το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι". Ίσως να 'ναι καλύτερα έτσι, ποιος ξέρει...;
Υγεία φίλοι μου! Υγεία κι αισιοδοξία είναι νομίζω αρκετά, ώστε να έρθουν κάποια στιγμή και τα υπόλοιπα...

Καλημέρα!


Litsa


 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

8 σχόλια:

  1. Ευχές πολλές το 2016 να είναι πολύ καλύτερο από το 2015, πιο χρωματιστό, ταξιδιάρικο και χαρούμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχές για μια νέα ακόμη πιο γλυκιά, δημιουργική και ταξιδιάρικη χρονιά παρέα με μια φωτογραφική και πολλές λέξεις γραμμένες με μεράκι και μπόλικη έμπνευση!Καλή χρονιά αδερφή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ βρίσκω όλα όσα έκανες υπερ-αρκετά και πολύ όμορφα! Ειδικά η διακόσμησή σου στο σπίτι μου φαίνεται πάρα πολύ ωραία! Όλα αυτά τα λουλουδάκια, οι κατασκευές, τα χρώματα, το πόστερ με το ότι μας αρέσει στο σπίτι περισσότερο το με ποιον το μοιραζόμαστε... Βασικά τα πάντα μου άρεσαν!
    Επίσης και τα ταξίδια που έκανες... :) Σου εύχομαι να κάνεις όσα επιθυμείς για να χορτάσεις την καρδιά σου!
    Καλή χρονιά να έχουμε. Όντως είμαστε όλοι πιο προσγειωμένοι, αλλά είναι όπως το λες, έχουμε καεί. Ας κάνει ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί, με αισιοδοξία, αγάπη και χαμόγελο!
    Καλή σου μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλές ευχές για ένα 2016 πολύχρωμο, φωτεινό, δημιουργικό, αισιόδοξο και παιχνιδιάρικο... όπως είναι οι αναρτήσεις που μας βάζεις! Όπως πολύ σωστά είπες... είμαστε προσγειωμένοι, χωρίς φανφάρες και να δούμε που θα μας βγάλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχές για μια Καλύτερη Χρονιά Λιτσάκι!!! Να περνάτε πάντα υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εικόνες, γεύσεις, συναισθήματα! Αυτά μένουν από κάθε χρονιά που αφήνουμε πίσω μας! Καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Λιτσάκι. Μπορεί οι αναρτήσεις σου να ήταν λιγότερες αλλά σίγουρα δεν υστερούσαν από ομορφιά και χρώμα! Νέα χρονιά, νέοι στόχοι.... νέοι καφέδες! χεχε! Φιλάκια! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!