Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μικρές ανανεώσεις

Ε, λοιπόν, η εποχή αυτή όσο όμορφη είναι, είναι τόσο κι άλλο τόσο κουραστική κι εκνευριστική. 
Είναι όλες αυτές οι δουλειές που πρέπει να γίνουν, είναι οι απότομες ζέστες που σε αναγκάζουν να ψάχνεις τα ελαφριά σου ρούχα, είναι τα χαλιά που από τη μια μέρα στην άλλη τα νιώθεις βρώμικα και περιττά, είναι η μέση που πονάει από τα βάρη και το σκύψιμο, είναι τα παιδιά που θέλουν τα δικά τους, είναι η σχολική χρονιά που πλησιάζει προς το τέλος της και προσπαθείς να εμψυχώσεις τον εαυτό σου να κάνει λίγη υπομονή ακόμη, αχ είναι πολλά!
Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνω "ντου" κυριολεκτικά. Συνήθως κάνω τέτοιες δουλειές τα Σαββατοκύριακα, που μπορεί ο Ανδρέας να βγει με τα παιδιά μια μεγάλη βόλτα, ώστε να μην είναι μες στα πόδια μου. 
Έχω κάνει από πριν στο μυαλό μου ένα καλό χρονοδιάγραμμα, φοράω την κατάλληλη ενδυμασία, κρατάω τον απαραίτητο εξοπλισμό και μόλις τα αγόρια κλείσουν πίσω τους την πόρτα και μείνω μόνη, είμαι σαν την τρελή και το μόνο που σκέφτομαι είναι "ντου ρε ντουουουου" (με αλαλαγμούς). Χαχα ναι, όλα αυτά, για να κάνω τις ανοιξιάτικες δουλειές, οι οποίες για κάποιο λόγο, μου φαίνονται πιο απαιτητικές από τις φθινοπωρινές!
Όταν πριν μια εβδομάδα τελείωσα με τις μεγάλες αλλαγές και έστρωσα επιτέλους τα καλοκαιρινά, στάθηκα να τα θαυμάσω όλα από μακριά! Καλοστρωμένα και μοσχοβολιστά, έδωσαν μια νότα φρεσκάδας στο σπίτι, μέχρι... που γύρισαν τα παιδιά και από τον ενθουσιασμό τους άρχισαν να τρέχουν, να χοροπηδάνε και να πετάνε τα μαξιλάρια. 


Τους μάλωνα, γιατί ήθελα να χαρώ ακόμα λίγο τον κόπο μου, αλλά παρόλα τα "μη" και τα "πάρτε τα πόδια από εκεί", η αλήθεια είναι ότι τους ένιωθα απόλυτα...
Όταν "φεύγουν" τα χαλιά, το σπίτι μοιάζει τεράστιο! Οι επιφάνειες λείες και λαμπερές, τα χρώματα πιο φρέσκα και φωτεινά, οι μπαλκονόπορτες ανοιχτές, το αεράκι απαλό και το καλοκαιράκι προ των πυλών!

Ο Ανδρέας καθάρισε το τζάκι κι έβαλα εκεί τα κεριά ν' ανάβουν, να μας κρατούν συντροφιά τις καλοκαιρινές βραδιές που πλησιάζουν. Έχω την εντύπωση ότι οι νύχτες εδώ στην Αθήνα θα μυρίζουν έντονα γιασεμί, αν κρίνω από τις ευωδιές που με συνεπαίρνουν στα σοκάκια της πόλης. Μυρίζει παντού λεμόνι, ειδικά τα πρωινά, πριν ξυπνήσει για τα καλά η πόλη. 


Το τραπέζι μας πλέον, το διακοσμούν τα κηροπήγια που έφτιαξε η ξαδέρφη μου από λευκό γύψο. Τον έριξε σε θήκες σιλικόνης, αυτές που κανονικά προορίζονται για κέικ, αλλά με λίγη φαντασία, φτιάχνει κανείς κι άλλα πράγματα! Ακόμη και διακοσμητικές καρδιές.


Τόσο όμορφα! Μαζί τους και το μεταλλικό κηροπήγιο, το οποίο διακοσμούσε το παιδικό μου δωμάτιο πριν πολλά χρόνια, όταν ζούσα ακόμη στην Γερμανία. Τόσο ξεχωριστό, τι κι αν έχασε τη λάμψη του;


Κι αφού οι χοντρές δουλειές τελείωσαν, είναι πια καιρός να απολαύσουμε την άνοιξη, έστω κι αν κοντεύει να περάσει.
Τώρα κάνω σχέδια για το μπαλκόνι, με το οποίο έχουμε ασχοληθεί ελάχιστα. Παρόλα αυτά, τα λουλούδια μας το παλεύουν. Η μικρή μου Ομορφούλα, την οποία αγόρασα από τη λαϊκή, άνθισε και προς μεγάλη μου έκπληξη, μου προέκυψε τρίχρωμη: κοκκινοπορτοκαλοκίτρινη. Όνομα και πράγμα η Ομορφούλα μας!


Και μέχρι να μπουν όλα σε μια σειρά, μέχρι να τελειώσουν οι δουλειές και οι υποχρεώσεις, μέχρι να καταφέρω να συμμαζέψω το μυαλό μου που ταξιδεύει, θα χάνομαι, μα θα 'μαι πάντα εδώ τριγύρω!

Καλή εβδομάδα φίλοι αγαπημένοι!

Litsa


 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λιτσάκι μου! Με γειες η καινούργια ανανέωση! Αχ ζηλεύω. Εγώ αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσω το σπίτι και μου φαίνεται βουνό... ή μάλλον βαρετό! Εχω δύο παρατηρήσεις... πρώτον μεγάλη σύμπτωση. Αυτό το μωβ χρυσό μαξιλάρι που έχεις πάνω στην πολυθρόνα που το βρήκες βρε άτιμο. Χθες το χάζευα στο πίντερεστ; Αλήθεια το έχεις πάρει από το διαδίκτυο ή από κάποιο μαγαζί; Δεύτερον τις ομορφούλες εμείς τις λέμε Μεσημεράκια. Είναι τα αγαπημένα μου το καλοκαιρι. Ανθεκτικά και πανέμορφα για πολύ καιρό! Αυτά! Σε φιλώ! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλη μου καλημέρα κοριτσάκι! Λοιπόν, τα μεσημεράκια είναι άλλα, αλλά μοιάζουν αρκετά. Αλλάζει το λουλούδι τους. Όσο για το μαξιλαράκι, το έχω πολλά χρόνια και προσπαθώ να θυμηθώ από πού το πήρα. Αν θυμάμαι καλά, είναι από το Zara Home. Το έχω σίγουρα μια τετραετία. Φιλιά πολλά πολλά

      Διαγραφή
  2. ολα ωραια απο που εχεις παρει την γιρλαντα που αγκαλιαζει το HOME στο τζακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ. Τη γιρλάντα την πήρα πριν μια πενταετία από ένα ανθοπωλείο, στο κέντρο της Θεσ/κης.

      Διαγραφή
  3. Πραγματικές υπέροχες οι πινελιές χρώματος που σκόρπισες στο σπιτικό σας!!! Και του χρόνου Λίτσα!
    Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πώς σε νιώθω...αυτό το ντουυυυυυυ κάνω κ εγώ μόλις εξαφανίζονται οι άντρες του σπιτιού....
    κ μόλις γυρίσουν...σε δευτερόλεπτα κάνουν το σπίτι να φαίνεται σαν να μην εκανες όλη μέρα καμιά δουλειά!
    κ μετά σκέφτομαι...για πόσο ακόμα?κ τρέχω κ αγκαλιάζω τα ζουζουνάκια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα αρμονικά όπως παντα!εγώ θα ρωτήσω το ύφασμα που φαίνεται κάτω από τς κεριά είναι καρες σεμες?η κάτι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω γράψει μία λίστα κ την έχω κολλήσει στο ψυγείο. Περιλαμβάνει από πλύσιμο σκουφιών μάλλινων και μπουφάν μέχρι ξεκαθάρισμα χαρτιών γραφείου και βιβλιοθήκης και ανασυνταξη ντουλάπας. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε αυτό.
    Έχεις δίκο η αλλαγή εποχής έχει τέτοιες δουλειές. Ωστόσο μόλις γίνουν όλα χαλαρώνω. Οσο βλέπω τις μπουφανάρες στο χολ μου τη δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μολις τελειωσαν οι εξετασεις ξεκινησα και εγω αλλά ακομα δεν εχω καταφερει να τελειωσω και να το χαρω οπως εσυ εστω και για λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μολις τελειωσαν οι εξετασεις ξεκινησα και εγω αλλά ακομα δεν εχω καταφερει να τελειωσω και να το χαρω οπως εσυ εστω και για λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!