Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Καλοκαιρινά φρούτα για το στεφάνι της κουζίνας

Λίγο ο καιρός που αλλάζει, λίγο οι εικόνες στο διαδίκτυο, λίγο οι φωτογραφίες στα περιοδικά, λίγο το ρεπερτόριο στο ραδιόφωνο και αμέσως έκανα όρεξη για το καλοκαίρι. Νομίζω πως την άνοιξη βαρέθηκα πια να την περιμένω κι έχω πάρει απόφαση ότι φέτος θα είναι βροχερή. Εγώ όμως θέλω ήλιο, ζέστη και χρώματα φωτεινά, γι αυτό, όταν έπεσα επάνω σε αυτά τα καλοκαιρινά φρούτα που κυκλοφορούν στο pinterest, το μυαλό μου πήγε αμέσως στο στεφάνι της κουζίνας. Ήταν ώρα για μια ακόμη αλλαγή...

Εκτύπωσα τα χαριτωμένα φρούτα, τα έκοψα, τα κόλλησα δύο μαζί (πλάτη με πλάτη), ενώ ενδιάμεσα σταθεροποίησα μια κορδέλα και τα κρέμασα στο στεφάνι. 

Θα μπει ο Μάης κι εγώ θα φοράω Μάρτη...

Φράουλες, λεμόνια, φέτες καρπουζιού, ανανάδες και κεράσια, μας καλωσορίζουν καθημερινά στην κουζίνα με παιχνιδιάρικη διάθεση. Τα δε κεράσια, είναι διακοσμητικά και τα είχα αγοράσει πριν χρόνια. Και επειδή από τη συλλογή των φρούτων έλειπαν τα κεράσια, αποφάσισα να κρεμάσω τα δικά μου...


Στην κουζίνα βέβαια δεν άλλαξε μόνο το στεφάνι. Της έκανα ένα γενικότερο λίφτινγκ και μεταξύ άλλων, ανανέωσα και το αγαπημένο μου ράφι.



Έφυγαν οι προηγούμενες κούπες, τα μεταλλικά κουτιά ανέβηκαν πιο ψηλά και στη θέση τους μπήκαν αντικείμενα με πιο δροσερά χρώματα, όπως αυτή η αστεράτη κούπα/ποτήρι. Όταν την είδα τα Χριστούγεννα στο Happy Teapot τη λάτρεψα. Έγινε δική μου λίγες εβδομάδες αργότερα και τώρα ομορφαίνει το ράφι, μαζί με τα υπόλοιπα αντικείμενα.


Σε περίοπτη θέση βρίσκονται πια τα βάζα με τους διάφορους σπόρους και καρπούς. Λίγο πριν το Πάσχα τα έβγαλα από τα ντουλάπια και τα τοποθέτησα στο ράφι, αφού τα καταναλώνω σε καθημερινή βάση, είτε με το γάλα, είτε με γιαούρτι, είτε μόνα τους.
Σταφίδες, αμύγδαλα, λιναρόσποροι, κολοκυθόσποροι, σπόροι chia κλπ ξαναβγήκαν δυναμικά στο προσκήνιο, μετά από κάτι χαλβάδες, κατσικάκια, τούρτες, καλτσούνια και άλλα, που όπως ήδη καταλάβατε, καταναλώθηκαν σε ικανοποιητικές ποσότητες το Πάσχα...


Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι απαρνήθηκα το πάθος μου, που είναι τα γλυκά και η ζαχαροπλαστική, οπότε το σύνθημα παραμένει το ίδιο και είναι: "Live Love Bake".


Μεταξύ όλων αυτών των ευχάριστων αλλαγών, υπάρχουν και κάτι άλλα που πρέπει να γίνουν, πιο εκνευριστικά... Κάτι παράθυρα, κάτι κουρτίνες, κάτι ντουλάπες, κάτι μπαλκόνια, που όταν τα σκέφτομαι μου σηκώνεται η τρίχα... Γι αυτό λέω να επικεντρωθώ στα όμορφα!


Καλημέρα σε όλους εκεί έξω. 
Από αύριο άκουσα, ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία για τα καλά. Βρε λες;

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

12 σχόλια:

  1. μπήκε η άνοιξη στην κουζίνα σου! καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνοιξη, καλοκαίρι, χρώμα!!Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειες όπως πάντα οι ανανεώσεις σου. Μου αρέσει πολύ που πάντα έχεις λουλούδια στα βαζάκια σου.
    Στην Κύπρο τα δελτία λένε για πτώση θερμοκρασίας, βροχές και ναι... χιόνια, λες να αλλάξω τη διακοσμιση μπας και φυσήξει άλλος αέρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρελαίνομαι με την ροζ-σιελ κουζίνα σου και όλα τα υπόλοιπα που μου θυμίζουν τόόόσο 60΄ς! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι φανταστικά πραγματάκια που έχεις στην κουζίνα σου! Αποπνέουν τόσο γλυκό αέρα!!! Επίσης μου αρέσει τοχρώμα που έχεις στους τοίχους! Κοριτσίστικο ντεκόρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ αυτό έλεγα σήμερα! Να μην χαλαρώσω και πολύ γιατί θα με προλάβει το καλοκαίρι! Γι αυτό ξεκίνησα αυτές τις μέρες με τα καλοκαιρινά ρούχα σιγά σιγά και τα χαλιά και τα μπαλκόνια...έχει ο Θεός! Εξάλλου ακόμα χειιμώνα έχουμε εδώ!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει πολύ που αλλάζεις διακοσμηση κάθε εποχή. Διάβασα σχεδόν όλες τις αναρτήσεις σου! Το blog σου είναι καταπληκτικό!
    Όσο για την κουζίνα σου... δεν έχω λόγια! Τέλεια!

    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμενα παλι μου αρεςαν οι κανατουλες ψιλά ψιλά και τα πουά κουταλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κορίτσι μου έμεινα άφωνη...μπράβο σου για το υπέροχο στεφάνι που έφτιαξες και τα χρώματα στον χώρο σου τόσο χαρούμενα....φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο το φρουτοστεφανάκι! Μ'αρέσει πολύ που τα φρουτάκια είναι μοντέρνου στυλ :) Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!