Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Το στεφάνι της κουζίνας

Στην είσοδο της κουζίνας έχω κρεμάσει ένα στεφάνι, το οποίο δεν είμαι ακόμη σίγουρη αν θα μείνει μόνιμα εκεί. Πιθανόν να αλλάξει θέση, ανάλογα με τα κέφια. Είναι εκείνο το στεφάνι, που για την γιορτή των Χριστουγέννων, το στόλισα με κλαδιά πεύκου, ξύλα κανέλας και μπισκοτένια στολίδια. 
Από την Πρωτοχρονιά κι έπειτα κρεμόταν άδειο και περίμενε πότε θα βρω χρόνο και όρεξη ν' ασχοληθώ μαζί του. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έκοψα δύο τρία κλαδιά ελιάς και δενδρολίβανου. Τα έπλεξα και τα έδεσα με πράσινο λεπτό σύρμα. Έπειτα συγκέντρωσα όλα εκείνα τα μικροαντικείμενα που παραπέμπουν στην κουζίνα και σκέφτηκα να τα κρεμάσω στο στεφάνι.


Οι ψεύτικες πιπεριές, οι μικρές τσαγιέρες, το ρόδι, όλα τους είναι αντικείμενα που τα έχω πάνω από τρία χρόνια και κάποια έμεναν, μέχρι χθες, αποθηκευμένα σε κουτιά. 
Στο κέντρο κρέμασα χάρτινες θήκες για muffins. Τις τρύπησα και τις πέρασα σε μία κορδέλα, μαζί με λίγες χάντρες.


Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν δένουν αρμονικά μεταξύ τους, μιας και υπάρχει πολυχρωμία και... ποικιλομορφία. Αλλά αν το δει κανείς από κοντά, θα διαπιστώσει ότι αυτό ακριβώς είναι που το κάνει ξεχωριστό. 


Πάντως νομίζω πως την άνοιξη θα το αλλάξω και έχω ήδη κάτι στο (κουρασμένο) μυαλό μου. Ελπίζω μόνο το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο καλό με την εικόνα που 'χει πλάσει η φαντασία μου. Επίσης, πρέπει να βρω και χρόνο, γιατί οι ιδέες είναι πολλές (τόσες, που τις καταγράφω γιατί τις ξεχνάω), μα ο χρόνος ελάχιστος...
Έρχεται όμως Σαββατοκύριακο κι ίσως βρεθεί εκεί μια στάλα χρόνος! Ε;

Την καλημέρα μου!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

8 σχόλια:

  1. Πολύ κουζινάτο! Ειδικά οι πιπερίτσες του δίνουν τσαχπινιά! Αυτο με τις ιδέες και τον χρόνο είναι βασανιστικό, κι εγώ έχω μια τέτοια λίστα! Να έχεις ενα υπέροχο σκ Λίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ χαριτωμένο!! Σου φτιάχνει το κέφι! Φιλιά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσο αυθόρμητο και παιχνιδιάρικο που είναι!Καλό Σ/Κ φραουλίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα πόσο ωραία πραγματάκια φτιάχνεις!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!