Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Μεταμορφώνοντας μικρά γυάλινα βάζα

Μη μου πείτε ότι καταφέρατε να πετάξετε χαρταετό! Εμείς φυσικά το αφήσαμε για αργότερα, αφού στα μέρη μας η μούχλα και η βροχή είναι... άνευ προηγουμένου!
Δεν πτοηθήκαμε όμως, μαζευτήκαμε με αγαπημένους συγγενείς στο σπίτι των ΚαΠα και το γλεντήσαμε με τον τρόπο μας!
Φορέσαμε όλοι από κάτι μικρό και τρελιάρικο στο κεφάλι μας, ετοιμάσαμε νηστίσιμα γεύματα και επιτέλους γνωρίσαμε από κοντά το νέο μέλος της οικογένειάς μας, το μικρό μας ανίψι, που είναι σκέτη ζάχαρη! Βέβαια, δεν έβγαλα ούτε μια φωτογραφία, άφησα το έργο αυτό εξολοκλήρου στην αδερφή μου (δείτε ΕΔΩ τα μασκαρέματά μας).
Το μόνο που φωτογράφισα, είναι τα γλυκάκια που έφτιαξα, ελαφριά και νηστίσιμα και αυτά. Τρουφάκια με χουρμάδες και χαλβά (κλικ) και δαμάσκηνα γεμιστά με χαλβά, βουτηγμένα σε κουβερτούρα (κλικ). Είναι τόσο νόστιμα, ειδικά τα δεύτερα, που τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!


Στο θέμα μας τώρα! 
Σήμερα βγήκε το τρίτο τεύχος του περιοδικού Cook Craft Create, το οποίο είναι άκρως ανοιξιάτικο. Αυτό σημαίνει ότι είναι γεμάτο χρώματα, λουλούδια φυσικά και υφασμάτινα, ελαφριές συνταγές και όμορφες ιδέες.
Το θέμα που διάλεξα είναι η μεταμόρφωση των γυάλινων βάζων. Μια κατασκευή που είχα κάνει και πριν δύο χρόνια και είναι από τις δημοφιλέστερες αναρτήσεις του blog. 

Βάφοντας βάζα: Μάρτιος 2012

Φαίνεται πως το θέμα αυτό αγαπήθηκε πολύ, οπότε σκέφτηκα να το επαναλάβω, μόνο που τώρα χρησιμοποίησα παστέλ χρώματα και διαφορετική τεχνική. 

Βάφοντας βάζα: Μάρτιος 2014

Για περισσότερες λεπτομέρειες ρίξτε μια ματιά στο νέο τεύχος του Cook Craft Create (κλικ), το οποίο σίγουρα θα σας ανεβάσει τη διάθεση.
Και μην ξεχνάτε, αν θέλετε να στείλετε το δικό σας θέμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αθηνά!


Εύχομαι καλή εβδομάδα και που θα πάει, θα ανοίξει ο καιρός! Λίγο έμεινε...
Καλημέρα!

Litsa


 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα αδερφή ...σήμερα έχει ήλιο...γκρρρρ! Τα βάζα είναι τέλεια τα αγαπώ!!!Τι χρώματα. Μπράβο και καλά στολίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λιτσάκι... Αγαπημένα τα ανοιξιάτικα χρώματα... Καλή Σαρακοστή...πάω να σε διαβάσω στο cook,craft,create...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κι από μένα! Τα γλυκάκια σου κολασμένα! Τα βαζάκια σου εμπνευσμένα! Πιθανότατα να τα φτιάξω κάποια στιγμή! Καλή εβδομάδα!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα!!! Ουτε εμεις πεταξαμε χαρταετο ετσι οπως εβρεχε! Τελεια τα βαζακια παω να ριξω μελετη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ax, τα θυμάμαι από τότε αυτά τα βάζα αλλά μου άρεσε και η καινούργια τεχνική! Ελπίζω να αξιωθώ να τα κάνω! ΦΙλάκια και Καλή Σαρακοστή! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφα βγήκαν τα βάζα Λίτσα και φαίνονται και πανεύκολα. Καλημέρα & καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα Λιτσάκι!! Τι ωραία ιδέα!! Το διάβασα και στο περιοδικό!! πολλά φιλιά και καλή Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Λιτσακι
    Τα σοκολατακια δαμάσκηνο -χαλβάς ήταν απερίγραπτα νόστιμα θα τα φτιάξω οπωσδήποτε .Συγχαρητήρια για μια φορά ακόμη για το περιοδικό σας.Φιλάκια πολλά και σβουριχτά στα αγόρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το έχω ήδη κατεβάσει και το βραδάκι θα το διαβασω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λιτσάκι μου άλλη μια όμορφη ιδέα από σένα. Τα λατρεύω τα παστέλ που χρησιμοποίησες. Μπράβο σου για άλλη μια φορά. Καλό μήνα Λιτσάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τα βαζα ειναι υπεροχα αλλα και η δουλεια σας στο περιοδικο μπραβο για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ωραια η ιδεα με τα βαζα!τους πάνε τοοοσο τα παστελ χρωματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά τα δαμάσκηνα γεμιστά με χαλβά και με επικάλυψη κουβερτούρας, μου άνοιξαν την όρεξη. Όχι ότι μου είχε κλείσει ποτέ η όρεξη...αλλά τα λαχτάρισα βρε παιδί μου. Με το που θα γεννήσω με το καλό, για μία εβδομάδα θα αρχίσω τις διατροφικές διαστροφές (τα δαμασκηνάκια σου, σοκολάτα, σοκολατάκια και όλα τα συναφή) και μετά θα αρχίσω τη δίαιτα. Να πάρω το αίμα μου πίσω :)
    Τα βαζάκια, πολύ όμορφη ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χρησιμοποίησα την τεχνική που εφάρμοσες στα βαζάκια . αν θες κοίτα εδώ http://all-about-arts-gr.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!