Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Εύκολα ψωμάκια για νόστιμο πρωινό

Μια ανάσα πριν από το Σαββατοκύριακο κι εγώ σας λέω μια σύντομη καλημέρα, γιατί έχουμε εδώ φίλους από Κρήτη. Δεν ήθελα όμως να μην σας δώσω μια πρόταση για το κυριακάτικο πρωινό σας, οπότε αποφάσισα να ετοιμάσω μια ανάρτηση, η οποία θα δημοσιευθεί προγραμματισμένα.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έφτιαξα αυτά τα απολαυστικά ψωμάκια, τα οποία σας προτείνω να δοκιμάσετε.
Έχω φτιάξει διάφορες συνταγές για ψωμάκια, αλλά αυτή είναι διαφορετική. Έχει μαγιά, όμως πιστέψτε με, είναι πανεύκολη! 
Θα ετοιμάσετε τη ζύμη σας από το προηγούμενο βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί θα την ψήσετε. Σε 20 λεπτά θα έχετε τα δικά σας αφράτα ψωμάκια.


Τι χρειάζεται;

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 του κύβου φρέσκια μαγιά (περίπου 10 γρ)
260 ml χλιαρό νερό
μισό έως ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό κι έπειτα την ανακατεύουμε με το αλεύρι και το αλάτι. Θα δημιουργηθεί ένα ζυμάρι, το οποίο θα το αφήσουμε στο μπολ, θα το καλύψουμε με μεμβράνη και θα το βάλουμε στο ψυγείο. Θα το αφήσουμε εκεί όλη νύχτα και την επόμενη μέρα το πρωί, θα το βρούμε διπλασιασμένο. Το κόβουμε σε 8 μέρη (το ζυμάρι είναι αρκετά κολλώδες), τα οποία πλάθουμε ελαφρώς ώστε να τους δώσουμε στρογγυλό σχήμα και τα τοποθετούμε σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς (αντίσταση) για 20 λεπτά. Έτοιμα!


Κι επειδή εγώ είμαι παράξενη με το ψωμί και το προτιμώ πάντα φρέσκο, σας ενημερώνω ότι την επόμενη μέρα ήταν ακόμη μαλακά και αφράτα.


Και με αυτά τα σύντομα νέα μου θα σας αφήσω με ευχές για καλό ΣΚ γεμάτο απολαυστικές βόλτες!


Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook 

14 σχόλια:

  1. καλημεραααα!!!!!θα δοκιμασω τη συνταγη σου!!!!
    τι πιο ωραιο απο το φρεσκοψημενο ψωμι στο πρωινο μας!!
    παω να το ετοιμασωωω....καλοοο σαββατοκυριακο να εχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού!!!Κάνω κι εγώ τέτοια ψωμάκια,δεν είναι σαν το ψωμί του φούρνου αλλά όταν το φας ζεστό ζεστό με μαργαρίνη και μαρμελάδα είναι.....μμμμμμ...μαγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα σαν το φρέσκο σπιτικό ψωμάκι! Ζεστό ζεστό...μμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραίο το ψωμάκι Λιτσάκι.. Τι εννοείς 1/3 του κύβου μαγιά ;;; Λέω να το δοκιμάσω για το κυριακάτικο πρωινό.. φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου καλημέρα!
      Εννοώ το ένα τρίτο του κύβου, που αγοράζουμε από σούπερ μάρκετ. Ο κύβος είναι 25 γρ, εγώ έβαλα περίπου 10 γρ.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Το συμπλήρωσα και πάνω Ελπίδα. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  5. τέλειοοοο!!!θα το κάνω σήμερα κιόλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πραγματικά προκλητικά εύκολα ψωμάκια!
    Φιλιά πολλά να περάσετε πολύ όμορφα με τα κρητικά φιλαράκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μμμμμ φαινονται πολυ ωραια αυτα τα ψωμακια! Πρεπει να τα δοκιμασω καποια στιγμη! Καλημερα κ καλο σ/κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και ακόμη δεν έχω κάνει τα άλλα ψωμάκια που μας έδωσες με έχεις ξεσηκώσει! Θα τα κάνω σίγουρα! θέλω πολύ να μάθω να φτιάχνω ψωμάκια!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαίνονται yummy! Θα τα φτιάξω για να βάλω επάνω βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα! Ήδη μου τρέχουν τα σάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα τα κανω κι εγω. Φαινονται πολυ ευκολα και λαχταριστα. Νομιζω κανω σχεδον ολες τις συνταγες σου Λιτσα :):)
    καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μμμμμ καλή ιδέα να τα ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και το πρωί απλά να τα ψήσουμε.
    Θα τα δοκιμάσω Λιτσάκι!!! Είσαι εγγύηση επιτυχίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!