Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανία και πάλι

Φτάσαμε λοιπόν στον προορισμό μας, μετά από ένα πολύωρο και επεισοδιακό ταξίδι. Βλάβη αεροπλάνου, αλλαγή αεροσκάφους και τρελή καθυστέρηση! 
Την επόμενη μέρα, κι ενώ τα παιδιά ακόμη κοιμόντουσαν, ξύπνησα και πίνοντας τον καφέ μου χάζευα το στολισμένο σπιτάκι μας. Η μαμά μου φρόντισε να έχει τα πάντα έτοιμα για τα εγγόνια της. Μην τους λείψει η μαγεία! Και στολίδια και κολοκύθες και μπάλες και κεράκια και χρυσόσκονη. Κι αυτές οι ορχιδέες της... χειμώνα -καλοκαίρι φορτωμένες με άνθη, πως γίνεται αυτό;
Περιττό ν' αναφέρω φυσικά, από που κληρονόμησα την τρέλα της διακόσμησης!


Οι πρώτες μας βόλτες στις χριστουγεννιάτικες αγορές είναι πια γεγονός.
Χάνομαι μέσα στους στολισμένους δρόμους, τα λαμπιόνια, τα γιορτινά δέντρα και απολαμβάνω να μυρίζω παντού λουκάνικα και ζεστό κρασί. 


Τα παιδιά είναι τρισευτυχισμένα!
Βόλτες με την γιαγιά και τον παππού, παιχνίδια, καρουζέλ, ζαχαρωτά και όλα σε καθημερινό επίπεδο;! Ε ναι, είναι ευτυχισμένα! Ζουν σ' έναν κόσμο παραμυθένιο - τον δικό τους κόσμο - και το μόνο που λείπει είναι το χιόνι. Έλιωσε μόλις λίγες ημέρες πριν.


Εγώ πάλι είμαι ευτυχισμένη γιατί απολαμβάνω τη φροντίδα των γονιών μου από τη μια (αρνούμαι να μεγαλώσω...) και τα ονειρεμένα καταστήματα με είδη διακόσμησης από την άλλη. Είμαι ικανή να τα χαζεύω για ώρες...


Μα όσο κι αν τ' απολαμβάνω, όσο κι αν ξεχνιέμαι, δεν βγαίνουν ποτέ από το μυαλό μου οι γονείς που έχασαν τόσο άγρια τα μωρά τους, τα βλασταράκια τους, τις ψυχές τους...

Να περνάτε όμορφα!

Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

23 σχόλια:

  1. Tι όμορφες εικόνες !
    ΄Εχω βρεθεί Χριστούγεννα στη Γερμανία,
    εύχομαι να περάσετε τις γιορτές
    που ονειρεύεστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία που είναι τέτοια εποχή στη Γερμανία!!!Πόσο μου λείπουν τα Χριστούγεννα εκεί!Σας εύχομαι να περάσετε ακόμη πιο όμορφα και να σας χιονίσει!χι!χι!χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να περάσετε όμορφα Λιτσάκι...που δεν χωράει αμφιβολία.Όταν είναι οι γονείς δίπλα μας πόσο πιο χαλαροί είμαστε!!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ξεκουραστειτε και να τα απολαυσετε ολα!!! Τραγωδιες παντα γινονται. Αυτες πρεπει να μας κανουν να εκτιμαμε τη δικη μας ευτυχια και να την ζουμε με ολες τις αισθησεις και οχι να ντρεπομαστε γι'αυτη! Να περασεις μαγικα μαγικα μαγικα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο μαγικά φαίνονται όλα! Κι όταν βλέπεις τα πιτσιρίκια τόσο χαρούμενα τα ζεις κι εσύ όλα πιο έντονα. Να περνάτε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai ennoeitai na MHN xionisei gia na ftasoume kai emeis stis manoules mas!!

    kala na pernate :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλές γιορτές!!!! Να περάσετε πανέμορφα κι όσο για την τραγωδία ...είναι πέρα από κάθε λογική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ τι μου θύμισες τώρα!!! Και εμένα η Γερμανία είναι η 2η πατρίδα μου καθώς έζησα 5 πολύ καθοριστικά χρόνια της ζωής μου εκεί :) Χριστούγεννα στη Γερμανία είναι μαγικά! Gluhwein & Weinachtsmarkt με ξύλινα σπιτάκια, χρώματα και αρώματα Χριστουγεννιάτικα...
    Αχ, βαχ.

    Έτσι εξηγείται και το fraulitsa...Δεν έχει σχέση με τις φράουλες δηλαδή...

    Εύχομαι καλές γιορτές να έχετε!
    Φιλιά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά Χριστούγεννα να έχετε, με υγεία και χαρά!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!!!! Καλές γιορτές με υγεία!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Λιτσάκι,Ζηλεύουμε λιγάκι !!!Τί όμορφες φωτογραφίες τι μεγάλο και όμορφο δεντράκι !πως να μην ξετρελλενονται τα παιδιά με όλα αυτά τα παιχνίδια και το καρουζέλ!!!....φιλια και καλές γιορτές !!!Χαρά, υγεία, ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟλυ ομορφες φωτογραφιες, πρεπει να περνατε σουπερ!
    Καλες γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε Λιτσάκι μου, τι όμορφα που είναι! Να περνάτε τέλεια!!!!!!!!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι όμορφη ανάρτηση!!!!!!
    Εύχομαι να περάσετε όμορφα και τους χαιρετισμούς μου στους υπέροχους γονείς σου!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχες φωτογραφίες! Καλές γιορτές φραουλίτσα! Να περάσετε ονειρεμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλησπέρα φραουλίτσα μου!
    Μας ταξίδεψες πάλι..τι όμορφες εικόνες..!
    Τα φατσάκια σου,τι καμάρι με τα σκουφάκια τους!!
    Να τα χαίρεσαι κοριτσάκι μου..
    Να χαίρεσαι και τους αγαπημένους σου γονείς και να απολαμβάνεις την φροντίδα τους..Όσο χρονών και να είμαστε πάντα μαζί τους θα γινόμαστε παιδιά!
    Όσον αφορα τη διακοσμηση..''το μήλο κάτω απο τη μηλιά δεν θα πέσει;''χαχα!
    φιλιά να περνάτε όμορφα1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ζεστές εικόνες από την παγωμένη Γερμανία - θα ζηλεύει η αδελφή σου.. μην βάζεις τόσες! Χα χα. Καλές γιορτές. Χαιρετισμούς από την μακρινή Αυστραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λιτσάκι να περάσετε υπέροχα κοντά στην γιαγιά και στον παππού που δεν θα χορταίνουν να χαίρονται τα εγγονάκια τους τα φατσόνια!!! Τι όμορφες εικόνες. Ο στολισμός, όλα τα ιδιαίτερα έθιμα εκεί. Εύχομαι κάθε χρόνο να βρίσκετε την ευκαιρία να περνάτε όλοι μαζί τις όμρφες αυτές γιορτινές ημέρες.
    Και μην ξεχάσω! Βάλε την μανούλα σου να κάνει ένα guest στο blog σου με κάποιο θέμα που θα επιλέξει εκείνη! Θα την λατρέψουμε είμαι σίγουρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λιτσάκι καλά να περάσετε!!! Απ'ότι φαίνεται είναι ονειρεμένα!!! Όσο για την διακόσμηση πες στη μαμά σου ότι μας έβαλε γυαλιά!!!!! Καλές γιορτές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λιτσάκι μου μαγικές οι εικόνες και φυσικά για άλλη μια φορά μας ταξίδεψες!!! Να απολαύσεις την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά και να περάσετε ονειρεμένα Χριστούγεννα όλοι μαζί!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν, αυτά τα κεράκια με μπαταρία τα συναντώ πολύ συχνά εδώ, όπως επίσης και τις ορχιδέες, τις πουλάει σε μικρά γλαστράκια στο σούπερ μάρκετ και τόσο θέλω να πάρω μία, αλλά δεν έχω που να τη βάλω σε παράθυρο κοντά να παίρνει ήλιο, γιατί φοβάμαι θα μου μαραθεί... Είναι πανέμορφη ... και σε μωβ και σε άσπρο! Καλά τα αγόρια έχουν καταχαρεί, το βλέπω στις φάτσες τους χε χε χε :)) Καλά να περνάτε Λιτσάκι μου γλυκό !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!